Ny blogg och ny bok.

Jag hör att det är många som inte hittar till min nya blogg. Vill bara ha lite omväxling ett tag, jag har hållt på så länge med blogg.se att jag provar wordpress ett tag i stället . och här 'är adressen till min nya blogg som liknar den jag hållt på med här.

Har precis läst färdigt "Hemsöborna" och "Skärkarlsliv" av August Strindberg och de var underhållande. En väldig ordrikedom. Nu läser jag "Medmänniskor" av Stefan Einhorn. En gripande och lärorik bok.
"En enda handling kan göra hela skillnaden i en människas liv. En enda medmänsklig gärning kan betyda allt. En så stor makt över en annan människas liv kan vi ha. Ibland återgäldas en medmänsklig gärning på ett direkt sätt, ibland inte. Goda gärningar har en tendens att gagna den som utför dem, men exakt hur och när - det vet vi ofta inte." (Stefan Einhorn "Medmänniskor" s. 30) Det är sannt att en del ord eller meningar glömmer jag aldrig. Men i grundskolan var det nog ingen lärare som sa något vänligt eller bra.

Jag som Cybergothe på Nordiska museet
Besök på Nordiska Museet juli 2010

snorkling
Min underbara fru klagade på att hon inte hittade några uppdateringar i min blogg längre. Här snorklar Kristina på Phi-Phi Island i Thailand.
Bloggande | | Kommentera |

Intervju med en främlingslegionär

I förrådet hittade jag en gammal tidskrift som jag var med och gjorde på Journalistlinjen i Stockholm 1988. Jag tog och scannade intervjun med främlingslegionären Harry Forsberg. Artikeln fick bra omdöme när det begav sig, men jag ser artikeln igen att jag kanske var för imponerad av hans liv. Kanske de bara ville vara snälla mot en nervös person som jag? Kunde kanske skrivit bättre, gjort något bättre av intervjun? Ser att jag får med lite av en klasskamrats, Maries, artikel om gym.

Minnen | | En kommentar |

Herrljunga loppmarknad

Efter frukosten och gymmet tog vi bilen till Herrljunga Loppmarknad som vi brukar göra på våren.

herrljunga loppmarknad och folkets park
Entrén till Herrljunga loppmarknad.

Allt möjligt krimskrams var till salu: tallrikar, skedar, walkie talkies, kassettbandspelare, mobiltelefoner, dukar, skivor och så vidare. Det såldes inte så många LP-skivor som det brukar vara. På ett ställe hade en man i raggarfrisyr skivor av Elvis Presley, Del Shannon, Little Richard med mera. I år köpte jag ingen skiva den här gången.
soppskedar
När vi kommit in till marknaden hittade Kristina en soppsked som hon tyckte vi bara måste ha.Här är den stora danshallen i Herrljunga folkets park. Idag var det loppmarknad och dansgolvet hade förvandlats till ett gytter av bord med tingest på.

marknadshall
Här är den stora danshallen i Herrljunga folkets park. Idag var det loppmarknad och dansgolvet hade förvandlats till ett gytter av bord med tingest på.

marknadshall
Jag fick tag på tidskriften Punch för tjugo kronor från 1928.

ur punch
Reklam för rökning i tidskriften Punch 1928

Fritid | | Kommentera |
Upp