Om energitjuvar och livsbejakande

Pastellgrönt vackert ute och regnet stilar ner. En underbar Valborgsförmiddag.

Lyssnade på TV fyras nyhetsmorgon. De pratade om energitjuvar. Tänkte på min kollega Benny som jag skällde på för ungefär en månad sedan. Mitt "utbrott" gagnade ju ingen, nu går databaserna igen och nästan allt är som förut. Det är bara det att Benny knappast pratar med mig, trots att jag erbjuder mig att göra allt som han brukar göra och lite till. Journalisten Boris (Namnet är påhittat) tror att Bennys dåliga humör beror på ångest inför att han snart ska gå i pension.

Nu ska jag gå och lyssna på Fleetwood Macs gamla trevliga må-braskiva Mystery to me.

Ute kvittrar fåglarna och
Sol Campbell kanske kommer med i Engelska landslaget i fotboll i sommar. Nu visar det sig tyvärr att Wayne Rooney är skadad och missar VM.


Min Valborg

Regnet hänger i luften och himlen är grå som cement.

Valborg ja, bara en liten kommentar till vad en ung tjej sa på teve om Valborg, då ska ungdomar vara som vuxna och supa sig fulla... Jag anser mig vara vuxen, kanske gammal till och med,  och jag är nykterist, men jag provat på det här eländet med sprit. Som ung flyttade jag till en ny småstad och där var det fylla som gällde som tonåring. Trodde det var så man raggade tjejer? Men det var ju tokigt eftersom jag inte var "integrerad" i byn. Jag passade aldrig in där så allt blev fel.
  Sedan gjorde jag en del dumma saker när jag började på universitetet. Slet sönder en av mina bästa vänners skjorta bara för han hade tur hos tjejer. Incidenten finns kvar som ett kainsmärke i pannan.  Det blev emellertid allt mindre alkohol nästan bara plugg. Jag var ganska tråkig för jag bara pluggade.
Sedan i Stockholm träffade jag i och för sig en del galenpannor som levde rullan.

1989 reste jag jorden runt och då drack jag inte en droppe alkohol. Jag anser att du ska visa det landet du kommer till respekt. Jag minns att på den tiden jag tågluffade stod det i en tågluffarbok i början något som: "Kom ihåg att du alltid är gäst i det landet du kommer till."

 Nu aktar jag mig för alkohol. Ska sitta inne och läsa på Valborg. Kanske se på den gamla filmen Trasdockan som jag köpt. På Valborg ska jag bara njuta mitt otium med Kristina.

Lyssnar nu på Familys trevliga gamla popskiva Family.
  
 

Kinamat och en present

På morgonen kom chefen Nora Astorga från centralenheten (Namnet är påhittat av ingen orsak alls egentligen, mer än att namnet förföljt mig som ett hjärnspöke den senaste tiden) och pratade om bibliotekets framtid.  Sonja är orolig, men för min del lever jag i sekunder så jag bekymrar mig inte så mycket

Annars har det varit vanligt biblioteksarbete med katalogisering och 2,5 timmar i informationen.

Benny hade ont lite varstans idag så han gick hem efter halva dagen. Vi tror han har ångest för att gå i pension. Stackars Benny, trist, vi har ju jobbat så länge tillsammans.

Åt lunch på Tai Shanghai. En söt lustig servitris som går och småpratar med sig själv medan hon bär ett lass med brickor.

Rättshaveristen satt på biblioteket hela dagen. Hon skrev målmedvetet på sina brev till olika myndigheter. Förresten har hon skickat en present till kungen på hans födelsedag.

Det spöregnade kallt när jag gick till gymet sedan.

Tanten och rullatorn

På morgonen hade vi besök av UB:s katalogiseringsorakel. En mästare som jag en gång blev upplärd av. Det var för att Jeff (namnet är påhittat) skulle få lite övning i att katalogisera uppsatser i den lokala databasen. 


Jag fortsatte katalogisera rapporter och gamla böcker. Gjorde dessutom statistik för hur mycket och vad vi katalogiserat. Katalogiseringsoraklet tyckte vi skulle göra det och skicka till honom sedan.


Åt lunch med min syster. Hon hade råkat ut för en ficktjuv på ett apotek vid Kungsportsplatsen.


