Simmade Gerdsken och middag på Deli Deli

Kastade mig i sjön Gerdsken på morgonen. Ingen människa där, jo det kom en kortklippt herre när jag skulle gå upp.

Sedan gick jag på gymmet.

-Roligt att se er friskusar som kommer hit, sa damen i kassan. Bara jag och en man i 35-årsåldern som brukar träna på förmiddagarna.

-Ja, jag har ju semester så då måste jag passa på.

Uppe på övervåningen av gymmet tränade bara en ung man och en kvinna. De hade lite specialövningar. Kvinnan tog långa kliv samtidigt som hon höll en 15 kilosvikt i famnen. Killen hade en skivstång på ryggen med 20 kilo på. Det blir 45 kilo med stången. Sedan hoppade han jämfota med vikterna på ryggen. Med nästa övning tog han och satte 15 kilo gånger två på stången. Sedan hoppade han upp på ett trappsteg. Han var mager, kanske två meter lång. Han liknade Christian Olsson lite. Kanske var han en ny Stefan Holm?


Sedan cyklade jag och hämtade ett USB-minne på 8GB. Därefter satte jag mig och lyssnade på sommar med Karin Mamma Andersson samtidigt som jag förde över alla bilder på datorn till minnet.

Varmt och sol ute. Nästan vindstilla. Det är viktigt att försöka tänka positivt. Att inte oroa sig för saker du inte vet hur de kommer att bli. Efter att ha fört över filer till USB-minnet tog jag en cykeltur till Nolhaga och promenerade lite. Satt och tog en glass i restaurangens park och tittade på människor. Sedan cyklade jag tillbaka till Deli Deli och åt middag. I mitt tycke den trevligaste restaurangen i Alingsås. Trevlig personal gör mycket. Sedan lassar de på mycket sallad och oliver också. Festade lite i och med att dagarna som är kvar blir det middag med kvinnan i mitt liv.

Semesterliv | | Kommentera |

Solregn och senapssill

Semestern går mot sitt slut. Basilikaplantan jag fick från en lärare växer på balkongen. Den har växt snabbt trots att jag packade ner den i min portfölj och den blev ganska illa åtgången. Nu blir det nytt jobb, det är bara att ladda batterierna och jobba. Trots att jag hela tiden känner tvivel på min förmåga? Trots alla år jag jobbat med själva hantverket tänker jag om jag duger? Jag betalar i allafall skatt åt vård, skola och omsorg.

 
J J Cale - Sensitive kind

Det regnade på morgonen. Var på väg ner till sjön men jag backade när det ösregnade. Ångrade det sedan för det är ju ganska härligt att bada i ösregn. I stället gick jag till gymmet och tränade axlar och rygg. Pratade lite med en positiv granne.
  "Jag läser en bok om Axel Oxenstierna nu. Han började ta ut avgifter från folk för att bygga upp landet", sa han.
  Pratade lite med en äldre herre i omklädningsrummet. Jag sa att jag hade lust att cykla ner till Gerdsken efteråt och kasta mig i vattnet och sedan duscha.
  "Är det rent i Gerdsken då?" undrade han.
  "Jag tror det, det är brunt, men jag är uppväxt i Falköping och där var det brunt vatten i Skogssjön. De sa att det bara var bark och löv som färgade vattnet."

Till lunch åt jag senapssill och potatis och lyssnade på en skiva med J J Cale. Satt ett par timmar och läste "Invandrarna", av Vilhelm Moberg. En fascinerande läsning där Moberg skriver om saker som invandrarna möter i det nya landet. Han beskriver människorna de träffar på och problemet med det nya språket.

En stund cyklade jag i alla fall till stan. Åt en glasstrut på Chokolat. Tittade på två äldre damer som kom gående med var sin rollator.
"Vera, Vera, här är en fin bänk att sitta på".
Vera låtsas inte höra. När väninnan ändå sätter sig på bänken vänder hon om och sätter sig på rollkatorn.
Semesterliv | | Kommentera |

Hela väskan full av flytande tvål

Uppe halv åtta. Krängde på mig badbyxor och kutade ner till Gerdsken. Kastade mig i vattnet. Simmade några meter innan jag gick upp. Tog en dusch och åt bröd, yoghurt, kiwi och kaffe till frukost. Ringde Kristina som börjat jobba. Klockan nio begav jag mig till gymmet. Till min fasa upptäckte jag att locket hade gått upp på min lactacyd oparfymerade flytande tvål. Skor, handskar och tröja var insmorda med tvål. Irriterad cyklade jag hem och slängde allt i en vattenspann. Letade rätt på några gamla kläder och ett par gamla skor och pulade ner i en kasse från Hemtex. Klockan tio var jag tillbaka på gymmet igen. Egentligen inga andra än städarna jag hälsade på. Några ungdomar som för några veckor sedan frågade lite impertinent hur många repetitioner jag hade kvar på en bicepsmaskin.


Efter gymmet cyklade jag till Ica och köpte glass och mjölk. Jag befarar att jag blir hård i magen av mjölk, men det är väldigt gott. Så har jag precis läst i "Invandrarna" av Vilhelm Moberg när Karl Oskar ger mjölk från Amerika till sin sjuka fru.


När jag åt lunch spillde jag ut mjölk på bordet. Toppen på mjölpaketet ville inte lossna. Men nu ska jag dammsuga. Gösta ringde när jag satt och åt norsk fisksoppa och drack mjölk. Han berättade att han planerade att åka till Kiel.

Vid tretiden började det åska och ösregna. Det blev ett våldsamt blixt och dunder.Johann Sebastian Bach. Kantat BWV 82
Semesterliv | | Kommentera |
Upp