Michael Jackson eller Wah Wah Watson?

Hade bara skjorta och byxor på mig när jag cyklade till sationen. Ändå var det nog inte riktigt lika varmt som igår. I går satt jag bara jag bara och drog bokkort och pratade inte med någon. Jag kände mig tråkig och passé. Men det är ju min uppgift att sortera bort kort som finns i lokala databasen.

   Idag har jag hämtat Lisebergsprogram från 1944 i magasinet för okatalogiserat material. Det lilla magasinet ligger långt in i en kulvert. När jag kom dit på morgonen hade flera hyllmeter av program slängts i containrar. På 1940-talet hade Liseberg program för varje dag. I programbladen var det bilder på herrar i kostymer, hattar och slipsar.
Vid lunchtid pratade jag lite om Michael Jackson med F. och Nils-Erik. Jag måste erkänna att jag inte lyssnat så mycket på Michael Jackson.
-Jag lyssnade på Youtube igår och hittade en gammal favorit... Det var Wah Wah Watson med Goo Goo Wah Wah.
-Vad har det med Michael Jackson att göra? frågade F.
-Ja det är soul, eller funk, han spelade lite med Barry White, sa jag.
På tåget kändes det som sandpapper i munnen.

Efter jobbet gick jag till gymmet. Det var varmt redan i omklädningsrummet.
-På min termometer i bilen var det 31 grader, sa en man jag brukar växla några ord med.
På gymmet drack jag två liter vatten och svettades som vattnet ur en fontän. Och jag hade inte med mig en extra handduk för att lägga på bänken när jag övade i Smithmaskinen.
  Hemma drack jag sparrissoppa, drack en halv liter äppeljuice och en halv liter coca cola och efteråt åt jag citron och kaktusglass.
glass
Sorbet kaktus och citron.

Wah Wah Watson med Goo Goo Wah Wah

Utflykt till blomsterhavet

På eftermiddagen gjorde Kristina och jag en utflykt till min faster Kerstin vars trädgård är ett hav av gröna växter. Hon bjöd på kaffe och bulle. Idag var så varmt att jag blev trött och seg. Men det är alltid roligt att träffa min gamla faster som har mycket att berätta.
Faster Kerstin och jag
Kerstin och jag i ett hav av ormbunkar, gräs och diverse växter.
kerstin och kristina
Kristina och min faster Kerstin i den av grönska prunkande trädgården.

När vi varit några timmar hos Kerstin tog vi vägen förbi min syster. Det var en hel del trafik på den smala vägen vid Norsesund. Dessutom har de börjat köra fyra nya busslinjer på vägen där knappast två bilar kan mötas.
Kerstins trädgård
I Kerstins trädgård

Bloggen Positive News blir bok

Trevligt att bloggen Positive News blir bok. Det är en trevlig och uppmuntrande blogg jag följt i flera år. Valda delar ur bloggen blir bok.
   Så här presenterar hon själv sin kommande bok på sin blogg:  "Kommer att göra en bok med det bästa ur bloggen, prositva tankar, humor, glädje osv."

Skriken från Liseberg

En varm dag igen. Hade bara en kortärmad skjorta, sandaler och jeans till jobbet. Några timmar på förmiddagen hjälpte jag en forskare att beställa artiklar och böcker. Jag brukar göra det åt henne innan ledigheter. Därefter satt jag bara och rog bokkort från böcker som är katalogiserade i den lokala databasen av någon. Pratade inte. Hade inget verrigt att säga. Sa väl någonting på fredagsfikat, men det är svårt att gör sig hörd där. Trotjänaren(1) frågade vad jag skulle göra på semestern. Jag svarade att jag inte visste. F. fyller år i helgen så han ska roa sig med några kamrater.
    På Katalogavdelningen kan jag höra tjuten från Berg och dalbanan Balder på Liseberg. Tänk om jag skulle åka den och skrika "UuuhUuuh..." En gammal gubbe som jag bland ungdomarna. Kul.

Sa hej då och trevlig helg till de som var kvar på Katalogavdelningen. Jag hade hört någon säga "Hej då och trevlig helg" innan så jag kunde planera hur jag skulle säga det.

