Om friårsvikarier

Det tråkiga med friårsvikarier är att när de kommit in i systemet så är de tvugna att sluta. Jag tänker på Derek Hales (namnet är fingerat), som är lugn som Phil Thomphson och klarar det mesta. Även socialt är han en trevlig kille som lyssnar på Rammstein.

Den jiddrande konduktören åkte med som passagerare i morse, hon kunde inte hålla sig från att jiddra idag heller.

Annars har jag katalogiserat Samhällsvetenskapsuppsatser och hjälpt till med datorer och kopiatorer som strejkat.

Utflykt till Hisingen

Det var en konduktör som jag faktiskt retade mig lite på. Hon bad om att få se på biljetterna. Sedan stod hon och jiddrade med några hon kände. Jag kunde ju inte somna om utan satt där med biljetten. På spårvagnen var några döva ungdomar. De har ett intressant sätt att kommunicera på. De kan ju inte höra ljuden som de ska beskriva med händerna.


Var först på jobbet och tände ljusen och startade datorerna. Sedan kapslade jag in tidskrifter, gjorde om några detaljer på webbsidan och fortsatte med Samhällsvetenskapsuppsatser. ”Solstrålen” haffade mig när jag höll på att fixa en låntagardator. Hon ville visa en dansk hemsida om folkbibliotek.

-Jättesnällt av dig, men just nu har jag så mycket att göra att jag inte hinner läsa. Tack i alla fall.


Åt lunch på en Thairestaurang. Det är alltid lite teater. En ur personalen sprang ut på gatan efter en flicka som glömt en påse. När hon i kassan såg mig pekade hon på maten och sa något till en tjej i köket. Sedan tog hon min tallrik och gick ut i köket och fyllde på mer mat. Innan jag gick tillbaka till jobbet pekade hon på kaffebryggaren. Jag tackade dock nej för jag hade bråttom tillbaka till jobbet. Gart Hudson (dvs Born Rebel) var där, skägget yvigare än någonsin.

Stax innan stängningsdags ringde min kompis Gösta och undrade om jag inte kunde åka ut till honom på Hisingen och se på hans dator. Alltid spännande att åka ut till Wieselgrensplatsen. Stod som packade sillar i femmans spårvagn. Skrikande barn, svettdoft och förortsspråk och armbågar. På Wieselgrensplatsen tittade jag efter krogen Whopsy Daisy. Hos Gösta var det trevligt som vanligt. Lyssnade lite på Deep Purple innan vi satte på hans nya dator.


Som Mekano

Såphalt när jag cyklade till stationen.

Sonja var här på morgonen och hon såg pigg ut. Ringde Simon Kirke (namnet är fingerat) och fick hjälp med inloggningen till ftp-servern så jag kunde rätta till felaktigheterna. Garth Hudson (namnet är fingerat) var här och även Poly Styrene (Rättshaveristen) och Solstrålen. Fick god hjälp av Simon Kirke så dagen börjar bra.

Var i informationen på eftermiddagen.

Det var många uppdateringar av kort.

Kunde inte hålla mig från att katalogisera några Samhällsvetenskapsuppsatser, även om allt ska slängas. Det är ungefär som skruva mekano som skruvas isär efter att det är gjort. Såsmåningom. Uppsatserna jag katalogiserade handlade om terrorism och förorter.

En tekniker kom och rättade till klienten i lånedisken.
Kämpar mig som en seg snigel till gymmet.


Pappas sommarpaté

Pappas sommarpaté

Lugm söndag. Gick till stan och lyssnade på the Allman Brothers Bands Fillmore East. Pratade med min gamle gode vän Gösta i telefon. Han har skaffat en ny dator så han skickar mail till alla han känner. Annars läste jag mest Härskarringen.

Om jag ska tycka till om en aktuell händelse, ett mord på en pojke, i Jönköping, så undrar jag om det inte är dags att öppna de gamla mentalsjukhusen igen.

Tankar kring förintelsen

Snurrig dag, har svårt att koppla av jobbet. Datorerna i lånedisken fungerar inte utan vi får göra lånekort på tjänsterummen. Kommer inte in till hemsidan så jag kan rätta till fel. En kollega fick en hjärtinfarkt. Och mitt i kaoset fortsätter besökarna skriva på namnlistor för bevarandet av biblioteket.
Det var gårdagen det.

