Ute och halkade med cykeln

Vad jag såg var jag den ende som var ute och cyklade i snöyran på morgonen. Hade hjälm idag, det värmde. Det är så skönt att vara på gymet på morgonen när det mest är äldre som tränar. Jag kunde i lugn och ro köra den viktiga grundövningen bänkpress och sedan snebänk. När jag cyklade hem var det mest bilar som halkade hit och dit, men alla tog det försiktigt.
Jag var hemma redan vid elva, sedan satt jag hemma och läste hela eftermiddagen och tittade på snön som vräkte ner utanför fönstret. Jag lyssnade också på Crosby, Stills & Nash gamla LP med samma namn från 1969, underbart avkopplande stämmsång.

Nu kom min käresta hem, kall och snöig men pigg.


Om ett utgånget recept

Snön yr och det är vitt på marken, det är nästan som min barndoms vintrar.

Var lite irriterad för att jag inte kunde få ut en medicin på apoteket igår. Jag trodde jag skulle klara det utan medicinen, men nu tycker jag att jag behöver kasta vatten lite för ofta. Landstinget är klumpigt och tungrott och borde läggas ner tycker jag. Statligt blandat med privat vore nog bättre?

Cyklade till gymet på morgonen. Det är skönt att gå runt och träna och dessutom är det så trevlig personal på Hälsocentret. Ryggen kan förvisso vara lite tåkig ibland. Jag tror de kallas Push-ups/Chin-ups som är lite tjatiga. De  ryggövningara tror jag är viktiga när jag tränar den breda ryggmuskeln.

Min fru ringde och tyckte jag skulle kräva att få receptet faxat.

Satte på Arthur Honeggers tredje symfoni på CD. Den rekommenderas när nerverna behöver läggas på plats.

Fel byxor på operan

Ha-ha- Min fru fick på sig mina stabila svarta jeans igår när vi var på balett på Göteborgsoperan. Hon tyckte det var pinsamt, men jag tyckte hon var söt ändå. Jag är ingen stor beundrare av balett, men min fru är det, och icke att förglömma min kompis Gösta som var med.

Semester idag, på morgonen var jag på Hälsocentret i Alingsås. Det är så stor skillnad på att träna i en liten och jämfört med en stor stad. På Pyramiden i Göteborg kan det dröja år innan jag pratar med någon. I Alingsås  är det däremot inte ovanligt att helt främmande personer börjar prata om allt möjligt till exempel musiken eller träningen. Idag tränade jag bland annat den härliga bänkpressen, hantelpress och snebänk i Smithmaskinen.

Sitter inne och läser Freak

Det biter i skinnet och snön den yr. Jag tar en liten morgonpromenad till sopcontainrarna och tillbaka.

Hemma lyssnar jag på Byrds finstämda musik på LPn Asylum, samtidigt som jag läser biografin Freak  om Freddie Wadlings  av Robert Lagerström  och drömmer mig tillbaka till det musikmässigt spännande 80-talet (Tack Annaa för att du påpekade att det var Robert Lagerström som skrivit boken, du har så rätt. Klantigt av mig!).

   Min fru promenerar flera kilometer, men det klarar jag inte jag med mitt haltande ben. Här hemma finns det en uppsjö av trevliga böcker att läsa och få ta del av andra människors tankar. Blir till exempel nyfiken på nyöversättningen av Thomas Manns Huset Buddenbrook.
35737-6
                            Bild från en semester i Österrike för några år sedan.
                       Mörk Jul på Tiggarvägen

Försökte koncentrera mig på att läsa Freddie Wadlings bok Freak på morgonen samtidigt som jag lyssnade på Cortex gamla skiva Spinal Injuries.

Efter lundh tog vi vår nya lilla Toyota och körde till min stster. På vägen hämtade vi upp min pratsamma roliga 80-åriga faster. Hos min syster fanns min svåger och deras två pojkar samt min svågers föräldrar. De bjöd på julmust, korv, skinka, ägg och sill.
   Halv sex satte vi oss i den lilla lättkörda Toyotan igen. Det var frost på rutorna och längs den smala Tiggarvägen var det mörkt som i en kinesisk kejsargrav. Jag körde sakta, såg inga bilar, inte ens en människa ute här i tassamarkerna.