Så Michael Jackson dog bara 50 år gammal. Det var ju synd. Det har varit spännande att höra om hans eskapader. Jag sa till unge F. att jag hade en singel med Jackson five. Men han sa att det skulle vara Michael Jackson själv om det skulle vara något att ha. Jag hade köpt singeln på Fälts antikvariat i Falköping för en krona. Låten Thriller av honom har spelat i mina öron hela dagen.

Strid ström av böcker

Ännu en solig och varm dag. Tittade på människorna på perrongen och de flesta hade en jacka eller en tröja. Det är ganska kallt på morgonen. Tretton grader varmt sa Kristina. Var Rörpostmästare på morgonen. TurboReine reagerade på att jag sorterat fel på vagnarna när det kommer in en bokvagn med fjärrlån, det vill säga interurbanlån. De med röda prickar på aka till 5a och inte 6a.

Det är ett är trångt på bokvåningarna eftersom några hantverkare håller på och restaurerar bokhissen. Jag tog en hastig titt från våning åtta och ned i djupet till botten på plan ett. Det gäller att inte ha anlag för svindel. Det var som att titta ner från Eiffeltornet.

   I samma ögonblick som jag skulle sätta in de sista böckerna på plan 5a kom min gamle vän och kollega Derek Hales (namnet är fingerat ). Han hade precis slutat jobbet och skulle ta itu med sin bok om Nietzsche igen.
hales
Fotbollsspelaren Derek Hales

När jag kom hem gick jag till gymmet. Det var varmt och svettigt men det gick ganska bra. Jag hade min Obamatröja på mig och jag har aldrig blivit så uttittad av ungdomarna. Nästa gång får jag hitta någon grå trist tröja så jag blir mitt gamla anonyma jag igen.

Smälter i solen

"Skönare lyss till en sträng som brast än att aldrig spänna en båge" (Heidenstam, ur dikten Åkallan och löfte).

-Hur går det med bloggningen? frågade F.
- Nja, jag ligger lite lågt just nu.
Jag är alltid snäll och försiktig.

 En varm solig dag. Själv är jag inne och rullar bokvagnen. Det väller in böcker som lånats från andra bibliotek. Vagn efter vagn fylls med böcker som sedan ställs upp. Vid ett tillfälle när jag precis är på väg att hämta ett nytt lass med böcker dyker hygglige kamrat F. upp. 
-Gå till rummet utanför kvinnovetenskapliga samlingen, där sitter en snygging? sa F.
Ska jag? Jag som har flinat hela tiden sedan rasten. Det var någon som rekommenderade Schmittska udden som badplats och då sa jag att det var nakenbad.
"Hur visste du det?" sa R. då. Av någon outgrundlig andledning kunde jag inte hålla mig för skratt utan gick och småskrattade ett par timmar efteråt. Har nog sovit för lite?

-Men jag har inget att ställa upp där, sa jag.
-Ta böckerna som ska till kvinnorna... det bjuder jag på, sa F.
 Jag tog vagnen med kvinnovetenskaplig litteratur Jo, jag kunde hålla mig från att flina när jag gick in. Mycket riktigt satt där en söt kvinna där och knappade på sin dator. Över hela golvet låg det en nätkabel till hennes dator. Jag försökte snirkla mig in med min vagn mellan ett bord och en vägg. Tösen tittar underfundigt på mig.
-Är sladden ivägen? frågar tösen.
-Nej, det är inga problem, det går bra, sa jag.

Jag ställer upp några böcker på V. (medicin).
-Du, jag letar efter en bok här, men det står att den måste beställas fram? sa hon.
Jag går och tittar på hennes skärm.
-Det är ett snedstreck mellan 06/xxx va?
-Ja hur kan du se det? sa hon.
-Då finns den på plan nio.
-När kommer den då? frågar hon.
-Om någon timme, sa jag.
-Men du, jag kan inte beställa fram för jag är bara här på konferens och har inget lånekort, sa den unga damen och bet sig i underläppen.
-Okej jag hämtar den, det går på ett ögonblick, sa jag.
Tog hissen upp på nionde våningen och drog ut boken och åkte ner igen. Sedan tog jag och ställde upp böckerna och körde ut vagnen på baksidan. Vid rörposten träffade jag F. igen.
-Såg du henne? frågade F.
-Jadå, hon följer med oss och äter lunch, sa jag, nej jag bara skojade, sa jag snabbt innan jag började flina igen.