Idag försöker jag ta det lungt.
Auschwitz Tänker på att det är hemska som förintelseläger som Auschwitz. Må det aldrig hända igen. Detta säger jag till minne av att 27 januari 1945 befriades Auschwitz. I kväll ska jag se Ninas Resa på TV.

Avfallskvarnen

-Här blir man utslängd bara man är lite salongsberusad.

En ung man kommer raglande ut från Pullmans restaurang på stationen. Jag tittar på honom och ler.

-Jag skall åka till Danmark… Nej förresten, där är ett helvete.

Jag sitter på stationen, och väntar på ett sent tåg. Det är en kall onsdag. Jag har haft undervisning hela dagen och Derek Hales har varit ensam i lånedisken.


Samtal mellan två unga damer på the Bakery när jag köper bröd.

-Hur har det gått… jo jag ser att du har blivit av med det.

-Ja, det har blivit en liten Jessica… mormor och morfar vaktar henne nu.

-Det är en stor omställning.

-Ja, men hon är så snäll.


-Det äre lugnt det har ordnat sig, Ginger Baker (namnet är fingerat), har hittat de båda datorerna jag använde igår.

-Jag var ifrån huset i tio minuter, och på dessa tio minuter så hinner det bli kaos, vaktmästare Carl Palmer (namnet är fingerat) suckar och skrattar.
 

Aldrig säga att du är bra på något. Formulera sig ödmjukt och underdånigt i brev.
 

-Har du läst Svält av Knut Hamsun, frågar jag Derek, minns du när han köper ett ben åt sin hund och genast börjar tugga på själv.

-Nej.

-Du läste en tidig Hamsun som du tyckte var bra?

-Ja det var Markens Gröda, det var om att om man var sjuk skulle man jobba bort förkylningen.

 

(alla namn är fingerade)


ekorre

ekorre

Vidskepelse

Sitter hemma och är förkyld. Det är inte roligt, saknar mina trevliga kollegor på jobbet. Sitter och tittar på snön och hostar och det rinner från näsan.
snödroppar
Numer läser jag mest sådant jag får i present eller sådant jag ser i skyltfönster. Det är ju väldigt svårt att bedöma korrektheten i allt som skrivs. Den senaste tiden har jag läst mycket historia, om du vill försöka spå i framtiden tror jag att det är viktigt med historia.
   Den här boken jag läste sist "Tro, terror och tolerans" av Ingemar Karlsson gav åtminstone mig en tankeställare. En bok som alla borde läsa. Handlar mycket om religion, gamla religiösa texter, styr världen. När jag växte upp var religion en ganska diffus företeelse. Jag minns att min föken i lågstadiet bad oss rita hur Gud såg ut. Vi bad också morgonbön och det hade vi aldrig gjort hemma.

Nu läser jag J.R.R Tolkiens Härskarringen. Jag njuter i fulla drag när jag läser den och får flyga iväg i fantasien till en annan värld. Den är lämplig när jag är förkyld. Ska lyssna på Chopins Nocturne också, eller kanske Erik Saties Nokturne.

Snö och tolerans

Snön vräker ner och det känns bra. Gösta, som är en mycket rutinerad busschaufför, sa att det kändes som lite sport att köra i snö. Sitter inne och är förkyld och läser boken Tro Terror och Tolerans av Ingemar Karlsson. Av och till är den kanske jobbig, men den är mycket tänkvärd och jag kan verkligen rekommendera den. Den ställer ju också frågor under tiden jag läser den. Samtidigt som jag läser det här inträffar krisen med språkproblemet på en skola i Landskrona. De skall väl i och för sig inte prata en massa rappakalja över huvud taget under lektionen. Det är svårt att rycka ut något citat ur boken för det mesta går i vart annat i texten. "En absolut förutsättning för att integrationen ska lyckas är att vi skapar oss kunskaper om islams mångfald och om den muslimska invandringens blandade karaktär."(Tro Terror och Tolerans s. 352) "Trots att islam uppvisar ett bredare trosspektrum än kristendomen och trots att skillnaderna muslimer emellan lite tillspetsat är lika stora som dem mellan en laestadian i Norrbotten och en sciciliansk maffiaboss dras ofta alla muslimer över en kam och betecknas som fanatiska fundamentalister. (Tro Terror och Tolerans s. 352)

Jag minns när jag reste i Indonesien jag kom till Yogjakarta och blev körd till en familj, de hade ett litet hotell som hette Adem Ayem. De var muslimer men deras grannar var kristna och de var mycket goda vänner. Jag blev erbjuden att gifta mig med deras dotter. Jag åkte cykeltaxi med en tjej i slöja som tog upp mig på gatan när jag gått vilse. Jag minns också i Jakarta där blev jag rånad på en massa pengar. Hotellägaren blev rasande och sa om killen som rånade mig "He's not a muslim!" Jag fick se när de bad, vara med på ett muslimskt bröllop, fick vara med och äta efter Ramadan osv.

