Surt sa räven

Ringer Däckarna i Alingsås.

-Hej jag heter herr K, jag skulle vilja ha däcken utbytta till vinterdäck.

-Vad har du för regestreringsnummer?

-Minns inte tyvärr.

-Det måste vi veta för att hitta Däcken

-Kan du boka måndag i alla fall?

-Men vi måste veta registreringen.

-Jag ringer i morgon.

En kvinna x sitter bredvid mig, hon doftar citron. Jag sitter bredvid henne för att det är lätt att sträcka sig och stämpla. Låtsas som hon inte finns. Var förälskad i henne för länge sedan. Så idiotiskt.  Hon ser mig inte. Tur är det. Det har slutat regna.

-Hur gör jag med uppsatser som inte är paginerade?

Trevligt med Jeff och hans funderingar.

-Saknar paginering? Vad menar du? Ser du inte var de står?

-Nej, de saknar sidantal.

Fan vad korkad jag är,jag börjar nog bli senil.

-Du får se i KRS, det är nog t ex s. 300 s. inom klammer och streck och frågotecken.
Du får uppsakatta sidantalet.

-Du räknar sidorna och skriver in, säger Sonja.

-Nej jag kan inte KRS utantill, du ska uppskatta det och skriva Ca. Sidantal.


Låntagare:

-Jag kan inte spara på mitt USB-minne kan du hjälpa mig.

Ja trixar och har mig. Går inte.

-Jag lånar en gammal diskett och för över till en annan dator och ser om det går bättre.

Trixar och grejar och går över med texten till en annan dator.

-Min mormor är 96 år.

-Har du böcker om gärningsmannaprofil?

-Jag vill ha en ISS-rapport.

Det är en bok av Björklund.Brevet tycker till: Läser om Mao tänker att livet är skört var rädd om er.

Jag minns Pontus Hultén

Jag tror det var 1990. Jag gick på Journalisthögskolan i Stockholm och vi skulle göra ett  radioprogram. Jag minns att jag fick i uppgift att åka till Millesgården och göra ett reportage. Något skulle firas, jag minns inte riktigt vad. Det var en massa tal och jag försökte banda alla tal. Jag minns att någon viktig människa kom fram till mig och sade att jag inte skulle göra det. Jag kände mig som en nolla och en idiot och stängde omedelbart av bandspelaren.
  Så var det dags för intervjun med den store Pontus Hultén, alla journalisterna från de stora tidningarna trängdes och köade. Då tassade jag fram:
-Hej jag kommer från Journalisthögskolan, skulle jag kunna få ställa några frågor? Pep jag.
-Självklart, ställ frågorna bara.
Sedan minns jag mest att jag, presseleven, i lugn och ro fick ställa mina frågor. De andra från stora tidningar fick vänta.

Pontus Hultén dog 26 oktober 2006.
Pontus Hultén var professor, konstsamlare och museiman. Han var bland annat chef för Moderna museet i Stockholm, var med att skapa Centre Pompidou i Paris och Museum of Contemporary Art i Los Angeles.

Blåst på konfekten

Blåst och regn. Stormvarning.
-Vi skriver magisteruppsats. Vi vill ha avhandlingar om ledarskap, var står de?
-Öh man kan göra på olika sätt.
-Och Socialt arbete
-Jo du letar i katalogen antingen på avhandlingar i Socialt arbete eller avancerad sökning på diss. ämne och socialt arbete.
-Vi vill inte titta i datorn... Var står de?
-Ja vi har ju serien en trappa ned, men de senaste är inbakade i monografisamlingen.
-Var står serien?
-En trappa ner och till höger.
Låntagarna går ner och röjer. En Halvtimme senare kommer de tillbaks
-Var sa du att de där om ledarskap står?
-Ja, vi har en på ODC.
Tillbaka 5 minuter senare.
-Jag hittar inte boken.
-Det ordnar vi. Jag går och hämtar den på författare under Odc. Bra att de hittade sina böcker i alla fall.
Alla frågar om när biblioteket ska upphöra och vart de skall gå sedan.

