Snorklade över korallrev

onsdag 10 mars

Sitter på ett internetcafe i Patong eftersom datorerna pa hotellet inte fungerar.

Efter en 50 minuters båtfärd i gropigt vatten kom vi fram till Phi Phi Island och Bamboo Beach. Jag tog direkt på mig cyklop och snorkel. Kaorallrevet var ganska nära så det dröjde inte länge innan jag simmade bland gula fiskar i fiskstimm och långa blå papegojfiskar. Det var en fantastisk upplevels att simma bland korallerna på reven. Det gällde att förstå att jag inte skulle dyka djupt utan att hålla sig till ytan annars fylldes snorkelröret med vatten..
klas snorklar
Kommer upp efter att ha snorklat på Bamboo Beach på Phi Phi Island.(foto Kristina)

När vi var färdiga med Bamboo Beach åkte vi vidare ut till havet och ankrade vid ett rev. Därute fanns ett ännu större korallrev. Nu hade jag flytväst pa mig så jag bara kunde simma lugnt och koncentrera mig pa att se på alla fiskar och koraller.
kristina snorklar
Kristina har snorklat vid Bamboo Island. (foto Klas)

kristina snorklar på korallrev
Kristina snorklar utanför Phi Phi Island (foto Klas)

Därefter fortsatte vi åka på oceanen mellan kalkstensbergen och och öar, vi lade till vid ön Phi Phi Dong. 80 % av ön förstördes av Tsunamin, men det mesta är uppyggt nu. Här stannade vi till och åt lunch på en restaurang som ette Hippie Bar. Jag åt en blandning av kyckling och nötter och tog en stor Singha öl. Det var så brännande varmt sa det kändes som jag kunde dricka litervis med vätska. 

Efter Phi Phi Dong fortsatte vi till Chickien Island där vi stannade till och badade. På vägen åkte vi förbi en grotta som hette "Vikinggrottan". I den grottan bodde fem personer som livnärde sig på att plundra svalbon och exportera till Kina. Det tjänade mer än medelinkomsten som ar cirka 6000 BHT.
   Vi åkte ocksa förbi en strand där det bodde apor, men där gick vi inte iland för de var mycket aggressiva.

vikingagrottan
Vikingagrottan ledde 3 kilometer in i berget och här bodde fem personer. (foto Klas)

apstranden
Apstranden med de aggressiva aporna, som dock inte syns på bilden. (foto Klas).

På väg till Chicken Island åkte vi förbi de berömda höga kalkstensbergen. På Chicken Island var det ganska stenigt men härligt att ligga och flyta.
phi phi island
Båten åkte runt bland kalkstensklipporna på Phi Phi Island. (foto Klas)

Jag skulle ju inte solat har i Thailand... bara suttit i skuggan och fått en och annan d-vitamin till skänks. När jag kom hem till Bang Tao mådde jag risigt och kräktes nästan av att ha varit i solen. Men det hade varit tråkigt att sitta innte under däck när det var så mycket vackert att se på. På hotellet gjorde jag missen att hälla i mig en kall coca cola när kroppen var så het efter en hel dags sol.

lämnar phi phi island
Här lämnar vi Phi Phi Island (foto Klas)
Thailand | |
Upp