Blixtnedslag i ett flygplan

På förmiddagen höll jag på med tidskrifter. Under lunchen var jag i informationen. Hade en seg dator så vi kallade på vår eminente tekniker. (kan kalla honom för Ginger Baker efter en annan mästare som också hade skägg)
-Ha-ha- ha- den här datorn måste vi blåsa... Den har fått en orm i sig... eller jag menar mask... Åttahundra meg då ska det fungera.
  Teknikern låter Search & Destroy Spybot gå igenom datorn.

Roligt att Derek (namnet är påhittat) är tillbaka, han är en stämningshöjare. Efter lunch hjälpte jag en lärare Joni (namnet är fingerat efter Joni Mitchell) att fjärrlåna fem böcker.


Smällen i förrgår natt var ett blixtnedslag i ett flygplan.


Ser ut som en övermogen rädisa

Mörkt som i en kinesisk kejsargrav och kallt som i en jordkällare.

Derek Hales (namnet är fingerat) var tillbaka och det var roligt. Han har många tankar om saker och ting, till exempel Staffan Skotts bok Aldrig mera!

Åt två smårätter till lunch på Tai Shanghai.

Garth Hudson var här (namnet är fingerat efter The Bands Pianospelare, kallas också Born Rebel), även Rättshaveristen och Solstrålen. Jag höll mest på med tidskrifter. Tappade en inbunden Journal of political science på tån och det gjorde förbaskat ont i tån ont.

Tycker att det är okej att Mona Sahlin blir ny partiledare för Socialdemokraterna. Arbetsrätten och solidaritet människor emellan måste vara viktigt.

Min tå ser ut som en övermogen rädisa

Vaknade klockan två på natten av att åskan gick. Sedan var det svårt att somna om.

Från en annan värld

Ganska varmt och blåsigt. Det var fullt på tåget. Två grabbar från Falköping satt och spelade kort. En av dem hann inte ta undan sin dator utan jag satte mig på den. Då tog det hus i helsike.
  -Akta, akta, den går av, sa han.
Jag bad om ursäkt och hoppades inte gick sönder.
Fan att jag skall vara så blödig. Varför bredde han ut sig när tåget var fullt? Han levde i en annan värld. 25-årsåldern, lång utbildning, gift och med två barn och med bil. Pratade om vad han skulle få ut om han blev pappaledig. Bidraget hade blivit mindre när de borgliga tagit makten. Funderade på att spara pappaledigheten. En annan värld.
 
På jobbet gjorde jag ett par Samkun, dvs uppsatser i Samhällsvetenskap. Derek Hales var sjuk idag. Avslutade tidskrifter i Libris. Lyssnade på Rättshaveristen som kom med förslag hur biblioteket skulle bevaras. Förresten frågar alla hur det går med biblioteket. Vänstersluggerns kompis var inne på rummet och försökte öppna sin Hotmail med ett arbete. Av någon anledning går det inte så bra att hämta bifogadse filer. En gammal medarbetare, Audrin Hepburn (Namnet är fingerat) satt på mitt gamla rum och filar på sin magisteruppsats. Jag blir alldeles matt när vi pratar om gamla tider, hur länge jag hållt på med böcker och tidskrifter. Nu finns alla tidskrifter elektroniskt. Gamle journalisten Boris (Namnet är fingerat), var här hela eftermiddagen.

Därför pendlar jag

Tåget var en halvtimme sent efter stormen.


Fördelen med att pendla:

Kärleken (får bo med min fru) (5 p)

Slipper avgaser (4 p)

Slipper buller (4 p)

Träffar jobbarkompisar (4 p)

 

Negativt med att pendla:

Sena tåg (3 p)

Långt avstånd till jobbet tillbringar mycket tid på tåg (4 p)

Bor i en liten trist stad. (3 p)

Långt till kulturliv (3 p)

 

Fördelen: 17 p

Negativt: 13


På jobbet röjde jag ut ett rum för att studenter skulle få plats att läsa. Derek Hales var rädd för att studenterna skulle prata och störa. Sedan gjorde jag i ordning några kursböcker och katalogiserade lite Samkun, uppsatser i samhällskunskap. Tyvärr säckade lokala databasen ihop när Hugh skulle instalera en skrivare. Men vad sjutton, det är sådant som händer i samband med arbete.