-Hej, Bile har du sett vilken fin bok vi har... Från 1700-talet?
Ett kardinalfel... man får inte bli för personlig... aj-aj-aj. Men Bile är en hygglig artig ung man, men han är ju inte nyfiken på en oläslig bok från 1700-talet.
-Oj då, går det att läsa den stilen?
-Ja Jeff och jag försöker tyda texten.
-Ja trevlig helg då
-Ja hej då och trevlig helg och välkommen åter
Jeff kollar upp boken och ser att den är helt värdelös...

Från den alldaglige

På förmiddagen på jobbet katalogiserade jag. Arbetade lite på bokutställningen som vi planerar ha innan biblioteket läggs ned. När jag åt lunch med min syster mötte jag forskaren vars avhandling jag fick i förrgår. Han hälsade vänligt på min syster också. Det var lite bekymmer med åtkomsten av serien han publicerat i. Jag ringde katalogiserings-Mästaren 1 och fick en förklaring om att det berodde på att det var en klammer om serienumret i 490 fältet i Librisklientenss Marcpost, dvs där katalogisatören registrerar  böckerna som sedan syns i webblibris.
   Nu skall jag gå och lyssna på Glenn Goulds Goldbervariationer och läsa om Mao.

Om jag ska tycka till igen tycker jag att alla då och då borde köpa en Faktum tidningen av hemlösa.

Flyttade Bennys gamla dator

Det var inte så mycket folk på tåget. På perrongen kom en man med keps med stjärnbaneret på, han klampade med fötterna så alla skulle flytta sig. Han hade två kassar som han släpade på med tingest han hittat i någon container eller soptunna.

På jobbet började jag med att stätta igång datorerna, hämta glödlampor. Därefter installerade jag en dator åt studenterna. Roligt för vi är ju alltid här för våra besökares skull, inte vår egen. Sedan beror det ju vad människan prioriterar i livet. Om 50 år krävs det två jorden för att försörja alla i världen...

Därefter primärkatalogiserade jag en avhandling som en trevlig låntagare skrivit. Därefter reklamerade jag en bok från Dawson books. Snackade lite med en trevlig utbytesstudent.
-Hi how are you?
-Fine thanks and You?
-Tomorrow it will be raining and on friday it will be very windy.
-Yes I know, sa den trevlige låntagaren. När han kom hit var han lite bortkommen, visste inte var han bodde


Sedan hände några saker som gjorde mig på bra humör
1. Rättshaveristen dök upp. Hon är en sann biblioteksvän och besöker oss nästan varje dag.
2. På gymmet träffade jag en trevlig tjej som jag trodde åkt Indonesien. Hon är så positivt lagd så jag blir på bra humör.
3. Hamnade på tåget bredvid en grabb med långt svart hår som en hårdrockare. Han sitter alltid och löser sudoko och han verkar lugn och har en lugnande effekt på mina nerver.
Hemma höll Kristina på att plocka undan på balkongen för på fredag skall det bli storm.

Born Rebel

På ett litet bibliotek arbetar vi mycket med låntagarkontakt och för att få en bra kontakt krävs att även den inre tjänsten fungerar. Att ha allt material katalogiserat och har en användarvänlig webbsida. Sedan har vi en del stamgäster. Till exempel Rättshaveristen som fortsätter att skriva sina överklaganden till högsta domstolen. Den skäggige mannen som liknar Garth Hudson i the Band, och som har en tröja som det står Born rebel på kommer in varje dag och ser sig omkring. Journalisten Boris (namnet är påhittat) och en författare som läst alla kursböcker och lite till.

En Blogg är också bra för en människa som har skrivandet som en dråg.

Gjorde bort mig. Trodde nn ville ha växel, men så ville hon bara betala kopior hon gjort. Jag min dåre som sprang omkring och letade växel.

På eftermiddagen var Sonja och jag på katalogmöte. Mästaren 1 och Mästaren 1 var där. Libriskatalogisering är en massa koder som har olika betydelse och vissa saker får katalogisatören absolut inte göra. Det kändes som alla tittade på mig. Så småningom kom vi fram till det olycksaliga 852 fältet för flerbandsverk. Alltså, när jag skrivit vissa koder försvinner exemplarposterna på andra biblioteks lokala katalog eller databas. Men de bara förklarade igen hur det skulle se ut.

