Tandställning

-Jag skall ha tandställning, jag har överbett, sa en tjej med hes röst.
-Du får lova hundra procent att du är uppriktig sa han till mig.
På tåget slumrade jag in till två tjejers ljudliga samtal.

På jobbet höll jag på med rapporter. Humöret hålls uppe genom humor och skratt. Annars hänger hela det här med nedläggning över oss och vi tänker hela tiden på det. På eftermiddagen var jag på en kurs om hur vi själva skall registrera sjukdom och semester. Träffade en massa bekanta. En söt och mycket trevlig tjej jag känt i många år. Hon var gravid i sjätte månaden. Jag gratulerade henne och klappade henne på axeln. Hon log sitt underbara leende.

Samtal med en kollega jag inte träffat så mycket:
-Ska inte ert bibliotek läggas ned snart?
-Jo, men jag vet inte så mycket.
-Vad ska ni göra då?
-Jag vet faktiskt inte.
-Ni hamnar väl i någon pool någonstans?
-Ah, jag vet inte. Hur länge har du jobbat här, är det sex år?
-Öh tre år tror jag.

Nu skall jag gå och läsa om Mao och lyssna på Chopines Nocturne.

Flitigt skrivande

Lydigt cyklade jag iväg till stationen och satte mig på mitt vanliga tåg. En flicka satte sig bredvid mig, men när hon tittat på mig flyttade hon på sig. Det var kanske för min långa näsa? Eller för att jag är så allvarlig? Det spelar i och för sig ingen roll.

Jag fortsatte att katalogisera särtryck från rapporter. För den som inte är van att katalogisera i Marc 21 systemet kan det verka lite knepigt och kanske konstiga regler. Till exempel i 260-fältet om det är flera utgivningsorter. Journalisten Boris (namnet är påhittat) var där. Rättshaveristen satt som en Valkyria och skrev och läste tidningarna. Studenter skriver sina uppsatser nu.

"Hör på!/ Mina herrar!/ Ni som älskar/ helgerån/ massakrer/ och skumraskaffärer./ Har ni någonsin sett/ något lika förfärligt/ som mitt ansikte/ när/ det/ är alldeles orörligt?" (Majakovskij ur Ett moln i byxor)

Bättre framåt dagen

Såg filmen Shooting dogs i helgen. En fantastiskt bra och tänkvärd film om folkmordet i Rwanda på 1990-talet. Grupper hugger ner med knivar och machetes på människogrupper de inte tycker har rätt att finnas till. Den handlade om folkmordet på Tutsier.


Säger vaktmästaren att det inte är någon idé att sätta upp någon namnskylt på min dörr, för biblioteket skall ju ändå avvecklas?

Ja vaktmästaren säger att det inte är någon idé att sätta upp någon namnskylt på min dörr, för biblioteket skall ju ändå avvecklas.

Sätter vaktmästaren ändå upp en skylt och säger att det ser ståndsmässigt ut?

Ja vaktmästaren sätter ändå upp en skylt och säger att det ser ståndsmässigt ut.

-Den kan ju sitta ett tag i alla fall, säger vaktmästaren sarkastiskt.

Ja, ja skall väl bli skönt för honom att han slipper se oss. Slipper reta sig på att vi finns. Det var väl en miss att ta över Bennys stora rum efter att han pensionerats. Så många retar sig på att jag får ett större rum.

 

-Jag skulle gärna vilja låna om böckerna

-Jodå… Det är förresten någon på kö… Men du kan ställa dig på kö igen.

-Ja det skulle vilja göra, när ska den vara tillbaka?

-Jag vet inte, den är inte utlånad ännu.


 

-Gp alltså… Så dom skriver om polisen, Rättshaveristen är upprörd, de får hjälp, men jag får minsanningen hjälp. Jag har ingen fin titel nog, jag är ju bara Jur Kand.

-Det är väl fint.

-Jaså tycker du det.

Ja det tycker jag verkligen. Hon har ett stort hjärta.

På spårvagnen hem satt jag bredvid en kille i blå gymnastikbyxor. Han hade långt brunrött hår. Han snöt sig i handen och torkade av snoret på håret. Han luktade otvättat.


På eftermiddagen var jag i informationen och träffade massor av trevliga studenter.

Eat a Peach

Hörde en intervju med Kjell Johansson på morgonen. Vilken fantastisk författare, han berättade om hans nya böcker Rummet under golvn och Huset vid flon. Han skrev om sina böcker 50 gånger innan han var nöjd sade han.

-Uuhu, en bäbis gnyr i en barnvagn vid torget.
-Ja, jag håller med, säger mamman.

Sedan gick jag ut och hyrde en Beck. På stationen, då och då går jag på stationens toalett, då såg jag några lodisar som jag brukar hälsa på. Idag var de emellertid så upptagna med att prata om gamla jobb. En hade varit däcksarbetare vid Nääs.

Trillade i stentrappan på vägen mot cykelställen. Kom tre personer gående som muttrade något nedlåtande. De trodde väl jag var full, men jag var bara trött i vänsterbenet. Kom till videomix sedan och blev på bättre humör. Flickan i kassan var trevlig och jag fick hyra en film och hon svarade vänligt när jag frågade om de hade Inconvenient truth av Al Gore.
-Den får vi sista januari, sa flickan vänligt.
Det är en ganskla stor och ljus lokal också.

