Alla Helgons dag

Vi glömde inte att åka till kyrkogården. En liten biltur till Kyrkogården. Det var en solig och vacker höstdag och vackra gula löv på träden. Jag cyklade och köpte en krans och Kristina hittade ett ljus.

Föräldrars grav i Hemsjö
Åren går och jag blir äldre. Vi gjorde en liten utflykt till mina föräldrars grav. På Alla helgons dag ska jag väl tänka på föräldrarna och tänka på alla tider som varit. Mörkret faller över Hemsjö Kyrka.

norsesund
Faster Kerstin, mamma Anita, pappa Lars och farfar Knut intill Gamla Huset. Huset var en stor lekstuga, men det ruttnade, möglade, åts upp av myror och råttor. Fotot är taget ungefär 1966. Jag ser liljorna vid väggen försvann när Gamla Huset föll ighop.

 

Familjen | | Kommentera |

Den nye skolvaktmästaren

Steg upp klockan halv sju. Satte mig och snyggade till mitt CV, eller meritförteckning, om jag skulle behöva det någon gång. Cyklade och slängde skräp föråtervinning. Fortsatte till Göteborgsfiskarna utanför Ica och köpte Kummel och lax.
Tittade någon minut på tv fyra nyheter sedan cyklade jag till Sportlife gym.

Det blev en ganska trevlig träning av ben, balans och bröst. Att träna balansen på en planka med kula under känns ungefär som att åka utförsskidor. Gymmets Pigge och Gnidde var där och de började inte prata om dittan och dattan förrän när de nästan var klara.
-Jag jobbar som vaktmästare på skola och det är väl bra. Men man får så många frågor. tjugo trettio frågor om dan om samma sak. När jag står och gräver frågar de "vad gör du?", "jag gräver", svarar jag. Åååh... vad trött jag blir ibland", sa Pigge.
   Gnidde jobbar med något i Norge, men har svensk lön i Norge.

Gersken på hösten 2009
Badbrygga vid Gerdsken hösten 2009


Chi-Lites - Power to the People. En favoritfunklåt som jag köpte som singel för en krona på Fälts antikvariat i Falköping i början av 70-talet. På Fälts antikvariat hängde jag och spisade musik i stället för att läsa läxor som jag borde gjort.
Fritid | | Kommentera |

Archimedes i kulverten

Nollgradigt när jag tog cykeln till stationen på morgonen. Hade min varma mössa som jag köpte i New York förra året. Kristina tycker är för ful för att använda bland folk. Den är grön, har ylleskärm och lock för öronen.

Tåget var en kvart sent. Det stod tio minuter på spåret vid Floda. Det var ett lasttåg som fått stopp vid Lerum så det var enkelspårigt.

Jobbade bara halvdag idag. Hade 4-6b. Ett par gånger tog jag upp fel psykologibok från 6b.    Hade en bok att hämta Hum.fak långt borta i en kulvert. Mötte två trevliga städerskor på vägen tillbaka. Det var inte så svårt för det fanns inte så många med Archimedes.
   Det var väl två jag gick bet på och fick fråga mig fram. Hist Allm allm var en. Den stod på Hist allm och Historia på plan fyra och så var det en gammal barnbok som stod längst in på plan fyra.

Slutade redan vid tolv. Tog en grillad korv på stationen till lunch. Lyssnade på Roslund & Hellströms bok "Edward Finnegans upprättelse". Jo, jag har återupptagit lyssnandet på den. Den är ganska brs att ha om tåget står stilla någonstans. 
   Annars är det vackert med alla gula och röda löven på hösten.

  Hemma försökte jag rippa några skivor, men min Iriver clic mp3 flash verkar ha gått sönder. Men min gamla mp3 spelare med hårddisk går bra fortfarande.
Pendling | | Kommentera |
Upp