På vägen till pedagogen hälsade jag på Åke Edwardsson! Min närmaste chef känner honom sedan gammalt. Han gjorde ett sympatiskt intryck.


Ett par ord i förbifarten

Tycker inte om sänkningen av a-kassan och höjningen av a-kasseavgiften. Vi måste visa solidaritet med varandra. Jo, min blogg är nog alldaglig och mesig. Jobbar pendlar sover. Skrivit lite om bibliotekarieyrket.

Hörde på TV4:as nyhetsmorgon om global uppvärmning. Är det naturens hämnd för att alla bråkar så på vår jord?

Tunneln vid Alingsås station ser förskräcklig ut på grund av allt klotter och skadegörelse. Läser i Gp att kommunen skall försöka hålla tunneln fräsch så minskar nog skadegörelsen. Det vete sjutton. Har sett hur de tagit bort klotter och dagen efter är det lika mycket klotter igen. Och nya dyra hissar i tunneln... Klart klottret skall bort för det genererar brottslighet, men något mer måste nog göras. Annars är nog inte de nya dyra hissarna så fina som de var i går kväll. När jag gick till cykeln såg jag ungdomsgäng som kastade ölburkar och skräpade ner.

Till sist Pierre i Leo Tolstoys Krig och fred:
"Vad är gott och vad är ont? Vad ska man älska och vad ska man hata? Vad ska man leva för? Och vad är jag? Vad är livet och vad är döden? Vad är det för makt som styr allt?" /.../ "Han fann inget svar på dessa frågor utom ett som inte var något svar. 'När döden kommer då är allt slut. Döden ger dig svaret eller också upphör du alltid att fråga.'" (Krig och fred s. 407)

Brevet tycker till

Jag har fått lite syrliga kommentarer för att min blogg är alldaglig och tråkig.
 
Något jag tycker är mycket dumt är att är att A-kassan sänks och att avgiften för A-kassan höjs. Var finns solidariteten med behövande människor? Vissa yrkesgrupper säsongsarbetar och behöver A-kassan under vissa perioder av året.

Jag skriver mycket om bibliotekariearbetet, ett yrke som många längtar efter att arbeta som. Min erfarenhet är att det av och till kan vara ganska monotont, som en murare som placerar stenar på varandra. Man måste nog vara lite knasig för att tycka det är roligt att ägna nästan en hel dag åt att katalogisera massa gamla rapporter som ser nästan likadana ut. Och sedan är det inte slut med det för jag får en trave med uppsatser i Sociologi några minuter innan jag ska gå hem, och de skall katalogiseras.

Klang och jubel

Katalogiserade P(dvs teknik, industri, kommunikationer) idag. Rapporter i det oändliga från olika myndigheter. På lunchen läste jag om myndigheten Arbetslivsinstitutet i DN, en myndighet som skall läggas ned. Hade möte med en förstebibliotekarie på morgonen. Inget nytt under solen. Mulet väder.

Klang och jubel! De gamla böckerna jag nyligen katalogiserat lånas!

Ökenhålet

-Har ni inte funderat på att skaffa nya tangentbord till datorerna? De låter så högt när vi läser.
Det är klart, "Rättshaveristen" som knackar på tangenterna, men hon är ju vår trognaste besökare. Fast hon är inte student här, men Sonja och jag tycker det är trevligt med lite andra besökare.
- Nej vi har inte råd, förresten ska biblioteket läggas ned.
-Ja, jag vet, jag bara undrar om ni funderat på det?
Märker att jag på något vis måste vänligen sätta punkt, för tjejen börjar bli lite irriterad av att jag säger emot.
-Jodå jag ska fundera på det, men vi får inga pengar mer.
Går in i ett tomt rum där det står en gammal dator efter en person som pensionerats, men vars tjänst inte blivit tillsatt. Vi måste jobba för en person extra i stället.