På hemvägen stod det en massa poliser i hjälmar vid Brunnsparken. Det var nog någon demonstration. Plötsligt tyckte jag att jag hörde applåder. Det visade sig att det var en gammal cigarrettrökande dam som kom gående med sin rullator. När hon puttade rullatorn över kullerstenarna lät det som applåder. Vid Drottningtorget stod en kollosal mörkhyad man och delade ut Metro. Han liknade George Forman.


Kristina hade redan kommit hem när jag kom hem. Det räddade dagen.


Nu lyssnar jag på Chopin. Vals nr 7 i ciss moll. Den passar vårens vemod

(Poliserna var i stan för att bevaka en fotbollsmatch mellan Götenorg och Hammarby)

Kvalmigt och varmt

Politikern hälsar på alla på tåget. Han ska snart pensioneras. Han har blanka skor och en elegant kavaj och en blå jacka ovanpå. Jag känner ingen. Det gör ingenting egentligen eftersom jag har social fobi.

Mulet och kvavt. Segt på jobbet, alla verkar lite trötta. Jag katalogiserade rapporter. Trevligt med studenter, de är hyggliga.

Integrationsrapporter och en försvunnen bok

Kom i samma tågvagn som jag gjort de senaste dagarna. Den rödhåriga tjejen med pumaväska satt till vänster om mig. Hon sysslar nog med idrott. Även den glade sossepolitikern satt i samma vagn. Det doftade från hans Lagerfelftrakvatten i hela kupén.

På biblioteket gjorde jag de vanliga morgonrutinerna, ställa upp böcker, sätta på datorerna, uppmana Benny att gå in på sitt rum och ta det lugnt.

Jag han knappt sätta mig innan jag fick ett mail där en lärare undrade om jag fått en dansk bok? Det var hysteriskt eftersom hon skulle ha den till sin lektion i morgon! Den fanns på etnologiska institutionen men de lånar inte ut böcker. Nästan hela förmiddagen ägnade jag åt att ringa etnologen och kontakta Del Banco. Frågade Del Banco när boken kan tänkas komma? Vi har ju ramavtal med vissa bokhandlare som vi ska hålla oss till. Kommer i veckan svarar Del Banco på min förfrågan.

Rättshaveristen var här och skrev som vanligt sina ilskna brev. Trevligt.

Efter lunch satte jag igång att primärkatalogisera i LIBRIS en serie från Integrationsverket. Alla måste kontrolleras och skummas igenom trots att de handlar om ungefär samma sak. Integration, segregation eller arbete och arbetsmarknad.

Mitt upp i allt ringer Göte och undrar om vi inte kan träffas och fika i morgon. Det är klart vi kan träffas.

Innan jag går säger jag hej då till Benny och lägger till:
"Du Benny, jag sa det vid fikat, att du är förbaskat bra mot nya. Jag minns det när jag var ny att du gav mig stöd när någon skällde på mig."
"Ja, ni ger väl Jeff stöd nu och inte lämnar honom ensam i informationen? etc etc", sa Benny slutligen.


Populär Gripenstedt

Sov ganska dåligt så det var inte så roligt att cykla iväg till stationen på morgonen, det regnade också. Den gula hunden med svart nos satt i samma kupé på tåget som jag.

Benny kom linkande sist till jobbet, sakta med sänkt huvud. Han säger att han kanske måste åka upp till akuten om det blir sämre.

Satt med Jeff på morgonen och hjälpte honom att katalogisera årsredovisningar och uppsatser och gjorde exemplarposter på en rapprtserie.

Efter elva kom Benny ut i låneexpeditionen, till synes pigg som en mört. Han trivs som fisken i vattnet bland studenterna och diskutera det ena med det andra och komma med synpunkter.

Vid tvåtiden gick jag ut i informationen och gjorde där exemplarposter på några böcker i lokala databasen. Det var böcker som bara fanns här i Göteborg. Tidigare hade Jeff skrattat åt de dammiga gamla böckerna från 20- och 30-talet. Tjugo minuter efter att jag lagt in J A Gripenstedt. Statsman och företagare av Olle Gasslander från 30-talet så ringde en man och ville låna den!


