Tidskriftsregistrering

Det fattades en vagn på tåget så det var proppfullt med pendlare, folk stod i vagnen. Jag tycker egentligen inte jag ska ha dåligt samvete för att jag efter flera års pendlande utarbetat en strategi: 1. Ser efter om det finns tillräckligt många vagnar så alla får plats? 2. Spanar in vilken kö in till en vagn som är kortast? 3.När jag är på tåget ser jag om det kommer mycket folk från något annan håll? 4. Om det gör det sätter jag mig på första bästa plats utan att ödsla tid på att välja en speciellt bra plats? Sedan om en del får stå så tänker jag att jag har faktiskt har jobbat på att hitta en plats?
   Undrar just hur det ska gå med tågpendlingen när de börjar med trängselavgifter för bilar?

På jobbet hämtade jag beställningar från plan ett till fem. Idag var det över 200 beställningar.

På eftermiddagen höll jag på och registrerade utländska tidskrifter.
När jag registerat klart mätte jag högarna med tidskrifter och rullade vagnen till Kvinnovetenskapliga avdelningen så de kunde gå igenom tidskrifterna och indexera.

På vägen hem upptäckte jag att jag glömt en bok att läsa på tåget. Försökte sova lite eftersom jag inte hade något att läsa. Utanför dörren hemma hade min faster Kerstin ställt en påse med en blomma i. När jag cyklade och handlade såg jag en vigg i Gerdsken och ett Storskrakepar.  

hornborga
Tranor vid Hornborgasjön i söndags.

Pendling | |
Upp