Hur sjutton ska den nya regeringen klara arbetslösheten. Åtskilliga
myndigheter skall läggas ned och flera blir arbetslösa, jag har ingen direkt eller åsikt uppfattning om myndigheterna gjorde något fantastiskt. Man ska alltså satsa på sig själv och starta egna företag. Jag tycker budgeten verkar gjord mest för de som redan är rika. Sänkt a-kassa för att folk ska arbeta skaffa jobb i stället. Men var finns jobben? Undrar om de lever i en annan värld? Men vi får se, regeringen har ju bara suttit i regering någon vecka men ändå. Offentliga sektorn behövs. Jag minns hur de nästan slängde på luren när jag sökte ett jobb på Astra. Eller Eka Nobel "Ja du kan ju söka, men vi har redan bestämt att en annan ska få tjänsten". Inkomstskatten sänks, det är tänkt att svenska folket ska köpa aktier eller köpa prylar för att hjulen att rulla. Men hur skall de fattiga kunna köpa prylar? Nåja, det är bara lite funderingar.

Biblioteket ska läggas ned. Jag katalogiserar gamla fina, underbara böcker så mycket jag orkar. För mig är det liksom som en del av en människas själ som katalogiseras. Men allt ska slängas sedan.
 
För många år sedan kände jag en gammal soldat från Främlingslegionen. Ett diciplinstraff de fick ibland var något som han kallade "Ökenhålet". Det innebar att de sprang och grävde ett hål någonstans och sedan grävde igen det och sedan sprang någon annan stans och grävde ett nytt hål och fyllde det med jord igen. Så kunde det hålla på. Det känns på samma sätt med böckerna. Katalogiserar, men allt skall förgås. Allt förgås förresten.

Alla dessa frågor

Bara en massa frågor. Telefonen ringer i ett. Försöker katalogisera. Sonja sjuk idag bara jag och unge hygglige Jeff Astle (namnet är fingerat) sköter biblioteket. Boris (namnet är fingerat) är här och tittar i tidningar. USB-minnet går inte att öppna, hotmail går inte att öppna Var står Justitieombudsmännens ämbetsberättelse? Har bara senaste årgången, var finns de andra? Hänvisar till ekonomiska Katalogiserar Magic Science and religion. Just nu känns biblioteket som ett korthus som närsom helst kan rasa.Glödlampan fungerar inte på toa.
-Hej, Jeff här, hur får man ett nytt fält i Voyager?
Jag tuggar på en ostmacka samtidigt som jag katalogiserar, då blir jag avbruten av unge kollogan Jeff.
-Tryck på F1, sa jag.
-Men då blev det något konstigt...
-Ah fan, glömde bort det är F3 bakåt och F4 framåt i Librisklienten.
-Bra nu gick jag upp ett 710-fält, sa kollegan Jeff.

Rättshaveristen är på plats och klagar på regeringen. Det är som det är försöka "gilla läget."

Funderingar vid frukostbordet

Vid frukostbordet har vi mycket funderingar kring ministrarna som fuskat. Mardröm för en ny regering förstås. Skatter behövs ju för tandvård, sjukvård skola och så vidare. I och med att vi, tack och lov, har demokrati så väljer merparten av folket att vi vill ha en offentlig sektor som gör att vi har en hög standard. Därför är det synd att en del rika på höga positioner smiter från skatt, förresten bör ingen smita från skatt. Till exempel brevlådeföretag på Jersey. Människor vill ha Public Service och då måste alla teve-innehavare betala tevelicens. Lite klumpigt av Reinfeldt att inte kolla upp att ministrarna inte har något skumt i bagaget. Sedan är det ju förfärligt om kvinnor granskas hårdare än män.

    Men det finns värre saker i historien. Tänk om vi hade varit i fronten i kriget mellan Ryssland och Napoleons Frankrike på 1800-talet. Eller i Irak, Nord-Korea, Afghanistan och så vidare. Nu ska jag gå och lyssna på Glenn Gould och läsa hur det går för stackars Pierre i romanen Krig och Fred.

Satt i en timme i Tele2s telefonkö. Fy sjutton för telefonköer. Om jag kunde försöka styra tankarna till något positivare i stället för att gå och grubbla. Tänka på Leo Tolstoj och lyssna på Mozart.En solig dag med the Allman Brothers

Tog en promenad till centrum och köpte en trizzlott åt Kristina. Under tiden lyssnade jag på Beginnings med the Allman Brothers band. På den skivan finns Its Not my Cross to Bear med. Mannen som liknar Thomas Mann och röker Ritz utan filter hängde efter mig och diskuterade ministrarna som inte betalat tv-licens. Han skulle inte underlåtit sig att betala licens i alla fall.

