Svennis till Manchester city

Trevligt att Sven Göran Eriksson lir tränare går Manchester city. Ett gammalt hedersamt lag som en tid kämpat på utan att riktigt få till det. De har alltid varit det mindre laget vid sidan av Manchester United.

Jag gick ut i förrådet och rotade om jag hade några gamla pärmar kvar om engelsk fotoll från 70-talet. Jag hittade en pärm från 1977 då jag borde läst på gymnasiet men i stället plitade ner om allt om fotboll i en pärm. Vilket fantastiskt lag de hade på 70-talet. Den långe målvakten Joe Corrigan som även gjorde en del landskamper för England. Ytterbackarna Tony Book och Willie Donachie. Mittbacksklippan Tommy Booth sedan fick han bjässen Dave Watson till kompanjon. På mittfältet hade de "professorn" Colin Bell och den skotske landslagsmannen Asa Hartford. Mike Channon och Brian Kidd spelade ett tag för Manchester City. Innan dess hade storheter som den lille ettrige centern Francis Lee spelat för City och även Rodney Marsh innan han flyttade till att spela i USA. Anfallsstjärnan Denis Tueart spelade faktiskt också för City.

Det lir roligt att se vad Svennis kan åstadkomma.
Fotboll | | Kommentera |

Om Ljus i skymningen

Såg Aki Kaurismäkis film "Ljus i skymningen". Jag tycker verkligen om den här lågmälda långsamma stilen. Jag var nog finlända. De här fåordiga samtalen och de underbara möten mellan människor, till exempel mellan en flicka i en grill och en nattvakt. Vid ett tillfälle skall nattvakten säga till ett gäng att de måste ta hand om sin hund som stått bunden i en vecka. Han går in på krogen där de sitter och säger till dem. Sedan går de ut och skall göra upp. Det räcker med att se tre falvfulla ölglas så förstår man att de gör upp under tiden som kameran visar dessda tre ölglas. Filmen får fem poäng (5/5).

   Senare på kvällen visades "Long kiss goodnight". Det är ju en smaksak men jag tycker det var alldeles för mycket våld i den. Men Geena Davis är förstås bra(2/5).
Film | | Kommentera |

Omväxling

För att få lite omväxling har jag startat en ny blogg för att få lite förströelse.
(Lite senare)
Sedan i morse vardet verkligen ångest. Det kostade 600 kronor att boka om Skagen! Jag had missat på datum när vi skulle åka och när vi bokat hotellet! Jag är en sådan klantskalle. Gymmet blev lite terapi i alla fall.

Det var flera jag kände på gymmet och det gick ganska bra.

Nu ska jag fortsätta lyssna till "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson. Kristina lyssnar om på boken på CD-spelare, därför har jag varit tvungen att rippa kriminalromanen till min mp3-spelare.
Semesterliv | | Kommentera |
Upp