Hemma fick jag en nubbe och sill samtidigt som jag såg på Karl-Bertil Jonssons julafton.

Never say you can't survive

Grått och nollgradigt denna annandag jul. Var på ICA redan halv nio. Gick emellertid först till sopåtervinningsstationen. Jag trivs ganska bra mellan sopcontainrarna, det är ganska lugnt där. Det var det emellertid inte på ICA, där var det stök och trängsel. Köpte paté, korv, mandariner, potatis m.m.

Kvart i nio cyklade jag till centrum. Började med att cykla till frisören eller hårvården. Rätt dyrt men det är mycket avkopplande att få håret klippt och tvättat av en trevlig tös. Därefter begav jag mig till systembolaget, där träffade jag en politiker som jag kände igen från en kommunkurs jag gick förra året. Politikern är mycket trevlig men han verkade inte komma någon vart för alla ville prata med honom. Nästa station var apoteket där jag hämtade min MS-medicin. Sedan köpte jag ett fång rosor på torget till min fru.

Innan jag begav mig hemåt hyrde jag en film från servicebutiken Bonbon, Dawn of the Dead   hette den.  
När jag kom hem lyssnade jag på Curtis Mayfields smäktande, ljuva melodier på LPn Never say you can't survive. Läcker soul från 70-talet. Musik att må bra av.


Kristina

Förresten trista avslöjanden om migrationsverket hur de beter sig mot asylsökande. Det är så bedrövligt  med personal som firar med tårta efter att någon blivit avvisad.  "Tror du vi skulle kunna bli så förhärdade", frågade jag min chef igår. "Nej, du och jag är så blödiga att vi skulle släppa in alla som vill...".


Styrketräning är som terapi

Det var ganska lugnt på biblioteket. Bara en och annan student som höll på med sina uppsatser. Någon frågade efter en Statens offentliga Utredningar.
    Jag gjorde en beståndspost på boken Register öfwer regerings-formen af den 6 junii 1809. Åt lunch på en Thailändsk restaurang nära jobbet, det är uppmuntrande för personalen är så sympatiska.

Efter jobbet tränade jag bänkpress och några andra bröstövningar. Jag tränade även benpressen. Jag lyfter inte mycket i bänkpress men det är som meditation. Om jag känner mig lite tungsint, utan någon egentlig anledning, då är styrketräningen bra som terapi.

Mörkt som i en grotta och snön har tinat bort. Skall lyssna på Chopin  i kväll och krama min underbara fru

Statisk elektricitet

Idag kom Dick till jobbet, men bara för att lämna läkarintyg.
  "Men se goddag, goddag är det inte Dick som kommer? Du ser pigg ut?" Säger jag när jag får syn på honom.
  Dick muttrar missnöjt och fipplar med ytterdörren.
  "Nej det är handen och benet jag har ont i."
Ett tu tre får Dick syn på litteraturlistorna i statsvetenskap. Han kan inte motstå att titta på dem. I nästa ögonblick har jag och Cecilia fått flera uppgifter av Dick att handla ett antal böcker tills han kommer tillbaka i januari.
  "Du skickar bara en beställning till Aniara på de utländska böckerna".
Nej inte Aniara med engelska böcker, det blir Dawson, men jag säger ingenting.

En medielärare får syn på Dick och önskar god jul och tänker precis klappa Dick på axeln, men just när han är på väg att snudda vid Dick studsar han en meter bakåt.
"Du förstår jag utstrålar statisk elektricitet", säger Dick.

Arkivlagen

Snö på marken. Inte så mycket folk på tåget. Var först på jobbet, startade datorerna, hämtade uppsats i magasinet, ställde upp böcker med mera.

Gjorde en exemplarpost i den lokala databasen på en doktorsavhandling som biblioteket fått från Sociologiska institutionen. Fick julklapp från Universitetsbiblioteket som jag öppnaden direkt, men jag säger inte vad det var. Sedan fortsatte jag gå igenom vårens litteraturlistor. Några utländska beställde jag direkt.

Efter lunch satt jag i lånedisken. Professor X kom och lämnade tillbaka propositioner. Han verkar lite trevligare nu när inte Dick är här och proklamerar alla regler biblioteket har som måste följas. Om en bok är det minsta sen är han som en hök på telefonen och ringer till låntagaren.
 