Springer hit och dit

Möte på morgonen.
-Igår dammsög jag, sedan lyssnade jag på King Ink med Birthday Party "I feel like a wog" med Stranglers och läste Krig och fred.
Alla utom Jeff såg ut som frågotecken vid kaffet.

På förmiddagen katalogiserade jag böcker på M, etnografi. Jag hämtar en vagn från M och en bok från magasinet för att få lite ombyte. En timma innan jag skulle ut i låneexpeditionen kom två rara töser som ville ha hjälp att hitta böcker och artiklar om sexual abuse och denial, eller sexuellt ofredande och förnekande. Hittade flera uppsatser och ett par artiklar i Academic search elite och JSTOR.  Den gamle pensionerade journalisten Boris (namnet är fingerat) och tipsade om att Reinfeldt kallat till presskonferens. Det var bara om Tsunamin igen. Kan inte gå förbi låneexpeditionen förrän folk haffar mig. Stolt över att författaren Bile kände till mitt namn.
-Herr K skulle jag kunna få den här rapporten av Hallin som jag lånat tidigare?
Jag går ner i nedervåningen och hämtar den direkt. Jag har en väldig ödmjuk respekt för Bile.
Hade ett samtal med Jeff på eftermiddagen.
-Du Jeff, jag tycker du skulle passa som ny handelsminister?
-Nej aldrig i livet.

På morgonen på spårvagnen var det en kille i tioårsåldern på spårvagnen som lyssnade på Kizz på mp3 spelaren. Han hade också en tröja med Kizz på. Hans kamrat försökte prata med honom om den tråkiga skolan som är som ett slaveri. Hans kompis ville emellertid bara lyssna på Kizz.  Spårvagn nummer sex på hemvägen steg det på en kille med tuppkamm, rödrutiga byxor och en t-shirt med Bob Marley på. Han såg ut som han gillade den gamla gruppen Stray Cats.

På spårvagnen träffade jag en gammal men som såg ut som författaren Thomas Mann.
-Får jag sitta här? Frågade jag.
-Men se goddag.
-Vad säger du om ministrarna som inte betalat teveavgift?
-I den här positionen de är i så måste de ha sett till att vara helt vita, inte ha något dolt i bagaget. De skulle ha sett till innan att allt var okej. De måste må dåligt nu, så någonstans tycker jag synd om dem.
-Det var trevligt att språkas vid, men nu måste jag gå av. Förra helgen talade vi om dig och att det skulle vara roligt att tala mer med dig. Min Kristina och du skulle ha mycket intressant att prata om.
-Det var trevligt att se dig, vi ses igen jag sitter alltid på den här spårvagnen.

Dicks mardröm

Det var unge Derek Hales som kom med den lysande idén att göra en utställning av en del av vårt unika material. Till exempel "Kommunal fattigvård I. Fattggårdar på landet" eller Kristenvården och fattigdomen eller "Le droit public de l'Europe" av Abbé de Mably, "Lettres Persanes" av Montesquieu. Solstaten av Thomaso Campanella. Jeff hittade några tyska från den mörka tiden i Tyskland, en bok av Schmidt. En John Locke från 1800-talet. Jag minns när jag kom med de här vagnarna med böcker, Dick, som nu är pensionerad, kom med en dammvippa, det var millimeter av dammlager på böckerna. Sedan sade han att vi borde lämna allt som det var. Förresten visade han mig några fack i bohyllorna i magasinet som ingen kände till förutom han veckan innan han slutade innan han slutade.

Jelena berättade för rättshaveristen att vi skall lägga ned. Hon blev både arg och ledsen, hon tycker det här är det bästa biblioteket.


Det nya cykelljuset

Köpte ett nytt cykelljus igår som var lätt att ta av.
På förmiddagen katalogiserade jag uppsatser.

