Om energitjuvar och livsbejakande

Pastellgrönt vackert ute och regnet stilar ner. En underbar Valborgsförmiddag.

Lyssnade på TV fyras nyhetsmorgon. De pratade om energitjuvar. Tänkte på min kollega Benny som jag skällde på för ungefär en månad sedan. Mitt "utbrott" gagnade ju ingen, nu går databaserna igen och nästan allt är som förut. Det är bara det att Benny knappast pratar med mig, trots att jag erbjuder mig att göra allt som han brukar göra och lite till. Journalisten Boris (Namnet är påhittat) tror att Bennys dåliga humör beror på ångest inför att han snart ska gå i pension.

Nu ska jag gå och lyssna på Fleetwood Macs gamla trevliga må-braskiva Mystery to me.

Ute kvittrar fåglarna och Sol Campbell kanske kommer med i Engelska landslaget i fotboll i sommar. Nu visar det sig tyvärr att Wayne Rooney är skadad och missar VM.

Allmänt | | Kommentera |

Min Valborg

Regnet hänger i luften och himlen är grå som cement.

Valborg ja, bara en liten kommentar till vad en ung tjej sa på teve om Valborg, då ska ungdomar vara som vuxna och supa sig fulla... Jag anser mig vara vuxen, kanske gammal till och med,  och jag är nykterist, men jag provat på det här eländet med sprit. Som ung flyttade jag till en ny småstad och där var det fylla som gällde som tonåring. Trodde det var så man raggade tjejer? Men det var ju tokigt eftersom jag inte var "integrerad" i byn. Jag passade aldrig in där så allt blev fel.
  Sedan gjorde jag en del dumma saker när jag började på universitetet. Slet sönder en av mina bästa vänners skjorta bara för han hade tur hos tjejer. Incidenten finns kvar som ett kainsmärke i pannan.  Det blev emellertid allt mindre alkohol nästan bara plugg. Jag var ganska tråkig för jag bara pluggade.
Sedan i Stockholm träffade jag i och för sig en del galenpannor som levde rullan.

1989 reste jag jorden runt och då drack jag inte en droppe alkohol. Jag anser att du ska visa det landet du kommer till respekt. Jag minns att på den tiden jag tågluffade stod det i en tågluffarbok i början något som: "Kom ihåg att du alltid är gäst i det landet du kommer till."

 Nu aktar jag mig för alkohol. Ska sitta inne och läsa på Valborg. Kanske se på den gamla filmen Trasdockan som jag köpt. På Valborg ska jag bara njuta mitt otium med Kristina.

Lyssnar nu på Familys trevliga gamla popskiva Family.
  
 
Allmänt | | 3 kommentarer |

Kinamat och en present

På morgonen kom chefen Nora Astorga från centralenheten (Namnet är påhittat av ingen orsak alls egentligen, mer än att namnet förföljt mig som ett hjärnspöke den senaste tiden) och pratade om bibliotekets framtid.  Sonja är orolig, men för min del lever jag i sekunder så jag bekymrar mig inte så mycket

Annars har det varit vanligt biblioteksarbete med katalogisering och 2,5 timmar i informationen.

Benny hade ont lite varstans idag så han gick hem efter halva dagen. Vi tror han har ångest för att gå i pension. Stackars Benny, trist, vi har ju jobbat så länge tillsammans.

Åt lunch på Tai Shanghai. En söt lustig servitris som går och småpratar med sig själv medan hon bär ett lass med brickor.

Rättshaveristen satt på biblioteket hela dagen. Hon skrev målmedvetet på sina brev till olika myndigheter. Förresten har hon skickat en present till kungen på hans födelsedag.

Det spöregnade kallt när jag gick till gymet sedan.
Allmänt | | Kommentera |
Upp