En lärare Georg (han heter något annat) hade lämnat uppgifter som eleverna skulle lösa i biblioteket. Det handlar om en valfri lag från beredning till lag, från ax till limpa.
  "Vad betyder KrU?"
Jag slår i riksdagstryckets register och ser att KrU betyder Kulturutskottet.
En annan student vill veta något om Arkivlagen  Jag säger att de kan börja med att titta i Svensk författningssamlings register. Måste börja någonstans för att hitta alla propositioner och motioner.

På tåget hem är det en rödhårig konduktör med skärmmössa. Han är en av mina 3-4 favoritkonduktörer. Han utstrålar trygghet och lugn.

Stress undanbedes

Solen skiner och det är ett par minusgrader. Det påminner mig om barndomens vintrar minus snö. Söndagar är tid för ro och eftertanke ocgh hjälpa och pussa sin fru, Hemma sprids en doftblandning av gröt med kanel, stekt fiskburgare och en kaka som min fru bakar. Under frukosten lyssnar vi Griegs Per Gynt och läser Göteborgsposten. Vad skall jag tro om saker och ting, jag är bara en liten registrerande människa. Skickade en e-post till nätbutiken Digital eyes  att  jag inte fått Forsythesagan som jag beställde i oktober och skulle bli en julklapp till min faster.

Jag cyklar till stan och lämnar igen en videofil med Jim Carrey som jag inte minns vad den heter. Därefter cyklade jag till ICA och handlade gröt och snabbmat för veckan. Tänk vad allt kan missförstås, jag sade att jag handlade för nästan 300 kronor och det tog min fru som en förebråelse för att hon inte handlar, men vad jag egentligen ville säga var att hon handlar mer men att jag också handlar mat ibland. Min fru är mycket klok och jag älskar henne över allt annat, så det skulle aldrig falla mig in att kritisera henne för något.
 "Kan du hjälpa mig?", Frågar min fru som håller på att gör köttbullar.
  "Hinner inte nu, skall slänga sopor"
Efter jag lämnat tingesterna i köket och stoppat in frysvarorna i frysen  rusade jag ut med två kassar papper och plast etc till en återvinningsstation. 
 Shit, jag ska ju inte bli stressad. Jag var på en konferens om MS i onsdags och där sa en läkare att MS-sjuka bör undvika psykisk stress. Jag har ingen orsak att stressa men gör det ändå. Nu skall jag fortsätta läsa Freak av Freddie Wadling och kanske lyssna lite på John Fields lugna Nocturne.

Orvar läser Buddha

Såg att någon som heter Orvar som kommenterat min Blogg om rädsla för bilkörning, han var upprörd för han fått betala försenings avgifter på en boksom han lånat på ett bibliotek. I ett genmäle efter en insändare i en tiding fick han kritik av två damer, och Orvar blev ännu ledsnare. Lite onödigt att strö salt i såren som de här damerna gjort. Eftersom Orvar verkar vara en hygglig och känslig människa så är det bara att tänka "SHIT" och knyta handen i fickan och gå vidare. Sedan tycker jag nog att det finns mer bestående toner en Moterheads. Till exempel No Rule med Lädernunnan eller Little Hitlers med Arsenal (avknoppning från Big Black). Jag gissar att det var boken Buddha talade och sade som Orvar fick förseningsavgift på, för den vill en sökande människa inte lämna ifrån sig. Så här står det till exempel om de fyra grundsanningarna: "1) Lidandet finns och består av det och det, hela tillvaron är lidande. 2) Lidandet har ett exakt och bestämbart ursprung. 3)Lidandet har därigenom också ett exakt bestämbart upphävande, slut 3) Det finns bara en väg till detta upphävande, Buddhas lära." Detta om detta om detta om lidande och att leva för dagen osv. Hoppas att Orvar känner tröst i Springsteen kanske?

Förresten på på vårt bibliotek får de flesta inte låna alls. Där har vi ju haft Benny som sätter upp regler vad som får lånas och inte. Han ringer alla som är lite sena, hu vad tråkigt det blir när Benny går i pension.

