Platon på Nattygsbordet

Det är sällan jag inte läser ut en bok jag håller på att läsa men nu händer det, Det är "Oscar Waos korta förunderliga liv" av Junot Diaz. Jag har läst över hundra sidor och jag förstår fortfarande inte vad den handlar om? Det är mycket sex, relationer och brustna relationer. Visserligen är det lite historiska förklaringar i fotnoterna, men vad sjutton, det räcker inte. För långa meningar utan punkt eller komma. Nej jag läser färdigt en riktigt bra bok som "Skogsliv i Walden" av David Henry Thorau i stället. Vid nattygsbordet har jag Platons samlade verk. Det är lika underhållande att läsa dem som att läsa Olle Ångest.


Hoyt Axton - No-no song

Tog en promenad med Kristina till affären BonBon och lämnade igen filmen "UPP" som vi såg igår kväll. Tur jag inte köpte den på Ica för den var inter riktigt min stil. En daroranimerad äventyrsfilm. På vägen hem när vi pulsade genom slask och pölar så mötte jag en kille från gymmet. Han ser alltid glad ut, men är alltid ensam. Det kändes väldigt bra att jag hälsade och inte en sådan här dum tanke "han kan ju inte vilja hälsa på en sådan enkel människa som jag". Annars har jag mest gått fram och tillbaka här hemma som en osalig ande. Ringde Gösta och pratade lite om Procol Harums låt A Whiter Shade of Pale och var överens om att det inte görs så många låtar med den kvaliten längre.

(Igår när jag hade köpt en semla på Lennartson konditori och stod och väntade på att Kristina skulle komma från Balders Hage såg jag en tjock ung man som kom gående med en flicka i sjuårsåldern med plåster kring ett öga. När mannen gick in mot systembolaget hörde jag henne säga "neej". Tänkte direkt på att det nog inte var så roligt för barn när föräldrarna super.)

Böcker | | Kommentera |

Tomten hette Lasse

tomten
Det här måste vara för ungefär 45 år sedan. Alla skrattar och ler, men jag är skräckslagen! Min syster är lugn och säger att tomten är snäll. Men han hade så hemska stora vantar, skägg och käpp- Min mormor till höger verkar tycka det är jätteroligt när jag är rädd. Det här var längesedan, men jag har förblivit en orolig typ.

Lasse
Det dröjde väl ungefär 40 år innan jag fick reda på av min syster att tomten hette Lasse och att han bodde på tredje våningen på Vidblixtgatan i Göteborg.

farmor är häst 
Här kände jag mig lite mer trygg på en hästrygg på en karusell. Min syster ser lite uttråkad ut och tycker nog det här är barnsligt?

farmor i sele
Farmor var rolig. Här jag kusk och farmor Elsa häst och äter blad.

syster Gunilla
Min syster, som sitter till höger, var ordningsam och duktig i skolan. Här lyssnar hon på farmor Elsa när hon läser.
Minnen | | Kommentera |

På den tiden jag samlade på böcker

I senaste numret av Privata Affärer stod det om böcker som var värdefulla. Massupplagor är sällan värda något. Det stod att fackböcker kunde vara värda en del. Gamla Biblar är inte värda något. Poesi kostar inte så mycket. Gunnar Ekelöfs första bok "Sent på Jorden" kostar lite, detta trots att han skrivit så mycket bra senare också.
   Den boken jag betalat mest för är Erik Lindegrens "Mannen utan väg" från 1945. Jag hittade på ett antikvariat vid Grönsakstorget i Göteborg.

lindegren
Mannen utan väg är en dyster historia som handlar om en mörk period i mänsklighetens historia med andra världskriget och folkmord.

mannen utan väg
Här är första uppslaget av boken. Den är fortfarande aktuell och kommer så att vara så länge det finns krig och förföljelse.
Böcker | | Kommentera |
Upp