"Har du tagit alltsammans nu?"

-Har du tatt alltsammans nu?... Inte en bok, sa en äldre herre jag kände igen när jag precis hade ställt upp alla böckerna på våning 6b. Kände igen mannen, han har grå skäggstubb, en väska med jul och kommenterar alltid allt. Det bästa med att arbeta på bokvåningarna är att du träffar människor på ett ganska naturligt sätt.

Stannade till och bläddrade i en bok av Göran Hägg som jag ställde in på SAB-uppställningen G. Den hette "Den nya författarkolan". Jag gick två varv med bokvagnen och ställde upp böcker. På något vis kändes det som jag glömt något? Sådant jag vaknar klockan tre på natten och tänker på.

Det regnade när jag promenerade till Korsvägen. Det var en decimeterdjup pöl på Södra vägen när jag skulle ta mig över till Korsvägen. Tittade på en ung dam som skrek till när hon upptäckte hur djup pölen var med vatten och snögägga. Hon backade och spatserade försiktigt runt på bussgatan.

Tåget blev en kvart sent. Kvinnan inteill mig frågade konduktören om tåget som går 17.07 alltid är så här sent? Dum fråga egentligen, hur skulle konduktören kunna veta det? Vårt tåg stod bakom ett trasigt pendeltåg. Den sista delen av Vilhem Mobergs fyra böcker om utvandrarna är sorglig. Den handlar en hel del om indianerna som fördrevs. Jag minns när jag var barn och läste om den store indianhövdingen Little Crow. Vilhelm Moberg skriver en hel del om Siouxindianernas kamp.

 I Alingsås cyklade jag genom decimeterhög blötsnö. Cyklade och handlade för helgen.

Nu ska jag se "Halv åtta hos mig" med Kristina.
Pendling | |
Upp