-Jag har aldrig varit här, hur lånar man här? Frågar en söt flicka.
-Har du ett sådant här lånekort får du låna här?
-Nej det har jag inte.
Låter låntagaren fylla i ett formulär. Rättshaveristen kommer farande och har skrivit ut några blad på skrivaren, hon lägger två kronor på bordet.
-Fröken R. har du sett Expressen om handelsminister Borelius som använt svart arbetskraft?
-Nej. Åh så förskräckligt.
Rättshaveristen blir så upprörd och talar högt. Ser hur hon som håller på att få att få lånekort blir förskräckt. När fröken R. gått tänker jag att jag måste säga något för att få henne att känna sig välkommen.
-Hon är vår maskot...
Hon skrattar till och blir genast på bättre humör.
Fan vad dumt sagt men jag måste säga något tyckte jag, ett alltför snabbt beslut. År ut och år in kommer ju Rättshaveristen och besöker vårt bibliotek.

-
Tacka vet jag Kim Jong Il, han gör elva hole in one på en golfrunda, Jeff försöker vara rolig. Alla pratar ju om Nord-Koreas diktator och hans bomb  nu.

Jag skulle bara vilja nämna ett samtal som min faster Kerstin nämnde när vi var i Skagen. För ungefär 60 år sedan sa hon till sin far journalisten.
-Vad hemskt om det sker någon katastrof och alla människor dog.
-Varför då? Svarade min farfar.
Nåja detta om detta. Nu skall jag läsa "Krig och fred."

Visserligen hade han inte några biinkomster av mutor och underslev och kunde inte heller låta vaktmästaren ta en kvinna på armen och bära in henne på hans rum. Men det ville K. gärna avstå från, åtminstone i detta livet.
(Franz Kafka Processen s. 57)


Lätt att missta sig

Förlängde mitt månadskort i Pressbyrån. När jag höll på att plocka ihop kvitton och sådant så stod en man alldeles bakom mig, jag skymtade en brunrutig kavaj. Fick lust att ge honom en gammal hockeytackling.
-En vit prince tack, sa mannen. När jag vänder mig om så får jag syn på en man som gör ett sympatiskt intryck. Han gick i kortärmat och shorts en bra bit in oktober. Han kedjeröker, och har vänliga ögon. Så man kan missta sig.  Rökare är ofta trevliga, som i Skagen i helgen då Gösta var med när min faster fyllde 80 år.. "Nu ska jag ut och hämta lite frisk luft", säger han när han ska röka.
Lilla damen i rött var emellertid arg idag.
-Kan du låsa upp dörren så vi kommer ut, fräste hon till konduktören
-Nej den ska vara stängd, sa konduktören som jag inte kände igen..
-Men sätt upp en skylt då att den ska vara stängd.

På jobbet katalogiserade jag magisteruppsatser hela morgonen. Egentligen är de tråkigare än C-uppsatserna. I magisteruppsatserna är ämnena ganska lika. Rättshaveristen hostade så hon nästan kiknade utanför mitt rum. Efter lunch stod jag i lånexpeditionen. Då tog jag med mig lite gamla böcker på uppställningen L, bland annat roteböcker och släktkalendrar. Studenternas önskemål klaras snabbt av, med några undantag.
-Har ni några böcker om vit magi här? Eller Voodoo.
-Ska se.
-Vit magi är farligare än svart magi.
Han är nog inte student. Men trevlig kille.
-Kan du se om det finns någonstans i Sverige, jag ska nämligen åka till Uppsala.
-Ja jag hittade en på Carolina, skulle den kunna vara något?
-Ja tack så mycket jag ska gå in på Carolina när jag kommer till Uppsala.

Upprörd besökare

-Herr K... Herr K, Rättshaveristen ropar efter mig när jag kommer med en bokvagn för att hämta böcker på L, jag är så upprörd så jag vet inte var jag ska ta vägen!
-Varför då?
-Vet du va, Carl Bildt har blivit utrikesminister, han bryr sig ju inte om Sverige. Och Beatrice Ask har blivit justitieminister, denna nolla som inte ens är jurist!
-Har inte hon varit med förrut?
-Ja men hon är ju inte ens jurist.
Ärligt talat vet jag inte hur det blir, kan för lite, men jag nickar och låtsas som jag förstår. Jag märker bara att Rättshaveristen hammrar hårdare än jag hört tidigare på tangenterna.
När jag gick med vagnen åt andra hållet, mot låneexpeditionen haffade hon mig igen.
-Ja det här katastrof. Jag ska flytta till Norge.
-Vad har de för styre där?
Hon tittar på mig utan att säga någonting.
När jag sitter i låneexpeditionen och har en stunds lugn kommer hon och pratar en stund med mig.
-Du, det ordnar sig nog, säger jag.
-Ordnar sig! Det kan inte ordna sig!
Tänker att man får ta det lite lugnt. Regeringen kanske inte är så dum om de inte börjar dra åt olika håll. 10 kvinnor och 12 män. En finansminister, Anders Borg, som säger att han är feminist. Sabuni som integrationsminister är nog bra.

