Barnvagnen

På förmiddagen var jag ensam på periodika, det vill säga tidskriftsavdelningen. Bytte tidskrifter ensam för första gången på det här biblioteket. Börjar med att ta bort de gamla och lägga i högar, sedan sorterade jag in de nya. De gamla sorterade jag sedan in i fållor för äldre nummer. Det är lite knepigt med alla hänvisningslappar som finns på tidskrifterna. En del ska läsas av personal och några ska bara visas en vecka. Men det är inte nog med det här, det ska sammanfogas i lokala databasen och sedan ska några ha exemplarposter så de kan lånas ut.

Det regnade när jag gick ner till Korsvägen och promenerade till Steinbrenner & Nyberg för att köpa bröd. De bukar ha grovt bröd. Lite irriterande att jag inte går så snabbt som förr. Jag han i alla fall med en spårvagn nummer fyra så jag kom i tid för att hinna med tåget som gick 17.07. Jag pratade lite med en skäggig kille som skulle till Falköping och som tappat sin plånbok. Han mumlade så jag knappt hörde. Det var fullt på tåget så folk fick stå.
-Kan du inte flytta på barnvagnen så den inte täcker sittplatser, sa en ung kvinna till en ung mamma som hade tvillingar i en stor barnvagn.
-Jag måste stå här, sa den unga mamman.
Hon drog emellertid åt sig barnvagnen så två sittplatser blev lediga.
Den unga kvinnan som sade till satt och åt keso direkt ur en burk. Hon tänkte åka till Nepal till sommaren och försökte övertala sin manlige bekant att följa med.
Pendling | |
#1 - - Nisse:

Jag är ingen expert på varken Falköpings geografi eller Banverkets spår - det skall jag gärna medge - men hade verkligen inte inte kvinnan kommit på fel tåg om hon skulle till Nepal?

#2 - - Klas:

Tack "Nisse". Jag har försökt rätta till syftningsfelet.

Upp