Upptäcktsfärd på lokala marknaden på Bang Tao

För att slippa den kvävande värmen  på eftermiddagen tog vi en taxi till den lokala marknaden. Även ifall den inte var lika snurrig som nattmarknaden vid Phuket town, så var det ett virrvarr av försäljare. Biff, fiskspett, kryddor, Guava, Mango och så vidare. Vi köpte några mandariner av tystlåten försäljare.
grönsaker på lokala marknaden
All möjlig kryddstark mat fanns att köpa på den lokala marknaden i Bang Tao.

En som inte var lika blyg var skjortförsäljaren. En kraftig kille med ärr i ansiktet drog in oss i en butik. Det räckte att vi tittade på en skjorta så började han förhandla om pris. När vi sa att vi redan köpt en och var på väg att gå kom han efter oss med en skjorta också. Om vi köpte den också skulle vi få ett extra bra pris. Till slut gav vi efter och köpte en tröja och en skjorta for 1000 BTH, då hade vi prutat till 1500 BTH.
lokala marknaden
Kristina köper clementiner på Bang Taos lokala marknad.

   När vi fortsatte gå en bit på marknaden såg vi en likadan tröja som bara kostade 200 BTH. Jag drog mig till minnes när jag reste jorden runt hade hört att ska du göra affärer ska du göra det med kvinnor för att slippa bli lurad. Men mandarinerna blev vi emellertid inte lurade på.

Vi tog en taxi tillbaka till hotellet och hoppade i Andamsjön.

Thailand | |
Upp