Svett, damm och valthorn

På förmiddagen tog vi en utflykt med Toyotan till Herrljunga. Vi gick på gudstjänst i Herrljunga kyrka. Den egentliga orsaken till denna uppvisningen var att Kristina hade en bekant som skulle spela valthorn här. Hela tillställningen började med ett dop. Spädbarnet skrek under hela dopet. Kristina blev rörd till tårar av den sentimentala stämningen, hon tyckte det var väldigt känslosamt. Spektaklet var väldigt salvelsefullt. Det där valthornspelningen var vacker, Bengt Johansson spelade Mozart och gospel.. Synd bara att en högtalare var sprucken så det skrapade väldigt. En utflykt i solen är väl bra för att stimulera tallkottkörteln som producerar hormonet melatonin.

Det är sol och varmt idag. Sol på våren ger mig alltid ett styng av svårmod.

Nu fick jag en puss av Kristina.
"Tack för att du ville följa med", säger hon.
Ja, det gick ju bra att  köra, kanske tack vare att jag bad en förbön att krockkuddarna inte skulle behöva utlösas på vägen hem.

Nu är jag hemma och jag känner att det är ett bra tillfälle att gå och lyssna på låten It's not my cross to bear med The Allman Brothers band.

Sopsortering är kul

Sol och varmt. På förmiddagen var jag och slängde skräp vi sopcontainers. Det är en ganska trevlig sysselsättning. Kristina var med så jag fick inte sortera själv i lugn och ro. Hon har åsikter om det också. Några hade hade ställt kassar utanför en container, jag började sortera dem också. Men jag gav upp det, någon kanske skulle tro att jag försökte fuska själv?

Därefter gick jag till fiskaffären och köpte lax och sedan vidare till överskottsbolaget och köpte en coca cola. Har för mig de inte nämnde att det var bensen i denna drycken. Till laxfjärilen blev det emellertid sockerdricka.

Lyssnar på John Cales gamla Vintage Violence. Den är ganska vacker. Men jag tror jag ska byta till Al Greens I did´nt know. Den är ganska lugn och romantisk. Ja, jag tycker om Allman brothers band. Trots att det var skandaler och problem i gruppen. Sprit, narkotika, kvinnoaffärer och dödsfall.

Vår i luften

Ganska varmt på dagen. Gjorde exemplarposter på böcker från en gammal donation. Katalogiserade tre uppsatser som jag fick av en institutionssekreterare när jag passerade lånedisken. Hjälpte Jeff Astle lite grand med att komma igång med registrering av Årsredovisningar för kommuner.

Åt kinamat, på vägen till Tai Shanghai såg jag att folk satt ute på uteserveringar och fikade.

Hemma lyssnade jag på the Allman brothers och It's not my cross to bear .

Köpte majblomma

Tog bilen till stationen idag eftersom vi fått ett meddelande att carporten skulle sopas.

När jag kom till jobbet så sa jag godmorgon till Benny och han sa  "hej" och log. Han verkar ha kommit över förra veckans kontrovers. Problemet med databaserna som var ur funktion innebar också att hela personalen var lite småirriterade. På förmiddagen fixade jag och Sonja alla kopior och förde över dem till lokala katalogen. Därefter gjorde jag exemplarposter på nya böcker i lokala databasen och meddelade institutionen att de fanns tillgängliga nu. Därefter fick jag en uppgift att hitta en artikel från 2005 som en lärare läst när hon var i USA. Hon hade bara namnet på en författare. Jag tittade i ungefär tio databaser och jag tror till slut jag lyckades hitta den.

På eftermiddagen deklarerade jag. Köpte en majblomma av en liten mörkyad tjej som stod ensam och såg ledsen ut på Drottningtorget. Det kändes bra eftersom jag förra året missade att köpa en majblomma av en rödhårig tjej som såg lite sorgsen ut.

Nu ska jag gå och lyssna på The Allman brothers band It's not my cross to bear innan Kristina kommer hem från ett konstmöte.

Stackars gamle man

Det är på något vis en risk att lägga sig i. Kände ett styng av disharmoni när jag försökte vara social på tåget.
"Tåget verkar fullt", sa jag.
"Det finns platser i de två tomma vagnarna längst fram". Som om jag inte vissta att de var tomma, men blir fulla? Nej jag ska deporteras bort, men lika bra det. Dumt av mig att öppna munnen. Kristina är väldigt social och träffar folk över allt.

De lokala databaserna kom igång vid tolvtiden. Då var det bara att sätta igång att göra exemplarposter på de nya böckerna jag lagt in och sedan meddela institutionen att de nu finns på nyhetshyllan. Sedan ta i tu med återlämningar, utlån och lånekort som vi kopierat under två veckor.