På rummet skrev jag ett brev om bibliotekets nedläggning till en trevlig lärare. På rummet katalogiserade jag magisteruppsatser.

Om hur du hittar vetenskapliga artiklar

Regnade på morgonen. Var blöt när jag kom till jobbet. Tog en slurk kaffe. Tog med en broschyr jag gjort om hur du hittar vetenskapliga artiklar i Socialt arbete. Hämtade en bärbar dator och visade studenter som redan var Socionomer och gick en fristående kurs. Visade Libris artikeldatabas, Artikelsök, Arbline och några utländska.  Sedan ut i lånedisken. Rättshaveristen var där och skrev sina protestbrev till Högsta domstolen. Hon är hygglig tänkte jag skulle fråga henne om Rättsbalken är en författning men jag vill inte störa. 
 
Författaren Bile hängde på låset på morgonen. Det blev ett litet missförstånd när jag rusade runt på biblioteket och letade efter studenter som gått fel.

På spårvagnen hem satt ett par flickor... trodde jag. En mörkhårig tjej med dov röst var säkert en ung transvestit. Svarthårig och med ring i näsan.
Hon pratade om hasch och marijuana med sin kamrat. Men i den åldern vill de ju vara hippa.
Vid Brunnsparken steg det på tre ynglingar som verkade ganska hotfulla.
-Krig? Vem vill du kriga mot?
-Ja vem ska du kriga mot? De var nervösa och fortsatte över till Hisingen efter hållplatsen Östra Nordstan.

SJ igen och bibliotekariejobb

Proppfullt på tåget från Alingsås. Har de inte vagnar tillräckligt? Jag som trodde SJ gick med vinst nu. Tåget var en timme sent från Skövde igår.

Katalogiserar uppsatser idag, ska bara göra undan lite biografier. Himlen är blygrå utanför fönstret. Det är nattsvart när jag cyklar till stationen.

Jeff kom in på mitt rum på förmiddagen och
visade mig ett jobb kunde söka  på Guantanamo bay på Kuba. Det verkade väl kul,men jag trivs rätt bra där jag är.


I går inträffade något jag inte får glömma. En ljushårig kille kom in på spårvagnen. Bakpå hans skinnjacka stod et "PERKLKELE" pch på framsidan stod det "Adicts". Jag såg Adicts i London 1982.


Sabotage

Talade med min bussförarkompis Gösta i telefon.
Han var alldeles under isen för skolungdomar från Toleredsskolan som saboterar i bussen. De bara åker två hållplatser men hinner ändå skära sönder säten och klottra. Vi pratade lite fram och tillbaks:
-Säg åt dem att det är skattebetalarna som får stå för kostnaderna när bussarna skall lagas.
-Det biter inte på dem, möjligtvis om man frågar vad dina föräldrar skulle säga? En gång har jag gått bak och sagt till men då sa de bara "gubbdjävel". Kjell, du minns honom, han sa att men skulle ignorera dem bara, men det känns så kränkande att de bara kommer in och åker två hållplatser och sabbar.
-Det är ju skattebetalarnas pengar det lagas för.
-Jag frågade en marockan på jobbet om sådan förstörelse förekom i Marocko och han sa att det aldrig skulle förekomma där. Det beror väl på utanförskap, de känner någon sorts maktlöshet, de ser ingen framtid.
-Du får gå till facket, för du skall ju inte gå hem och må dåligt bara för att de här skolungdomarna beter sig illa.
-Ja, det är nog en idé, jag är ju skyddsombud. De får ha civiklädda vakter, eller andra bussar med stålsäten.

Såg ljus i Alingsås i går, lunkade fram i 1.40 minuter. Ett vacker konstuppsättning.