Var på gymmet efter jobbet. Känner inte så många på måndagarna. Pratade lite med en trevlig iranier. Det är väldigt många vurpingar där på måndagarna.
Hemma satt jag och läste boken "Tro, terror och tolerans".

Storm och oväsen

Hela natten slet och drog stormen i vårt hus. Ringde Gösta och frågade hur det var med stormen på Hisingen. Vi pratade ganska länge för att han var lite deppig för att han var ensam.
-I går skulle jag gå och köpa kaffe. På vägen gick jag in till Woppsy Daisy och tog några öl. Det är så tråkigt att sitta ensam hemma på lördagskvällen. Du har tur du som har Kristina.
-Träffade du inte någon tjej där då?
-Nä, för några veckor sedan träffade jag en tjej och vi gick vidare till ett annat ställe men där var så många okända så jag gick hem.
-Men du har ju många trevliga grannar?
-Ja, Thomas finns ju, men han gillar bara fotboll.
-Känner du inte till Henrik Larsson?
-Jo, jag har väl hört talas om honom.

Sedan ringde jag min faster Kerstin och frågade hur hon hade det ute i obygden under stormen.
-Har du mat hemma?
-Ja jag har mat så jag klarar mig.

Sedan försökte jag läsa lite om Mao. Kristina hade hittat en artikel i GP om mäns och kvinnors hjärnor. Det var en intervju med Annica Dahlström och Nisse Simonsson. Jag undrar om jag inte hade ADHD i grundskolan för jag hade så svårt att koncentrera mig och fick så dåliga betyg. "Vi är fostrade att vara lagom, men vi borde vara mer annorlunda. Även där har skolan misslyckats, för vi tillåts inte vara kreativa. Nästan alla stora kreativa genier hade det svårt i skolan." Det säger Nisse Simonsson i GP idag. Från engelskan minns jag mest namnet John Snookes. Det var en tunnelbaneförare i London som jag skrev en uppsats i Engelska om.

Nu ska jag gå och lyssna på Albinoni och läsa om Mao.
På eftermiddagen lyssnade jag lite på My Generation, The Whos första skiva, men jag var tvungen att stänga av för mitt huvud höll på att krackelera... Nu lyssnar jag på klassisk romantisk pianomusik av Beethoven och försöker "limma ihop" skallen och lägga alla delarna på plats igen.

Antons stuvas in i en påse

-Ska jag hämta Antons säck i förrådet? Frågar jag Kristina.
-Ja, det kan du göra.
-Ska Antons korg vara med när jag stoppar ner honom i säcken?
-Stackars Anton, blir nedstoppad i en säck.
-Anton går inte ner i påsen, säger jag som står ute i trappuppgången.
-Nej, Anton måste ha en stor plastsäck, han får inte plats i en papperssäck.
Jag röjer lite på hatthyllan i vestibulen och hittar till slut en stor grön postsäck. Den kommer nog från Boden.
Jag håller upp säcken medan Kristina lyfter upp Anton och sänker ner honom i påsen.
-Stopp det är godis kvar i hans korg.
Jag gräver ur lite Twist ur hans korg.
-Stackars Anton instoppad i ett förråd fram till nästa jul. Anton är en tomte med stort grått skägg, röda kinder, små ögon. Ganska lik tomten i Viktor Rydbergs saga.

Samtal från igår:
-Jo, det är något jag skulle vilja säga... men jag vet inte om man skall prata om sådana här saker på jobbet, säger jag vid fikat.
-Prata på du bara, säger Hugh Hooper som är en rutinerad kille.
-Ja, jag vet inte om det är så lyckat att utrikesministern har aktier i Vostok Nafta och ryska aktier. Nu är det de här med Vitryssland där han stängt av oljan och tidigare Ukraina. Om de bygger en gasledning under Östersjön så kan ju han stänga av gasen eller oljan till Sverige om han av någon anledning vill sätta press på oss. Det kan bli en jävsituation om utrikesministern har aktier i rysk olja.

