Inga smällare för mig

Jag låter väl tråkig men jag ska inte berusa mig i natt, bara ett glas champagne vid tolvslaget.
    Inget kul att berusa sig, kan lika gärna läsa en bok av Charles Bukowski.

Jag var på väg att skriva att jag ångrar alla gånger jag druckit alkohol men jag gör det inte, men det var ju en erfarenhet. Visst ställer det ofta till bekymmer med sprit. Men det var ganska roligt på Stärnerbänken nära krogen Kvarnen i Stockholm, eller i Eastbourne när jag var på språkresa, eller vid tunneln Snicken i Falköping då jag som tonåring festade med "Birkola" och hans gäng. Jag hade samlat ihop en skvätt, jag vet inte vad det var, ut varje flaska i pappas vinkällare. Det söps något fruktansvärt på Beckombergas (ett sjukhus) studenthem, det var då jag bestämde mig för att sluta med det här med alkohol och livet har blivit mer harmoniskt och trevligt. Alkohol är inget jag rekommenderar.

   Skall inte heller smälla av några raketer. Såg hur rädda alla hundar blev. Jag kan inte förstå meningen med det, dessutom hörde jag att det släpps ut 300 ton miljöfarligt avfall av alla raketer bara i Sverige.
  Men jag erkänner att jag också smällde när jag var barn i Falköping. Tog efter Putte som jag minns stoppade ettöres smällare i jackan så det såg ut som det smällde på honom. Minns att hans jacka brann upp. 

  Men så växer jag upp och kan inte se vitsen med det. En bra film och en god bok så är jag nöjd. Och sedan kommer ju min gamle kompis Gösta . Och sedan har jag ju min fru Kristina och det är ju roligt varje dag med henne. 

Önskar alla ett gott nytt år!
Fritid | | 2 kommentarer |

Gripande film om Marie Antoinette

Är färdig med Amos Oz läsvärda bok "En berättelse om kärlek och mörker" och har börjat på den underhållande boken "Damernas detektivbyrå" av Alexander McCall Smith. Den handlar om Botswanas första kvinnliga detektiv.

Igår såg jag en gripande filmatisering om Marie Antoinette.

Filmen som visades på TV i går kväll gjorde riktigt starkt intryck på mig.  Det var en film om Marie Antoinette (född 1755 i Wien giljotinerad 1793 i Paris). Jag vet inte mycket om henne, i mina historieböcker stod det egentligen bara att hon var Drottning av Guds nåde i Frankrike. Hon hade faslig otur egentligen. Som barn förflyttades hon från Österrike till Frankrike för att gifta sig med den tafatte kronprinsen Louise Auguste. Hon blev direkt hemmavarande i slottet Versailles utanför Paris. Hon fick inte se någonting av folket eller hur de breda lagren hade det. I filmen var det först när pöbeln kom och skanderade sina glåpord mot kungahuset som hon såg folket. 1793 klippte de av henne håret och hon fördes baklänges i en kärra till avrättningen. Marie Antoinette som inte visste något om var som försiggick utanför slottet Versailles. Hon visste inte att folket svalt samtidigt som folket i hovet levde lyxliv.

   Efter revolutionen började ett skräckvälde i Frankrike där folk avrättades på löpande band.
    Så småningom kom Napoleon och drog ut i strid och fransmän dog som flugor ute på slagfälten.

   Ingen kan försvara lyxlivet i Versailles, de borde i tid lyssnat på folket. Men det här skräckväldet fruktansvärt. Åter igen är demokrati det enda vi känner till som fungerar skapligt.

Fritid | | En kommentar |

Om "Magic" av Bruce Springsteen

Jag köpte Bruce Springsteens skiva "Magic" för några veckor sedan. Idag läste jag bloggen Megafånen som hyllar skivan och menar att det är årets bästa. Själv tycker jag "Magic" är ganska hård och oroande. Då tycker jag "The Wild the Innocent & The E Street Shuffle" från 1973 är bättre. En trevlig skiva med fina harmoniska kärlekssånger som "Rosalita (come out tonight)", är bättre. Den fantastiska "Born to Run" lyssnar jag hellre på än den tungsinta "Magic".
   Själv köpte jag en skiva i går där Glenn Gould spelar Beethovens sonater. Men smaken är ju olika och jag föredrar något mer rogivande en "Magic". Men "Radio Nowhere" är i och för sig svängig.

Jag piggades upp av att läsa bloggen Positive News på morgonen. Jag läste länken till Stjärntecken och det var ganska trevligt.
Musik | | En kommentar |
Upp