Doft av gamla böcker

Det duggregnade när jag stod på perrongen. Tåget var fem minuter sent men jag tror att det nästan det var i tid till Göteborg.


På Biblioteket där jag arbetar hämtade jag böcker på de övre våningarna i A-huset på förmiddagen.

Hämtade böcker från våningarna sex till nio och ställde upp det som skulle ställas upp. På plan åtta var den hemlighetsfulla attacheportföljen som jag sett för någon vecka sedan tillbaka. Är det en bomb i den? Eller är det hemliga militära dokument? Eller är det bara en ostsmörgås? Ställde upp några gamla liggfolianter innanför en "lönndörr" på plan fem. Ett mörkt rum med långa gångar som tentakler in bland en massa hyllor. Skulle passa bra att göra spökfilm därinne.


Lunch tänkte jag äta på Mandarin. Men när jag kom det stod det en lapp uppklistrad att de reparerar i köket. I stället åt jag tonfisksallad några meter närmare Korsvägen. Det var en dyr slabbig röra. Dessutom sprang det folk bakom mig hela tiden och bar drickabackar. Men jag ville äta något snabbt så det inte gick åt så mycket flextid.


På eftermiddagen ställde jag upp och hämtade böcker på plan ett till fem. Det är lite spännande och mystiskt där nere i de kyliga gångarna med de höga bokhyllorna. På plan ett upptäckte jag en ny lönndörr som jag inte sett förut. Det var en reglad plåtdörr längst in mellan några folianthyllor. "Trappa till vån 1-9" stod det på dörren. Härnere doftar det av gamla papper.  Rätt vad det är börjar det brumma och brusa inifrån en dörr som det står "Drivrutin för rörpost". Jag hoppar högt och hör att det samtidigt börjar susa från rören som bokbeställningarna kommer ifrån.


Gick en halvtimme tidigare för att få friskvård. När jag cyklade till gymmet föll himlen över mig och jag fick en rejäl dusch. Plaskvåt när jag kom in till gymmet.För övrigt tycker jag det är oroande med Volvo. En av mina bästa vänner jobbar där. Det är ju katastrof för de har ju mängder av underleverantörer också. Vad de borde göra är att satsa på en liten, driftsäker, bensinsnål miljöbil. De skulle kanske lära lite av Toyota?

Bibliotek | | Kommentera |

Se upp för gummimattan

Kallt och mörkt på morgonen när jag cyklade till jobbet. Tåget var nio minuter sent och blev en kvart sent innan vi kom till Göteborg. Försökte skynda mig till spårvagnen virket föranledde att jag helt handlöst föll till golvet på en gummimatta inne på stationsterminalen. Två rara Alingsåspendlare hjälpte mig upp.
-Åh, hur gick det? Gjorde du dig illa?
-Nej jag mår fint... allt är okej, men tack så mycket i alla fall.
Jag haltade vidare så fort jag kunde till spårvagn nummer tretton som stod inne.

Järnvägsmuseet i York

Från York Railway museum


På jobbet drog jag bara bokkort hela dagen. Under en fikarast pratade vi relationer. Jag hade inte så mycket att säga för jag har bara haft en käresta och det är Kristina.

Pendling | | En kommentar |

Nathalis kropp funnen

En lugn vacker höstdag. Så nu har de hittat Nathalies kropp på en åker nära väg 181 mellan Vårgårda och Herrljunga. I fyra över fyra månader har ingen vetat var hon varit. Lite vemodig stämning i Alingsås. Alla talar om mordet.
-En är häktad för mordet på Nathalie, sa en kvinna bakom mig i kön på Ica på förmiddagen.
-Var det sambon? frågade hennes man som stod bakom henne i kön.
-Ja, svarade hon.

På gymmet hängde fortfarande ett fotografi kvar på henne utanför dörren.


På morgonen drömde jag om Hüsker Dü , en fantastiskt bra grupp som dock splittrades precis när de skulle slå igenom. De gjorde låtar på löpande band. Men när jag satte på en gammal skiva så tyckte jag den var lite för rastlös för en medelålders man som jag, så jag bytte till en skiva med Chopin .
Samhälle | | Kommentera |
Upp