På hemvägen hamnade jag bredvid en man som brukar besöka biblioteket. Han är en pensionerad kock. Han går upp klockan halv sex varje morgon och ger sig av till biblioteket för att läsa. Han pratade hela tiden om en bok han tänker skriva om sitt liv. Han pratade hela tiden om sina intressen.

  När jag kom hem var jag så varm och svettig att jag tog på mig badbyxor och gick ner till Gerdsken och kastade mig i vattnet och simmade några meter. Årets första dopp.
    Så det blev inget gym idag eftersom jag simmade. I stället gick jag till Ica. I den här värmen är det gott med citron och cactusglass. Nu har kvinnan i mitt liv kommit hem och frågar om jag vill ha glass.
citron sorbet
Cactus och citronglass

Tre sommarfilmer

Svettigt påjobbet idag att kuta runt och ställa upp böcker. Hux flux blev det sommarvärme.

När jag kom hem hade en beställning på tre filmer jag beställde i helgen kommit. Det var res på CDon så då passade jag på. 

Jag beställde "En kvinnas doft" med Al Pacino i huvudrollen. Jag har sett den två gånger men jag gillar att den handikappade gamle officeren har en sådan stark vilja. Al Pacino spelar en blind man som övertalar sin unge assistent, Chris O'Donnel, att följa med på äventyr.

Jag beställde också Cul-De-Sac, eller Djävulsk gisslan. Det är en tidig Roman Polanskifilm. Det är ett drama som utspelar sig på en ö. Två gangsters kommer ut till ett slott på en ö. På ön finns ett par som har tänkt att ha det trevligt tillsammans. När de två banditerna kommer ut till ön blir det flod, så det går inte att ta sig där ifrån. Samtidigt är det ett relationsdrama mellan kvinnan och männen.

Den tredje filmen är Jurrasic Park. Jag är barnsligt förtjust i att se de här Dinosaurierna vandra omkring på jorden.

Promenad i Göteborgs Botaniska trädgård

På midsommardagen tog vi oss i kragen och tog tåget till Göteborg. Hade hört att det skulle vara några ljudinstallationer här och där i den Botaniska trädgården? Gösta mötte oss vid stationen och sedan tog vi ettans spårvagn till den Botansika trädgården. Några ljudinstallationer hörde vi inte, men däremot vandrade vi i ett hav av vackra blommor. Vi besökte också en orkidéutställning i ett av växthusen. Det var många turister där som talade alla möjliga språk:
-Look it is the same flowers that I have in my garden, sa en kvinna från USA i Rododendrondalen.
japandalen
Bild från Japandalen i Göteborgs Botansiska trädgård.

botan
I växthuset kände vi igen en del blommor från resan till Puerto Rico förra året.

växthuset
I den tropiska värmen bubblade det och droppade det hela tiden. Ormbunkar och köttätande växter till exempel Darlingtonia California, Dionaea Muscipula green , Sileshår (sånt som du har i näsan också säger Kristina.)

växthuset

Gösta och Kristina på väg in i växthuset.


 


Åska och solregn i Midsommar

En lugn och stillsam midsommar. Det har åskat och regnat och bara tio grader varmt så jag har mest suttit inne och scannat bilder från Indien och läst. På morgonen gick jag till Ica och köpte fisk och juice. Det var ganska många där och människor var som galna efter att köpa svenska jordgubbar. Tänk att jag kan vara så oföretagsam när jag är ledig. Ringde Gösta och han satt och bloggade och väntade på att vi skulle komma så vi kunde gå på Liseberg.
  Under tiden som jag scannade lyssnade jag på the romantic Bach . Ringde min faster och hon ville nog vi skulle komma och hälsa på och gärna ta Gösta med. Men jag är oförskämt lat idag.