Jullunch

Måste direkt kommentera Karl Einars kommentar. Jag tror verkligen det var en enastående Bruce Springsteen konsert som visades på TV igår. Tyvärr var det för sent efter som jag skulle upp fem på morgonen. Jag vet att Bruce Springsteen slår det mesta när det gäller liveuppträdanden. 

Tyst och lugnt på tåget. En svartklädd man till vänster om mig lyssnar på hårdrock i sin mp3-spelare, den rödhåriga flickan mitt emot läser Mias hemlighet.

På jobbet var jag först, satte på datorerna och ställde upp böcker. Gjorde en beståndspost på en avhandling som skickats från Sociologiska institutionen. Satt i lånedisken/informationen mellan elva och halv två. Någon frågade om var Svensk författningssamling stod och någon om var kommittéedirektiven stod.

Klockan två på eftermiddagen stängde vi biblioteket och åt jullunch. Chefen, Belinda, en studentvakt och jag. Kall pasta med sallad. Vid fyra åkte jag hem med tåget. Hem och pussa min fru.

Samtal med städpersonal

Mörkt när jag cyklade till stationen. Nollgradigt,. Kominte i samma kupé som den gula hunden som jag suttit med hela veckan.
  
På jobbet var det bara städerskorna som kommit.  Det är trevligt att växla några ord med städerskorna. De undrade om vi hört något från Benny? Det hade vi inte, han avslöjat ogärna vad han gör. På förmiddagen höll jag mest på med litteraturlistorna för Socialt arbete och Sociologi i vår. När jag fått litteraturlistorna så måste jag lämna den roliga magasinskatalogiseringn därhän för en stund. Jag beställde bara böcker på engelska idag. Två från Adlibris och en från den engelska bokfhandeln Dawson. Boris (namnet är påhittat), kom och lämnade Journalisten och Resumé som aj lånade ut i måndags och som han skulle lämnat på tisdagsmorgonen. Han var väldigt ångerfull för att han inte lämnat dem i tid, men han hade varit på sjukhuset.

Efter arbetet var jag på Pyramidens gym och tränade rygg, axlar, triceps och låren. Det gick väl bra. Frågade en trevlig gymkamrat om man verkligen kunde trampa baklänges på en trampmaskin? Han påstod att man kunde det.Kommunallag

Det var is på marken när jag cyklade till stationen. Lucia, men det var ingen skillnad för mig. Plockade upp en vagn med dammiga böcker från magasinet. Jag har kommit till P. Platon har jag klarat av, nu är det en del danska och några primärkatalogiseringar på engelska. Mest Statskunskap.  Gjorde beståndspost på en kommunallag från 1800-talet.

Lunch åt jag på en Thailändsk restaurang, kyckling och iongefäradag. På eftermiddagen stod jag i lånediken. Professor X stormade ner och hämtade två propositioner. Jag tog mod till mig och sade:
  "Du skriver bra krönikor i tidningen"
  "Ja, men det är slut med det nu. Jag skall låta unga komma fram mer".

Efter jobbet tränade jag bänkpress och snedbänk på Pyramidens gym nära stationen. På tåget hem läste jag GT. Knepigt med regeringens handlande under Tsumanikatastrofen.

Försöka vara vänlig och förstående

En bloggare borde väl egentligen komma med åsikter om livet och samhället? Jag fegar och basunerar inte ut mina åsikter hur som helst, men det är inget märkvärdigt. Jag håller mig i mitten och tror på demokrati och läser ungefär fem tidningar om dagen. Det var en parantes om bloggande.

På jobbet var jag ensam halva dagen, Kate jobbade på KTB och chefen hade andra ärenden. En gammal journalist som beöker biblioteket flera gånger i veckan trodde Benny (han heter egentligen något annat) i själva verket hade ångest inför pensioneringen. Jag saknar Benny på jobbet, han punktlig som kompositören Erik Satie var. Även om han är svårbegriplig ibland så vet man var man har honom. Det skulle gå att ställa klockan efter hans rutiner. 10.35 upp till institutionen osv.

Det är många studenter inför julledigheten. På spårvagnen träffade jag studenten Ida (namnet är påhittat), hon har alltid sådan ångest inför tentor. Nu var det en juridiktenta som inte gått så bra. Det är bara att försöka komma med några tröstande ord.

Full fart med lastbilen in i väggen!

