Politikern på tåget

Ett par grader kallt. Den socialdemokratiske politikern som jag röstade på i senaste kyrkovalet (vet ingenting om politiken men han såg trevlig ut på bild i partiprogrammet) satt snett till vänster om mig. Han doftade Lagerfeldt och hade blanka bruna skor. Jag tror han log lite och nickade när jag bad en kille flytta sin väska eftersom tåget var fullt. Dock tror jag att jag än en gång missade chansen att hälsa. Men det var inte med flit, han har någon sorts karisma som gör mig osäker. Tog fram boken om Mandela och hoppades han skulle se vad jag läste? Han hade manchesterbyxor precis som jag.

På jobbet gjorde jag resten av ändringarna på uppsatserna som magasinerats. Sedan fortsatte jag med en donation jag fått av en lärare i Socialt arbete. Slängde ungefär hälften av böckerna.

Tränade ben och bröst på gymmet. Det var faktiskt en del jag kände på gymmet idag. Trevliga Anna stod i receptionen. Sedan cyklade jag hem från stationen på de moddiga vägarna.

Nu väntar jag på att kvinnan i mitt liv skall komma hem.

Min faster, jag och Kristina
Hagabiblioteket | | En kommentar |

Flyttade uppsatser och skrev skyltar

Två minusgrader när jag cyklade till stationen. Dynamon blir som en snöboll mot däcket när jag cyklar. Det är mörkt och dystert när jag står och stirrar på spåret i väntan på tåget.

På jobbet var jag först. Jag satte igång datorerna och ställde upp böcker. Därefter gjorde jag skyltar över uppsatserna som indikerade att 1000 uppsatser flyttats in till slutna magasiner. När jag kom upp mötte jag Dick, han hade bråttom in till sin dator och sortera sina bokmärken.

Efter morgonkaffet gjorde jag en exemplarpost på en ny bok, sedan skickade jag en e-post till personalen på Socialt arbete om att boken nu fanns på bibliotekets nyhetshylla. Sedan höll i stort sett hela dagen på med att ändra i den lokala databasen att uppsatserna i socialt arbete flyttats till slutna magasinet. Jag fortsatte med det även i låneexpeditionen, när jag inte hade studenter som jag hjälpte.

Tränade ryggen på Pyramiden efter jobbet.
Hagabiblioteket | | Kommentera |

Fem grader kallt

Kört lite igen med vår nya bil, bland annat åkt och handlat. Uppmuntrande att Toyotan startade direkt trots att jag inte kört på en månad. Det känns lite pirrigt att köra efter den hemska bussolyckan igår. Gösta, min gamle kompis sedan bussförartiden, kommer och då blir det mer bilkörning. Gösta körde buss i går kväll och jag väckte honom när jag ringde till honom klockan elva.

Det här med jämställdhet är svårt, för Kristina hinner alltid först när vi skall laga mat.

Roligt med blogg för jag får kontakt med gamla vänner som är utspridda runt om i landet.
Allmänt | | Kommentera |
Upp