Jordgubbar och rabarberkräm

Härligt sommarväder. Men på stationen var det lite huller om buller. Först sa de i högtalarna att tåget från Skövde var 13 minuter sent. Då gick alla på perrongen över till lokaltåget. När alla satt sig där sa de att det skulle bli stående i tio minuter och de visste inte vilket tåg som skulle gå först. Då gick alla på tåget tillbaka till perrongen där Interregiotåget skulle gå. Tåget blev tjugo minuter sent till Göteborg.

På arbetet skickade jag rörpost på morgonen. Det kom ganska många fjärrlånebeställningar. Den som har rörposten är i centrum på något vis mellan låneexpeditionen och fjärrlån ut. Jag försöker le och se trevlig ut så gott jag kan.

På eftermiddagen handlade jag. De hade så fina jordgubbar utanför Ica att jag inte kunde låta bli att ställa cyklen och köpa en låda. Det var bara några lådor kvar. Sedan cyklade jag och åt en Napolitana pizza eftersom min fru har kvinnoträff. När jag kom hem åt jag rabarberkräm med jordgubbar.

Så det kan gå

Igår satt jag i lugnan ro och drog bokkort på förmiddagen. Vid lunchtid begav jag mig mot Haga. Solen sken och jag som vanligt i mina funderingar. Var försiktig och steg undan för cyklar. Vid Götaplatsen tappade jag dock för ett ögonblick koncentrationen. Inte såg jag kullerstenen på gatan. Ett tu tre låg jag pladask på marken och kravlade. Minns att jag tittade intuitivt nedåt gatan för att  se om det kom någon bil som kunde köra över mig. Men det kom ingen bil, det var bara solens strålar som kom. Jag rafsade snabbt åt mig nycklarna som åkt ur fickan.
-Åh hu gick det, frågade en äldre man som kom och gick med sin fru.
-Ja, det gick bra, inga problem... tack för omtanken..., sa jag.
-De är de där stenarna... jag har trillat på dem en gång och brutit armen.
-Det är okej, men tack så mycket.
Skulle inte falla mig in att säga att jag skrapat knät och stuckat höger handled.

I Haga var det bara en tös som läste en sommarkurs. Vi pratade en stund om böcker och datorer. Hon gick över till Kurs och tidningsbiblioteket för att löpa ett kopieringskort. Efter ungefär en timme kom hon tillbaks. Tio minuter innan stängning sa jag till de tre studenterna som satt där.
-Vi har stängt nu, sa jag till unga damen som var kvar och skrev.
-Vart kan jag gå och skriva då... Synd att ni har stängt i sommar?
-Du kan gå till Ekonomiska, de har öppet till klockan sex, sa jag.
-Kan jag få stanna och skriva här... jag måste skriva till en kamrat i Japan... jag bodde där för två år sedan och jag har kvar mina saker där... nu har hon som jag hade grejerna hos fått en stroke, så jag kanske måste åka till Tokyo?
-Vi har stängt för fem minuter sedan, du får gå till ekonomiska eller komma tillbaka i morgon.
Kvinnan följer med mig ut och jag låser dörren.
-Då talar du japanska då, sa jag.
-Ja, sa hon.
-Lycka till, sa jag.

Det är knepig sommartrafik i Göteborg. Bara treans spårvagn gick till centralen.

Koster runt 1997

Minns att 1997 var en vacker dag på Koster. Sedan skulle det dröja år innan jag kom tillbaka dit. Nu är det sig inte riktigt likt för där är så mycket folk.
tjälleskären
Framme vid Kråkemartins hamn vid Tjälleskären. Här var det enkelt att bara flyta mellan kobbarna.

Ursholmen
Det var så vackert väder att vi beslutade att bara fortsätta till Ursholmarna som ligger långt västerut. Sydkoster syns bakom medresenärerna.

Tenholmarna
Kristina på Tenholmarna som ligger nära Kostersundet som löper mellan Nord och Sydkoster. Långt borta syns fastlandet och till vänster Sydkoster.