Trevligt med Jeff Astle för han har ett gott humör. Gamle Benny verkar dock lite moloken. Han sa nästan inte något på hela dagen.
"Hej då Benny, nu går jag till gymet, ha det så bra och vi ses i morgon", sa jag men Benny bara gav ifrån sig ett gutturalt hummande läte.


Missar nya idéer

Namnen är påhittade

Trevligt och uppmuntrande att
Megafånen andas sådan optimism om bloggande. Då och då skriver jag i Blogger om mera fritidssysselsättningar, som en resa till Hornborgasjön.

Idag blåste det och regnade när jag cyklade till stationen. Benny var på akuten idag, men de skickade hem honom eftersom de inte såg något fel på honom.

Det är lite snurrigt när lokala databasen har kollapsat och vi får kopiera alla utlån och återlämningar. Jeff Astle kom på eftermiddagen. Han visade mig en artikel om liberala-kommunister. Jag är så dum att jag numer inte kan tänka på något annat än jobbet. Jag har svårt att koncentrera mig på något annat, på något vis känns det som jag missat något i livet. Jeff är bra, alla har vi ju varit nybörjare.

Tränade rygg efter jobbet. Kom hem samtidigt som Kristina.
 


Jag minns rockklubben Vågen

Regn i dag.

Jobbade bara till två på eftermiddagen i dag, sedan stängde biblioteket. Benny var lite purken i dag efter gårdagens kontrovers. Jag sade hej då honom i alla fall, trots att jag bad Victor, dvs. fd. Jeff Astle, ett påhittat namn på min nye kollega, att säga hej då till och glad påsk till Benny åt mig. Nåja, Benny sken upp lite i alla fall när jag önskade glad påsk.

Katalogsystmet var kollapsat och nere i dag också. Ryggmärkte magasinsböcker och en påse med böcker som var en gåva, Gjorde beståndsposter i Libris också.

Hörde på Västnytt att gamla legendariska rock- och dansstället Vågen i Göteborg skall läggas ner. Jag skulle ljuga pm jag sa det var sorgligt, hela den epoken med punk och sådan rock är ju över. Jag såg två av de bästa konserterna jag sett där. En underbar tempofylld, furiös galen konsert med med Jimmy Pursey och Sham 69. Dessutom såg jag en magisk konsert med experimentella Recidents, det var en konsert som var en hyllning till Elvis Presley.


Snurrigt med lånekort

Satt i den här hundburen på tåget. Det var bara jag, en tjej och den lagerfeldtdoftande sossepolitikern som jag röstade på sist som satt i kupén. Han gör ett rogivande intryck, hans sätt att tala får mig lugn, även om jag bara lyssnade och log lite fånigt.
"Han har biljett, det vet jag", sa han när konduktören kom in.

Våra lokala katalogsystem var trasiga idag också. Det innebar att jag fick fortsätta göra beståndasposter i LIBRIS. Det står travar av böcker i mitt rum som behöver föras över i de lokala databaserna. På förmiddagen fick jag även runt och gjorde en winowsuppgradering på alla våra datorer. När jag kom till låneexpeditionen stod Benny där och förebrådde mig för tredje dagen i rad för att jag förberedde för lånekort trots att systemet var kaputt. Jag sa till honom "du kan lugnt gå och sätta dig på ditt rum och göra vad du vill, jag fixar detta": Han blev pionröd i ansiktet av ilska. Benny borde öva lite på schack, att kunna planera framåt lite.

Hemma hade jag fått Allman brothers från CDOn.
"Är det en film eller?" frågade Kristina. Hi,hi, härlig sydstatsblues till exempel It's not my cross to bear. Borde visa de här nya skivorna för nye Jeff Astle (namnet påhittat), han gillar nämligen tidiga Rolling Stones.

Ny kollega

Det var riktigt vårlikt ute idag.

På jobbet höll jag mest på med några bokbeställningar av nya böcker. Skrev helt enkelt utgivningsår 2006 i LIBRIS och klassifikationen Oaa eftersom jag tyckte det behövdes lite nya sociologiböcker. Av de böckerna jag fick fram sökte jag vidare i bokhandlarna DAWSON och Adlibris för att få reda på lite om dem. Till slut fastnade jag för 5-6 böcker. Därefter gick jag ner till magasinet och hämtade upp gamla böcker. Det går ganska fort att ta hand om den sista "fickan" av böcker i kompakthyllorna eftersom de flesta är dupletter som kastas.