Färggranna plastblommor

Kallt och mörkt. Jag var först på jobbet och satte igång datorer och ställde upp böcker. Hugh Hooper, Derek Hales (fd Jeff Astle) och Sonja kom vid åtta. Åt tårta halv nio, alla var med och åt inklusive städerskan. Strax innan nio fick jag ett dussin kursböcker från bokhandeln Aniara och Adlibris. Ändrade i Libris, satte på etiketter, ändrade i böckerna och stämplade dem och stöldskyddsmärkte dem. Därefter gick jag ut i biblioteket och städade i de bokhyllorna som fallit på min lott.

Hugh Hooper har tagit med sig en bokett färggranna plastblommor och ställt upp på sitt bord, de glänser i rött, lila, skärt, gult och orange.


En professor, kan kalla honom för Steve R.S. Cropper, kom och lånade en bok. Jag kände inte igen honom.

 

Rättshaveristen, Born Rebel, och en norrman som varje dag söker upp någonting och sedan antecknar för fullt på ett litet papper. Born Rebel, som liknar Garth Hudson, var idag klädd i Gaiströja.

En student som varit här mycket kom och kramades och tackade för all hjälp. Hon var klar med sina studier nu efter flera år. Jag kommer att sakna henne här. Härom dagen kom hon och ville se hur abstracts utformades.

(Alla namn är fingerade)


En fest och flera uppsatser

Det regnar och blåser. Hinner precis till spårvagn nummer ett. När jag går av får jag syn på Jessica (hon heter egentligen något annat, men jag kallar henne för det efter Jessica Lange.
-Hej Jessica. Tänkte att jag måste hälsa, det var första gången på tio år som jag hälsade på henne.
-Men hej... Det är kallt ute, jag borde haft mössa.
-Ja.
Jag raskar på stegen till till jobbet för att slippa prata något mer.

På jobbet skyndar jag mig att hämta fyra böcker från magasinet. En farbror stormade in igår och ville ha en bok som han hävdade bara fanns här i hela Göteborg. Det stämmer inte, men jag sa inte emot. Det är bara att vi katalogiserat den gamla boken.

Sedan blev det lite fest eftersom Sonja fyller år. Hon fick blommor och ett halsband. När det var avklarat stod jag ett par timmar i informationen. Trevligt med de utländska studenterna. Rättade lite låntagarposter. Fyllde på pärmen med register över uppsatser. Rättade beståndsposterposter av Vår Ekonomi i Libris. Katalogiserade uppsatser i samhällsvetenskap.


Hugh Hooper och Riksdagstrycket

Mörkt och blåsigt men milt för årstiden.

Fullt med studenter på biblioteket och några "fripassagerare". Rättshaveristen var där och jag såg "Born Rebel" med en Gais-tröja på sig idag. Vi har en ny kollega på jobbet som fått en plats. (Kan kalla honom för Hugh Hooper, dvs Soft Machines gamle bassist). Fick ett samtal igår från en hög chef som inte tyckte vi skulle katalogisera mer eftersom allt material skulle kasseras. Började i alla fall med att göra exemplarposter på två böcker och skickade ett meddelande till forskarna. Jag ändrade lite på webbsidan, tog bort en del för att den ska bli så liten som möjligt. Katalogiserade en ny rapport från Centralförbundet för alkohol och narkotika. Senare, i lånedisken var det fullt upp. Många frågor om riksdagstrycket och det gör mig så nervös.
-Var hittar jag Diariet?
-Var står Riksdagsskrivelserna?

Efter jobbet gick jag och fikade med Gösta. Någon mättsam pasta tog jag. Såg en kille med jeansväst där det stod Anti-Nowhere League på ryggen.
-Tänk, det är en gammal punk grupp från tiden när jag var ung, sa jag.
-Han har väl fått den från sin farsa, sa Gösta.
Gösta pratade som vanligt om Solveig som lämnat honom. Hade jag tänkt på det skulle jag sagt att "hon inte är är värd din kärlek."

På äventyr med min faster

I förrgår körde jag och hämtade min 80-åriga faster. Hon är inte som vanliga pensionärer hon är med i en massa förningar, är politiskt aktiv och lär ut engelska för pensionärer.
 