Koster blir naturreservat
Jag sommarjobbade i Strömstad och bodde på Sydkoster på somrarna på 70-talet. Nästan all ledig tid i ekan ute i Kosterskärgården.

ursholmen
Bild på Ursholmen kanske fotat från Otterstenarna 1981

naturreservat
Fotot är från Långvik mot Jutholmen och Nypholmsgapet där det gick att segla in i den grundfyllda Kosterskärgården.

kosterskärgård
Bilden är tagen från Västervik och ut mot havet. Min mamma syns på bilden.

koster
Bilden är nog tagen på Sydkoster vid Västervik eller Långvik 

Koster blir nationalpark

Jag tillbringade många somrar på Koster som barn och tonåring. Då var jag nästan alltid ensam när jag tog ekan ut i kosterskärgården. Jag fiskade Torsk och Vittling mellan Mörholmen och Nordkoster och ibland vid Brattskär. Då och då körde jag den gamla Seagullutombordaren ända bort till Ursholmarna. Där var underbart klart vatten att doppa sig i. Jag tyckte också om Kråkemartins hamn fast det var väldigt gyttjig botten. Nu hörde jag på nyheterna. Att Koster har blivit nationalpark. Jag och Kristina var där ett par dagar förra sommaren. Det var betydligt fler människor där nu än när jag var barn.
långvik
Sydkoster 1981. Har för mig att bilden är ut mot Jutholmen och Tenholmarna och sedan är det hav rätt ut till Amerika, eller kanske Norge?
brevik
Vindpinat träd vid Brevik på västra sidan av Sydkoster sommaren 2008

får
Får vid Brevik sommaren 2008.

kattegatt
En blåsig sommardag 1981. Bilden är nog tagen från Filjholemen och in mot fastlandet.

Vankelmodig

Regnet hängde i luften när jag tog tåget till Göteborg. Naturen är så vacker och grön så här års.

Ganska tomt på studenter i Haga. En lärare n.n. tittade in och frågade om jag visste något om elektroniska böcker? Han sa att vi nog kommer att få många frågor om det i höst... Jag blev genast nervös... vad kan jag? Klart jag har tittat på det förrut. Jag satte genast igång och titta helt planlöst på olika elektroniska böcker. Inga av de kursböckerna jag kände till fanns elektroniskt. Valde en i fysik, men den fick jag inte fram för jag behövde ladda ner en ny version av Adobe. Men det skulle bli värre. En student kom in och frågade hu han skulle komma åt det trådlösa nätverket?
-Jag vet inte hur du gör? stammade jag fånigt.
(Herregud, i mitt jobb ska jag aldrig svara "jag vet inte". Jag kan ju ta reda på det. Det har jag gjort förrut. Men jag kan inte göra det på fem sekunder?)
   Han tittar lite på anslagen för hur kopiatorn fungerar, men vänder snart ut igen.
   Jag tar reda på hur han kommer åt nätverket. Går ut till honom för att förklara, men då sitter han i telefon.
Jag minns för flera år sedan då jag var vakt i Betlhemskyrkan. Det var ungefär samma. Då var det en tjej som hade sjungit med någon kör som undrade om hon inte kunde få låna telefonen och ringa efter en taxi. Jag sa väl något om att det inte gick och då sa hon "vad gör du här?". Den här meningen "vad gör du här?" Dyker upp i mitt minne av och till. Så jag borde inte vara så harhjärtad? På en anställningsintervju för längesedan frågade n.n.(2) om jag var stresstålig? Jag är nog det egentligen.

På efter lunch satte jag in böcker, då går tiden fort eftersom jag vet vad jag gör. När jag gör något jag inte riktigt behärskar går den upplevda tiden långsammare. Därför känns det som om tiden går fortare när du blir äldre. Efter jobbet gick jag till gymmet och där känner jag mig hemtam. Sedan cyklade jag och handlade för helgen. Jag beundrar de som sitter i kassan som sitter och trycker på knappar timme ut och timme in. Det är mycket mer folk än på Lidl.