Trots att jag rott så långt från land är jag ständigt orolig. Men min käresta klarar mörkret bättre än jag.

Nåja, på eftermiddagen åkte vi tåg till Göteborg och gick på Lisebergs julmarknad. Köpte först en påse friterade donuts och allt kändes bra. Kristina gillar att trängas på marknader. För oss det är tradition att köpa marsiparngrisar i konditori Bräutigams bod. 
  Sedan hade jag bara tänkt göra en enda sak till. En annan tradition är att köra lastbil med en lastbilskörningsimulator tror som jag tror det kallas. Tio kronor stoppade jag in i automaten. Han knappt starta förrän jag trampade full gas rätt in i en husvägg och forserade även några kolonner också. Sedan gick det inte mer, försökte backa men det var stopp. Tio bortkastade kronor.

På vägen hem köpte jag boken Freaks om Freddy Wadlings i pocketbokhandeln på stationen. Jag är ju vuxen, en gammal man helt enkelt, och borde inte oroa mig för morgondagen. Tänk om jag inte får någon plats på tåget? Nu skall jag i alla fall lyssna på en konsert på teve, hörde Vivalis Vintern nyss.

En utmaning att köra bil

Gråväder, bara några timmars ljus. Bokade en resa till Kroatien för i sommar. Det ser soligt ut på resebyråns webbsida. Skrev lite under tiden som kvinnan i mitt liv var ute och köpte en golvmopp. Lyssnade på Frank Zappas Chungas revenge och Alan Stivells Rennaissance of the Celtic harp.

Nu är det dags att köra bil ut i mörkret och fira min systersons födelsedag. Tycker inte om att köra i mörker och eventuell i halka. Jag blir mer sjåpig med åren.  På lördagarna sitter jag helst hemma och ser på någon deckare med kvinnan i mitt liv. En av mina kompisar som kör buss fortfarande säger att det "inte spelar någon roll om det är mörkt och halt, det går lika bra ändå!". Roligt att ha gamla vänner. Det var himla uppmuntrande att snacka i en timme med min gamle kompis med bloggen Lapsus Calamari.

Den gula hunden

Står och väntar på tåget på perrongen och stirrar tomt ner på banvallen på spåret och de vassa stenarna. Jag kommer i samma kupé som jag gjorde igår och där sitter en gul hund. Han säger inte ingenting men han är nog en korsning mellan schäfer och labrador. Det känns bra att ha en sådan stor lugn medpassagerare.

Katalogiserar på förmiddagen en exemplarpost på Vällingby to Farsta from idea to reality och Nordisk politik av Olof Petersson och så vidare. Jag primärkatalogiserade Dagligdag under fascismen av Henrik Pers, att primärkatalogisera betyder att ingen annan katalogiserat den i till exempel LIBRIS tidigare.

    Sedan skrev jag också in på webbsidan under aktuellt från biblioteket länge låntagarna får behålla sina jullån.

Över lunchen satt jag i lånedisken,när ingen ser mig katalogiserar jag där också.
   "Har ni inte boken intervjuteknik liggande här någonstans?"
   "Nej, vi ställer upp böckerna direkt",
   "Varför då?"
   "Jo, vill ha dem uppställda på hyllorna så snabbt som möjligt."
Det är ett roligt jobb med Samhällsvetenskap. Saknar Dick som är sjukskriven. Varje år vid den här tiden säger han samma sak "Det är mycket nu. Nu har de panik när de skall bli färdiga med uppsatserna till jul".

Påvägen till spårvagnshållplatsen fick jag syn på Leo (namnet är påhittat) som jag kände för många år sedan. Hans ögon är uppgivna och olyckliga. Håret är långt och stripigt, han känner inte igen mig. Märkt av alla dessa år då alkoholen varit det enda sällskapet.

Min käresta var en timme sen, försenade tåg som vanligt.

Känner du dig överflödig?

Tog ett tidigare tåg så jag skapp trängas på den mörka, ogästvänliga tågperrongen. Dessutom kom jag tidigt så jag kunde sätta igång datorer och snabbt komma igång med katalogiseringen. Först en uppsats om lesbiska kvinnor på Irland som jag slarvat och ställt ut utan att katalogisera. Därefter i rask takt ungefär tio exemplarposter på böcker i databaserna IDA och GUNDA..
   Sedan gick jag på upptäcktsfärd i det mörka magasinet och hämtade en vagn full med böcker och katalogiserade dem i LIBRIS. Union strikes votes av Parres var en bok och Lagen och profiterna av Parkinson var en annan.

