Vilse bland böcker om Skogsvård och Baptism

Igår på biblioteket plockade jag fram och ställde upp böcker på våningarna 6 b, 5 b och 4 b. Det var inte så lätt i den här byggnaden snirklar sig i långa gångar som tunnlar i katakomber. Det hade väl varit okej om inte allt varit uppställt efter ett ovanligt system. Jag fick först titta på en lista vad det var för någonting och sedan se på nummer på en karta var uppställningen kunde vara. Sedan gällde det att utläsa från kartan vart jag skulle gå. Dessutom har de fina band så ingen hade ryggetikett till hjälp. Fick helt enkelt dra ut boken och bläddra i den för att se att det var rätt årtal. Beställningarna var också svårlästa för de var för det mesta fotograferade från kortkatalogen och sedan ivägskickade i rörposten. Fick emellertid god hjälp av Dersu Uzala, kan kalla honom för det, som vägvisate.

   På eftermiddagen bara jag hämtade böcker i hus A och flyttade periodika. Därefter gick jag och tog ett ordentligt pass på gymmet.

Det var nollgradigt och blåsigt så det var kyligt att cykla. På morgonen var det frost på vägen. En kvinna var nära att halka omkull utanför Tommy Bryggares industrilokal.

Vägvisaren
Dersu Uzala - Vägvisaren

Idag var en lugn dag där jag mest drog kort ur en gammal kortkatalog. Slutade redan klockan tolv på jobbet. Tänkte jag skulle äta kinamat men både Mandarin och Sun Wall var stängda, så istället åt jag en korv på centralen. Eller jag proppade i mig för jag fick bråttom plötsligt att äta upp den innan jag gick på det fulla tåget. Mina kinder var som balonger med oruggat bröd så jag försökte gömma mig bakom en stolpe så folk inte skulle se mig är jag stod med kinderna som två kamelpucklar.

Bibliotek | | Kommentera |

Vägvisaren

Alltid när jag glömmer att köpa frukt och grönsaker på Ica så känner jag mig förkyld.


Kallt och regnigt när jag cyklade till stationen på morgonen. Det duggregnade och folk stod och trängdes under taket på perrongen.


Jobbade på plan ett till fem på biblioteket på förmiddagen. På plan ett och två är det mest broshyrer och gamla folianter. När jag bankade ur några beställningar ur cylindern i vilken det ligger beställningar kom en man ut genom en vit dörr i den vita väggen och undrade om det var någon som knackade. Det lyser alltid en röd lampa ovanför den här dörren. En mystisk dörr och jag har ingen aning vad som döljer sig innanför den. På lunchen satt jag mitt emot chefen M.L., vi pratade om Toyota och sommarställen. Idag serverades det någon sorts korv.


I morgon på förmiddagen ska jag vara i det mystiska hus B. Det blir första gången jag går dit. I hus B. Har är det svårt att hitta för här blandas material som inte får plats med gamla Acta böcker. Skumma gångar här också. Min ledsagare blir en av de mest rutinerade i magasinet. Snoken, Dersu Uzala eller bara H. kan varenda skrymsle i biblioteket. I över 30 år har han arbetat på biblioteket.

Bibliotek | | Kommentera |

Kladdig semesterröra

Har semester. Skulle besiktiga bilen. Men sedan hände allt på en gång. Tänkte att jag skulle sätta på vinterdäcken först. Sedan ringde jag Toyota och de meddelade att en bil vi beställt i våras hade kommit.

   Körde i mörkret klockan tjugo i sju till Däckarna där vi hade vinterdäcken på förvar. Lassar in vinterdäcken i bakluckan. Kör hem och rattar in på parkeringsplatsen. Skulle vara förarglikt om jag klämt till en spegel ett par minuter innan jag skulle lämna bilen till försäljning. Hemma lägger jag mig och försöker vila en stund, men det går inte så bra. Klockan halv tio kör jag till Toyota och fyller i en massa papper. Köper ett par vinterdäck som sätts på under tiden som jag läser igenom avtal. (Har alltid haft svårt att läsa på kommando. Det hade jag redan i småskolan när läraren sa till oss att läsa ett stycke på fem minuter och sedan skulle jag komma vad det stod. Ragge, killen som satt i bänken intill mig, kunde inte läsa tyst utan viskade hela tiden när han läste.) Det där med vinterdäcken var en oförutsedd utgift. När allt var klart körde jag tillbaka till Däckarna och lämnade vinterdäcken. Personalen där är trevliga, i början tyckte jag de var lite surmulna men nu är det bättre när de känner mig. Eller också kanske det är solen som gör dem på gott humör?
   När nästan allt var klart tog jag och cyklade till gymmet. Redan vid halvtvåtiden börjar det fyllas på med folk. Skönt att få det gjort i alla fall. Irriterande att jag glömde handduk så jag fick ta min kära Taj Mahaltröja och torka mig med efter att ha duschat. Men nu tror jag att jag ska lyssna på Tangerine Dream och läsa Vår Ekonomi av Klas Eklund, se om det står något om lågkonjunkturer?

  Att köra Toyotan kändes som att köra de gamla Scaniabussarna på 80-talet. Till exempel busslinjerna 27 på Hönö 30 till Svertedalen, 31 mellan Eketrägatan och förbi Brunnsbo till Körkarlens gata och linje 43 till Lillhagen. Tyckte väl jag kände igen körandet.

Semesterliv | | Kommentera |
Upp