"Du kanske börjar bli trött på den där vissheten, vetskapen om hur varje ny sig dag kommer att bli redan innan den är inne. Du kan inte räkna med någon tillväxt om du redan vet svaret innan frågorna ens har blivit ställda. De tillfällen du kommer ihåg tydligast är antagligen dem då du levde spontant, gjorde vad du ville, och kände njutningsfylld förväntan inför det mystiska." (Wayne W. Dyer, Älska dig själv : eller inte sämre än man gör sig. s.124)

På Rosteriet med Gösta

På biblioteket i går var jag insatt att hämta böckerna i gamla samlingarna. Det gäller att ha fantasi och kunna lösa problem som kan uppstå. Om det bara är ett ord som fattas i exemplarposten så kan jag leta mig blå efter en bok. Letade efter en bok om Svenska baptistförbundet. Det fattades en Acta före i exemplarposten. Jag tror jag letade i en halvtimme efter boken i havet av gamla böcker.

Idag var det regnigt och grått. På förmiddagen skickade jag beställningar i rörposten.
-Har du inte rakat dig idag? frågar kollegan Hans när jag hämtar beställningar på plan fem och han är insättare i Öppna magasinet.
-Jo, men halsen är svår att raka, sa jag.
-Men det är bara jag som ser det.
-Det var värst vad snabbt du ställde upp böcker? sa jag.
-Det går fort om jag sorterar dem först.
Att jag alltid ska missa rakandet och att klippa håret i näsan? Det syns så tydligt i de stora speglarna på jobbet.

Vi var underbemannade idag så det gick i ett med uppsättning och framtagning.

Efter jobbet tog jag fyrans spårvagn till Valand och gick sedan till Rosteriet och träffade Gösta. Åt en brockolipaj och drack en Coca Cola. Gösta drack grönt te och åt lasagne. Tycker vi pratade mest om hans fästmö. De verkar ha det riktigt bra tillsammans.

När jag åkte hem gick pendeln långsamt. Det var enkelspårigt en lång sträcka.

Hemma såg jag andra halvlek av matchen Sverige- Malta. Det blev 4-0 till Sverige men det var ingen höjdatmatch. Laget saknar, eller har inte hittat några bra ersättare, för Fredrik Ljungberg och Tobias Linderoth.


Om VM-kval matchen

För det första tycker jag danskarna som Sverige spelade mot var mycket bra. Tränaren Morten Olsen hade fått fart på danskarna, de kunde ha vunnit med mer. När jag såg matchen tycker jag mittfältarna tuggade taggtråd och förlorade ofta bollen. Jag undrar också varför inte Zlatan Ibrahimovic fick ta straffen? Han är straffskytt i Inter och Italiensk skyttevinnare. Kim Källström verkar vara en hygglig kille men han var inte bra i den här matchen. Zlatan började bra men tröttnade efter hand verkade det som. Men danmark ångade på med Rommerdahl, Christian Poulsen, Kallenberg med flera. Jag tycker det blev lite fart på Svenska anfallet när Johan Elmander kom in.
  Tänk om Sven Göran Eriksson varit tränare för Sverige, han hade vågat ställa om spelet när allt nörjat gå snett.

Hittade en gammal Graham Parkerskiva när jag städade

En lugn härlig nationaldag. Röjde lite i förrådet som Kristina bett mig göra så några hantverkare kunde komma in i vexkan. Håller med om att det var stökigt. Plockade först fram Pink Floyds gamla the Wall  men jag stängde snart av den för jag stod inte ut med David Gilmours gnälliga röst. I stället satte jag Graham Parkers gamla Stick to me som jag inte lyssnat på på ett par decennier. Härlig positiv musik.
   Annars satt jag mest och scannade bilder från
Indien igen.


Graham Parker & the Rumours

Järnnätter och jordgubbar

   Det har stått i tidningarna om att det ligger cigarrettfimpar på marken. Vid Brunnsparken gick det på unga män som kastade sina cigarretter på marken utan att en släcka dem. Men det låg ju redan många fimpar där.
När jag kom hit växlade jag några ord med de trevliga städerskorna innan jag gick och stämplade in. Så här i examenstider är det mest studenter som skriver sina uppsatser som syns här.