Regnet öste ner, jag var en kvart tidig till henne men hon öppnade inte dörren förrän exakt på avtalad tid, klockan ett. Därefter åkte vi och gjorde hennes DVD regionsfri så hon kan se gamla serier som hon beställer från Amazon. Det gick fort, sedan gjorde vi en del saker jag inte visste att hon ville. Vi åkte med henes gamla Husqvarna symaskin till en affär och lämnade in den på lagning. Jag har inte sett en sådan där gammal maskin sedan jag var barn. Därefter gick vi till Ljungblads och fikade. Hon klagade sig över alla bilarna på torget. (Men det är inte så dumt att ha bil när det måste göras ärenden...) Efter fikat åkte vi till Synskadades riksförbund där hon hade och hämtade två mattor som hon tvättat. Sedan körde vi till min faster igen. Lämnade över allt och installerade DVDn och kontrollerade att det gick bra att se Forsythsagan som var köpt från Amazon. Sedan körde jag henne till stationen då var klockan fem.
-Men skall jag inte köra dig till Villys?
-Nej jag behöver röra på mig så jag går.
Fram och tillbaka är det ungefär 5 kilometer, och regnade gjorde det.
Ett par timmar senare har jag slagit mig till ro och läser om Mao, då ringer telefonen.
-Klas, jag glömde min väska i bilen, skulle du kunna lämna in den i affären Planeten så hämtar jag den sedan? Men det är ingen brådska.
På natten ringer telefonen klockan ett och väcker oss. Vi är ganska yrvakna och vi hinner inte upp. Först på nummerpresentatören står faster Kerstins nummer. Jag ringer och ringer till henne i flera minuter.
-Vad ska vi göra ska vi åka dit? Frågar jag Kristina.
-Men hon har ju grannar på nära håll.
Jag tittar en gång till på nummerpresentatören och ser att det är någon okänds nummer ovanför. Vi går och lägger oss. Jag sover inte på hela natten. Dagen efter ringer jag faster Kerstin och frågar om jag väckt henne?
-Nej, jag stänger alltid av telefonen på natten. Ni behöver inte vara oroliga för att jag ska trilla för jag har starka ben.
-Nu cyklar jag till Planeten och lämnar din väska.

Nu skall jag gå in i biblioteket och lyssna på Bachs juloratorium och skriva lite.

Att betala skatt

Det är självklart viktigt att betala skatt. Skatten måste emellertid gå rätt, till vård skola omsorg och allt som får landet att gå runt. Och a-kassa för arbetsklösa ingår. Jag läste först i GP igår och sedan läste jag Jan Mosanders inslag i Ekot om att Sida-pengar betalas ut hipp som happ. Eftersom det inte är Sidas pengar utan skattebetalarnas, medborgarnas pengar, som betalas ut så måste ju hanteringen vara mer noggrann.

Innan nyår, då det står i varje tidning om hur du får lägre i skatt. Det äör ju viktigt att medborgarna vet var skatten går till och att skattepengarna inte sprids hur som helst. Läste i E24.se att Stefan Persson H&Ms direktör betalar 527 miljoner i skatt. Det är vad fritidsverksamheten för 27 000 barn i Stockholm kostar.

Idag regnar det. Var på Ica och handlade. Den pensionerade kranföraren satt utanför och rökte.

En promenad i solen

Sov till halv åtta. Åkte in till göteborg och gick till gymmet. Eva stämplade mitt kort så jag får träna i januari i
Alingsås. Inne på gymmet var det inte så mycket folk, bara gråhåriga äldre och en äldre mörkhårig man i ljus tröja. rätt var det var kom det en skock unga tjejer som alla gick in till spinningen. Jag kunde i lugn och ro träna bänkpress och i smithmaskinen.

Därefeter gick jag till Sun Wall och åt stekta kycklingbitar med cachewnötter. Nu när jag ser kineser så tänker jag på alla kineser som gick under när Mao styrde. Hade de levt för 50 år sedan hade de kunnat vara kanonmat i Kina... Tycker om Sun Wall, det är mycket folk och rörelse.
-Kommer barnet snart? En kvinna frågar en man som betalar.
-Ja om en månad... Hoppas jag kan vara med då för jag skall till Las Vegas?
-Var du inte med förra gången?
-Nej, då var jag i Grekland.
Killen är välklädd och i 30-årsåldern.
Jag ringde Ingemar sedan och frågade om vi skulle ses? Han hade emellertid inte lust att åka till Orust idag och visa den nya villan. Hans fru är höggravid.

Nu skall jag gå och lyssna på Arvo Pärt och läsa om Kina.