Det är nog egentligen inte lämpligt att arbeta med beståndsposter i lånedisken där jag hela tiden måste vara tillhands? Jag är emellertid som besatt av katalogisering och undersöka vad böckerna kan tänkas handla om? Så jag arbetar lite i smyg med katalogiseringen. Tiden rinner iväg väldigt fort när du har en uppgift som följer som ett radband.

Åkte tidigt från jobbet för att hinna till ett möte om manligt och kvinnligt ledarskap. Det var på ett konditori där alla samlades. Satte mig vid ett bord för sig. "Känner du dig överflödig?" Frågade en kvinna som nog trodde jag bara var där och fikade och inte hörde till den slutna gruppen ac politiker och viktiga personer. Flyttade till långbordet och lyssnade ett tag men jag kände att jag inte hade där att göra. Det är dock en erfarenhet i sig att vid vissa tillfällen försätta sig i utanförsituationer. Det hela började med att jag fick en inbjudan från Folkpartiet, men vad sjutton hade jag dä att göra? Nu skall jag gå och lyssna på Chopins pianosonat nr 2 i b moll tredje satsen, eller Sorgmarschen som den också heter.

Börjar få hår i öronen

Gråväder. Fullt med folk på perrongen som väntade på tåget till Göteborg, Politikern jag röstade på i kyrkovalet stod bredvid mig och han doftade Lagerfeldt rakvatten.

Satte mig på mitt rum och gjorde exemplarposter på O av magasinsböckerna och fortsatte sedan att katalogisera gamla engelska statskunskapsböcker fortfarande på O. Det luktar gammalt papper i magasinet efter decennier av orörda böcker.

Efter lunch gick chefen och Cecilia (namnet är påhittat) på en föreläsning om att vara snäll. Jag satt i lånedisken, fick en fråga hur en essä bör skrivas och en om Kant och upplysningen. Det är tråkigt utan Dick på jobbet, men de behöll honom på sjukhuset för att göra kontroller.

Efter jobbet haltade jag ner till spårvagnen och vidare till gymmet. Tränade rygg och axlar, I omklädningsrumet spelade de Simon & Garfunkel, det fick mig att känna mig gammal. Såg att det börjat växa hår ur öronen.

Försenat tåg

Halt idag också. Var först på jobbet och satte igång datorerna. Katalogiserade gamla dammiga böcker. Kommit till O, gjorde fyra exemplarposter till böcker av Bertil Ohlin och några primärkatalogiseringar av några engelska från början av 1900-talet.

Benny kom sent idag, han hade varit nära att svimma på bussen. Han var blek som vispad grädde i ansiktet. Hans kinder blev lite mer rosiga när han fick komma ut i lånedisken och dirigera låntagare. Han trivs bland studenter och få bestämma var skåpet skall stå. Han gick emellertid till Sahlgrenskas akut efter passet. Han har bara varit sjuk en gång på 40 år.

Tränade bänkpress och benpress efter jobbet. Jag får släpa mig dit. Men det är skönt att ha det gjort och jag läste nästan en hel bok om bloggning på tåget som var en halvtimma sent. Inte roligt med försenade tåg när jag har så lite tid hemma som pendlare.

Marinaden i vasken

Halt och gråväder. Efter gröten till lunch började det regna. Lyssnade på Alan Stivells Renaissance of the Celtic harp. Ljuva kontemplativa toner, hans musik ör mig lycklig, speciellt den här skivan.

På eftermiddagen hade vi släktmiddag med lax. Roligt att min gamla 79-åriga faster tog sig hit, hon har så mycket att berätta. Innan var det lite kalabalik när jag skulle hjälpa till i köket. Först skala potatis, sedan duka och sedan ett försök att diska. Inte så bra på det heller, min käresta blev lite upprörd när hennes färdiga marinade åkte ner i vasken. Fick hitta en nödlösning med vin i skafferiet.

Skrev en kommentar till bloggen Lapsus Calami att jag visst lyssnar på Bruce Springsteen då och då.