När jag blev avlöst promenerade jag till den indiska restaurangen New Dehli. Det var så fullt med folk att jag var nära att vända. Men de två männen i kassan log så brett att jag ändå valde den indiska restaurangen och beställde en lammgyta.

Det var så mycket folk på stan. Många lastbilar körde fram och tillbaka. Alla på flaken sjöng och skrålade. Bakom mig på spårvagnen satt ett äldre amerikanskt par.
-They are getting prepared for a hard life, sa den amerikanske mannen.

Efter jobbet körde jag direkt till Alingsås. Jag andades in djupt och kände lugnet här efter att ha kommit från Göteborg. De sålde svenska och belgiska jordgubbar på Ica. Jag köpte av försäljaren utanför för en ung kvinna satt länge och plockade gubbar fram och tillbaka. Det var ganska fräckt. Nej, det är bättre att handla av någon som ger en låda direkt.


Regn och blåst

En blåsig natt och regnig. En ganska jobbig dag med en del nya uppgifter. Jag hade rörposten och skickade iväg fjärrlånsbeställningarna alldeles för tidigt. Beställningarna skulle räknas och gås igenom. Men som jag sa på rasten: "Det du inte dör av stärker dig", som min kompis Gösta brukar säga.

-Har du slutat blogga? frågade en kollega.
-Nej, det är svårt att sluta, men jag kansake har trappat ner lite.
Det är ganska trevligt tidsfördriv. A life spent doing mistakes is more useful than a life spent doing nothing." (George Bernard Shaw)

Mycket folk i rörelse på stan. En kille i keps som satt bredvid mig på fyrans spårvagn luktade svett. På en bänk på Drottningtorget låg en herre och sov samtidigt som han lutade huvudet mot högerarmen. Under bänken stod en dunk med någon blå vätska i och ett schellmärke på. På tåget hälsade jag på en ung dam som brukar gå på gymmet. Hon verkade lite yrvaken efter att ha sovit på tåget. När jag kom hem gfick jag och handlade mat på Ica. Jag får skärpa mig så jag inte knuffar någon.
   Hemma scannade jag lite bilder från Indien igen.

Men nu väntar kvinnan i mitt liv på mig...

Sprang baklänges nerför trappan

En het måndag den förste maj. På morgonen på jobbet började jag med att ställa jag upp lite böcker eftersom det är så väldigt många återlämningar så här i slutet på terminen. Vid halv nio satte jag mig att dra bokkort. 12.30 satte jag mig på Studietorget i Haga. Det var minst sagt lugnt, inga frågor, bara hälsade och försökte se trevlig ut. Ett leende gör mycket har jag förstått. Det är konstigt egentligen för x kan ju vara på bra humör trots att x inte ler hela tiden. Men ett leende smittar av någon anledning. Försöka att inte viskande säga "hej".

Jag hann precis med 16.27-tåget. Hittade en enda ledig plats i sista vagnen. Men jag fick be en surmulen ung man att maka på sig. I Alingsås hade jag ställt cykeln på fel sida, på industrisidan av stationen. Jag fick cykla igenom tunneln till cementtrappan. Sedan skulle jag leda cykeln upp på en smal skena. Kom bara ungefär två meter upp, sedan tappade jag balansen och sprang som en steppdansare baklänges nerdör trappan och med cykeln med mig på högersidan. Släppte förbi en rödbrusig cigarrettrökande man som rullade cykeln nedför. Nästan ursinnigt tog jag cykeln som nästan studsade när jag slet upp den ömsom på skenan och ömsom studsande i trappan.
   När jag kom till apoteket fick jag skärpa mig och och se trygg och välmående ut. Det märks direkt på personal om jag inte visar ett gott humör. De kunde ju inte veta att jag för fem minuter sedan höll på att volta baklänges nedför en cementtrappa.

När jag kom hem lade jag in lite färdigscannade bilder från Indien
i en annan blogg.