På eftermiddagen var Jeff där (namnet är påhittat från West Bromwich gamle anfallsstjärna Jeff Astle, utan någon speciell orsak alls). Jeff är trevlig tycker jag och vi har en hel del musik att prata om. Dock verkar han inte känna till The Allman brothers band.

Trasig databas

I och för sig sol ochj tåget var i tid. Lokala databaserna, katalogerna, låg fortfarande nere. I och för sig enkelt att låna ut och ordna låne kort efteråt. Benny tyckte det var för besvärligt och sade åt mig att inte fixa lånekort. Jag vill att det skall märkas så lite som möjligt för besökarna att vi har något problem. Min kollega förstår inte att vi är här för besökarna eller låntagarna annars kan vi lägga ner direkt. Sonja håller med mig. Ingen Voyagerklient heller i lånedisken så jag kan pyssla med den när jag har tid över. Man får ta det lite lugnt.

Tränade bänkpress och snedbänk efter jobbet. Det kändes som det behövdes att pressa ut frustrationerna.

Söndagsgrubblerier

Finns så mycket som irriterar. Fick inte GP på morgonen, och just på söndagarna då jag vill läsa den. Hörde också igår en intervju med författaren Xiao Rundcrantz om hur det var att arbeta som åklagare i Kina. Jag irriterar mig också på folk som inte tror på Peter Fröberg Idlings bok Pol Pots leende.
 
Jag var i Kambodja 1995 och i Kina under massakern 1989, så lite har jag varit med om och sett och läst och hört..

Nu skall jag gå och lyssna på Peter Baumanns Trans Harmonic Nights för att försöka varva ner lite.

Tai Shanghai

Snurrigt idag också, de lokala datasystemen IDA och GUNDA var ur funktion idag också. Fick kopiera alla lån och återlämningar.

Det var Belindas sista dag här idag. Jag köpte en frukt & Yoghurtkaka åt Benny eftersom han är lite känslig för fel mat, vi andra åt kaka. Benny köpte en sådan frukt & yoghurtkaka åt mig för sex år sedan när jag började här. Benny brukar inte vara med på fikat, men idag var han med eftersom det var Belindas sista dag. Benny är verkligen en pratkvarn ingen annan får en syl i vädret.

Åt lunch på Tai Shanghai eftersom det var så vackert väder så jag kunde promenera genom Haga dit. Ägaren bockade och hälsade eftersom han kände igen mig. Det är en trevligt gammal restaurang som är en av de få som är kvar sedan 80-och 70-talet då det fanns krogar och restauranger i nästan varje gathörn. Trist med skivhandeln Satisfaction som verkar ha stängt. Förr var det nästan som en samlingsplats för människor som fyndade skivor. Crazy Elephant, 13 floor elevators och Chocolate watcband var några grupper jag köpte skivor av.

Snurrigt, men allt under kontroll

Tror jag skall köpa en skiva med Allman Brothers band i morgon. Trevlig countryblues. En tidig Allman Brothers band skall det vara, en skiva där Duane Allman är med.

I dag hade hela klienten till lokala databasen brakat ihop. Vi fick kopiera framsidan med lånekort för att kunna låna ut eller återlämna. Benny dirigerade i låneexpeditionen som en gammal mittback i Liverpool, till exempel Emelyn Hughes.
"Du Benny ska du inte ta och skriva dina memoarer när du går i pension?"
"Jag känner inte till att många statsvetare skrivit sina memoarer."
"Jag får väl skriva en festskrift till dig Benny?"

Som Processen

Hamnade i hundburen på tåget, det vill säga den trånga kupén.

Sprang om varandra på morgonen. Jag höll mest på med en gammal dator i låneexpeditionen som inte ville komma igång. Var superstressad klockan nio då vi fick besök från en chef Centralbiblioteket. Jag sitter som på nålar för att få igång datorn.  Får en massa information om universitetsbiblioteket.
"Klas skulle du vilja jobba med att göra webbsidor tydliga, du kan tala med person x?"
"Men jag har så mycket att katalogisera."
"Och du Klas ska åka till Malmö på konferens."
"Ja det skall bli kul, men det är långt tills dess", säger jag.

Skall egentligen katalogisera på förmiddagen, men får en massa andra uppgifter. Ta ner en trasig dator till magasinet.