Lax och ägg i sista minuten

Uppe vid åtta. nollgradigt och isigt ute. Gjorde kaffe, leverpastejsmörgås meda Kristina var i badrummet. Spelade Mahlers tredje symfoni tills julkalendern började. Jag hade en lertomte i golvet så huvudet gick av, att jag alltid skall vara så klumpig. Vi halkade båda till stan sedan. Det var armbågar och trångt i Alingsås idag. Det gör mig lite tungsint. Men jag förstod att andra kände samma sak. "Puuh, så du klarade dig levande ut", sade en farbror som väntade på sin fru utanför Balders hage. Trängseln verkade inte bekomma Kristina. Hon verkade glad och nöjd när hon kom ut. Under tiden had jag köpt två pajer och två vörtbröd. Lade märke till att andra också var lite snarstuckna i trängseln. Hälsade på en kvinna som var med på en kurs om Alingsås kommun.

Hemma fortsatte Kristina till Ica. Jag gick hem och vilade och tittade sedan på böcker jag skulle kunna tänka mig att önska mig till julklapp. Kafkas brev kanske, Mitch Albom Tisdagarna med Morrie verkar intressant? Vi kanske är för gamla för julklappar, men det var väl jag som ville ge något för några år sedan. Därför ger vi varandra något, för kärleks skull.

När Kristina kommer hem har hon köpt en massa prylar och vi kokar lite glögg. Efter en stund visar det sig att min käraste glömt köpa lax och ägg till i morgon. Så det är bara att ta på sig skorna och vandra iväg till fiskvagnen, visst fanns det en trött lax kvar, annars var allt slutsålt. Glöggen var ljummen när jag kom hem, men vad gör man inte för kvinnan i sitt liv. Fick en puss i alla fall.
35737-2

I förrgår kommenterade min vän med bloggnamnet Lapsus Calami att jag lyssnar så mycket på klassisk musik, och visst är det lite lugnande. Men det gav mig i alla fall tillfälle att ta fram en gammal vinylskiva. The Meters Fire on the bayou, rytmisk och sugande soul som snirklar sig in i själen.Såphalt idag

Idag väcktes jag av Mahleras fjärde symfoni, början är lite för hurtig. Halkade mig till stationen. Chefen hade semester. Benny var där och ägnade förmiddagen åt att krypa för en prominent forskare. Men sådan är Benny och han okej, han kan riksdagstrycket som få. Han verkade ovanligt pigg.

Katalogiserade och stod i lånedisken. Ringde och beställde ett nytt Copaxonereceot, stod i telefonkö först till växeln och sedan till en grinig sköterska. Förstår inte att det är så hög arbetslöshet när det finns så mycket att göra, som att svara i telefon till exempel?
  Gjorde exemplarposter i de lokala databaserna och ävan huvudposter i LIBRIS. Eftter jobbet stressade jag till stationen så vänsterbenet släpade som en dragg efter mig. Fick mail från en kompis jag studerade med för 25 år sedan och det var uppmuntrande.

Sissi funnen välbehållen

Halt och ísigt som på en biltestbana. När jag kom till jobbet  tjugo minuter i åtta upptäckte jag till min fasa att en av avhandlingarna jag katalogiserade igår hade jag slarvat och glömt ett ord i titeln. Det kändes extra skamligt i och med att Lund i går kväll katalogiserat den riktigt och lämnat kvar min felaktiga i LIBRIS, som ett rostigt vrak. Snabbt som attan tog jag bort posten jag gjort i tre databaser där de fanns.
  
Chefens hund Sissi har emellertid kommit tillrätta. När de ringde polisen satt Sissi i arresten och skällde. Vad Sissi varit med om visste ingen, men hon sprang och gömde sig när den fick syn på inkastet för pappersåterläningen. Uppenbarligen hade där hänt något traumatiskt för hunden.

Efter jobbet tränade jag rygg och axlar på gymet. Hemma letade jag febrilt efter mitt Copaxone-recept för min MS. När allting inte riktigt går som jag tänkt mig blir jag stressad. Kristina kom senare så jag hann sätta på belysningen på balkongen. I morse Mozarts Figaros bröllop som omväxling när jag skulle vakna.