Många fjärrlån

Går fram och tillbaka med bokvagnen. Det var väldigt många fjärrlån och det är roligt. Det känns som att resa lite. Trondheim, Motala, Trollhättan och en och annan från Skövde. En del lån sorteras till filialer och då kommer vaktmästaren och kör böckerna till filialerna. Ställde upp två böcker i det tysta rummet som kallas Hum.Fack. En bok av André Gide och Mice and Men av John Steinbeck.

Hade ett bra pass på gymmet. Det var lite gropigt att cykla dit, nu är jag trött på snö. I Vancouver är det ingen snö och det är synd för det är snart OS. Ishockeymålvakten Henrik Lundkvist tycker det ska bli roligt att spela OS i Vancouver och han säger att det är bra självförtroende i laget. Bra självförtroende är nog bra i alla sporter och även bra på arbetsplatser.


Tänker på de här svenskarna som sköts i Afghanistan. Jag minns när jag läste Shantaram och huvudpersonen av någon anledning åkte dit och blev gerillasoldat. Om jag inte minns fel så började tolken plötsligt skjuta på gruppen gerillasoldater i den boken där Gregory David Roberts bland annat berättar om sin period som gerillasoldat. Det här är i och för sig om kriget med Ryssland. I åtta år har kriget pågått sedan World Trade center. Mulla Omar och Usama Bin Laden har de inte fått tag på och terrositerna har flyttat till Jemen.

"'It is crazy war', Mahmoud Melbaaf added in a coarse, throaty whisper. 'Afghans fight each other for so long time, thousands years. The only thing better than fighting each other is fighting... how do you say it... invasion. They will beat Russains, sure, but they will keep fighting'. (Shantaram. Gregory David Roberts s. 671)

  
Samhälle | |
Upp