Rättshaveristen kommer prick nio. Hon börjar direkt skriva brev. Jag blir ganska lugn av människor som brinner för någonting. Människor som är så uppfyllda av något speciellt att inget annat kan störa dem. Hon märkte inte att jag plockade bort en gammal dator intill.

"Har ni den här boken Pol Pots ansikte, författaren är nåt på I."
"Nej du tänker på Peter Fröbergs bok?"
"Nä nåt på I?.
"Det var om boken på Babel igår. Han jobbade inom vården när jag jobbade på sjukhus i Stockholm"
"Ja desto större anledning att köpa den."
Morr, kniv i ryggen när jag ändå var under isen och ringer efter tekniker och ständigt får höra att biblioteket skall läggas ned, då dansar nerverna tango under huden.

Går in till Benny (namnet är påhittat) för att säga hej och tack för idag.
"Hej då Benny"
"Går telefonen nu?" Frågar Benny.
"Ja om någon timme ska den funggera." Tycker ändå det är skönt med Benny som kan koppla av all hysterisk stress och sjunka in i sitt.
Glömmer namn

Idag var det en präst på tåget, jag lade märke till det för han hade röd skjorta.  Jag fick den sista platsen på tåget.

Vi har en friårsvikarie, han verkar trevlig. Belinda skall ju flytta till Biomedicinska.

Klagade på att jag tyckte jag hade dåligt minne. Jag minns inte ens vad det var jag borde minnas? Andra som har dåligt minne är de gamla Skandiacheferna som det är rättegång mot nu. I den positionen de satt i borde de ha bättre minne.

Tränade idag. Zacharias var där också (vet inte vad han heter men Zacharisas är väl ett trevligt namn).

I går var Kristinas tåg en timme försenat och mitt ungefär en kvart.

Klotter i Kungsparken

Upp fem. Kastade i mig lite frukost. Tog bilen till Däckarna. Hängde på låset till Däckarna klockan sju. Däcksbyte på tio minuter. Körde tillbaka till carporten och ställde bilen. Tog cykeln till stationen. Missade precis tåget 7.25 till Göteborg, fick ta tåget 7.30. Var i Göteborg tio minuter över åtta. I Kungsparken hade någon målat på ett träs TÄNK PÅ DE HEMLÖSA. Jag minns en gubbe som bodde på en toalett vid Heden. Han steg upp när jag var på väg till högskolan i Borås.

Benny var tillbaka, roligt. Han hade ont i alla leder och svårt att andas.
"Du får sitta ner och ta det lungt", säger jag.
"Nej jag ska röra på mig säger läkaren."
"Att du inte tar en promenad runt kvarteret?"
"Då ligger jag verkligen risigt till, så dålig luft som det är här", säger Benny.
"Du får väl gå fram och tillbaka i ditt rum då?"

I låneexpeditionen fick jag ett leende från en färgad flicka i huckle, det var roligt och det värmde. Hon och hennes väninna letade efter uppsatser i Socialt arbete.

Vår trognaste låntagare, kan kalla henne för rättshaveristen var här och bombarderade myndigheter med brev.

Tränade ryggen efter jobbet.

Bad i Bergsjön

I ottan åkte vi till Mösseberg vid Falköping för att ta vårt årliga premiärdopp som vi brukar den första april i Bergsjön. Den vulkangrundsvarma svaveldoftande källorna gör vattnet behagligt. Därefter tog vi bilen den korta streckan till Påverås där urinnvånarna kommer från Ekornavallen har sin årliga marknad där de säljer sina färggranna langusterstickade kläder. Kristina tycker om marknader och hon köpte en tröja i rött och gult.
"Titta de säljer semlor på blomsterlandet", säger Kristina på hemvägen.
Och jag som har fullt upp med att klara av en rondell ska även se på folk som kommer med semlor?

Lugnt på jobbet

Fredag sista mars.
"Hur länge har ni öppet idag?"
Trevligt när vi får besök av vår trognaste besökare.
"Till fyra, men måndag till onsdag har vi öppet till sju."
"Åh så förfärligt, jag som måste ha in de här papprena till på onsdag, om jag lever då etc etc."
"Ja, breven är ju genomarbetade med alla lagar och så."
Några sekunders tystnad följer. Besökaren ler i mjugg och studerar mig som en mindre vetande fåne. Jag känner mig dum, men jag försöker bara vara lite social.
"Men du brottmål är inte så mycket lagar i?"