Utanför Ica satt den pensionerade kranföraren och rökte, det kändes tryggt.

Nu skall jag gå och äta en laxfjäril till lunch och lyssna på Eat a Peach med the Allman Brothers Band. Den är okej, trots att Duane Allman inte är med. Han dog ju i en motorcykelolycka.

Ett ljus i höstmörkret

Det lägger sig ett lugubert mörker över Göteborg och vårt lilla kvartersbibliotek. Uppmuntrande med Rättshaveristen och Solstrålen. Solstrålen är en tjej som är här varje dag år ut och år in och hon ler så vänligt. Jeff och jag försöker hålla humöret uppe genom att skämta om dittan och dattan. Vad sjutton ska man oroa sig om allt möjligt för. Livet är kort men döden är lång. Höll på med att lägga in rapporter i Libris hela dagen. Stod lite i lånedisken. Den nöjda låntagaren från igår kom idag också, hon som bjöd på vetebulle.
-Jag tycker om det här biblioteket, här är så lugnt och fint, hörde jag några flickor säga. När folk tycker vi gör ett bra jobb då kan vi väl vara nöjda i det lilla. Sonja oroar sig hela tiden. Jag tycker inte man ska vara rädd för nyheter.

Efter jobbet tränade jag en timme. Det var ingen jag kände där. Tror några är undersköterskor för de pratar vård.

Tabula Rasa

Mörkt som i en grav. Satt i lånedisken på förmiddagen. Alltid ett gäng studenter som hänger på låset klockan nio. (Gjorde ett misstag igår och rensade en dator jag inte borde rensat. Jag missförstod ett samtal mellan Jeff och en låntagare. Låntagaren undrade om han kunde få spara ett dokument, men jag tyckte han sade att datorn skulle rensas från allt skräp. Jag fick sitta och leta igenom de 2000 sakerna som sparats och som jag slängt och plocka fram hans dokument igen).
   Lånade ut några tidskrifter åt en professor jag beundrar. Jag bugade mig servilt så jag rispade pannan.
 
Under de sekunder då det inte kom någon låntagare arbetade jag med att göra beståndsposter på en serie som ingen brytt sig om tidigare. Små tunna häften. Fortsatte med inläggning av rapporterna i Libris efter mitt pass också. Rena rama Taylorismen där jag är min egen tidstudieman. Hela tiden hörde jag ordet Tabula Rasa som en litania i mitt huvud.

Lunch åt jag en hamburgare för hundra spänn, hua, vad dyrt och någon hårdrock fick jag inte höra, på Hard Rock Cafe´ och jag köpte en Pin med en nyckelharpa på. Till eftermiddagskaffet bjöd en trevlig nöjd låntagare på vetekaka.

Samtal om New York

-Jag har bett att få den där dikten, den var så bra. Den handlade om varje gång man åker till Italien så hamnar man i Amasterdam och måste lära sig det nya språket... Ska du åka någonstans över jul?
-Nä.
-Åh jag längtar till London och shoppa. Eller till New York... Sist bodde vi i Lexington, hotellet kostade 700 dollar. Tänk att få julshoppa i New York. Vi såg Phantom of the Opera på Broadway, det var fantastiskt. Men vi åker väl till Dominikanska republiken.
(Avlyssnat samtal på Pendeln)

Slänger breven

På pendeltåget på morgonen var det en kille, kom nog från Falköping, som brett ut sig på tre säten. Han hade dålig andedräkt och fötterna som han slängt upp på sätet mitt emot luktade fotsvett.

Kommer aldrig att glömma Benny som gått i pension nu. Varje morgon när jag går ner till magasinet för att hämta böcker tänker jag på när han lyckades med konststycket att välta en kompakthylla. Helt obegripligt, de går ju på spår.
Vägbeskrivningen till biblioteket har jag lagt under en bild på biblioteket på hemsidan och i en marginal under två kartor av biblioteket.
 Sitter i lånedisken. NN vill ha Implementation Steering av Lennart Lundqvist. Tyvärr är boken förkommen. Ställer NN i kö på ett annat bibliotek. Rättshaveristen kommer rusande från sidan. Hon ser ut som en dränkt granrot efter att ha promenerat i spöregnet. Hon är mycket upprörd.
 -Se här... Nu vet jag varför elpriserna är så höga... Har du sett vem som är Hovrättspresident i övre Norrland...Rättshaveristen visar mig något i Statskalendern.
-Någon Harald...
-Skit i det... Vill bara berätta att jag betalar högre elpriser än i hyra. Jag skall överklaga detta till hovrätten i Övre Norrland.-Hovrätten i övre Norrland... De vill ju ha sina fina titlar, förstår du? Etc etc.

En trevlig iransk man kommer in och hälsar vänligt. Han har besökt biblioteket så länge jag kan minnas.


Hualigen så stressad tjej. Efter alla år ser jag direkt när låntagaren kommer att försöka själv, men ett par minuter senare kommer och ber om hjälp. Låntagaren rusar till fel katalog.
 -Jag skulle vilja ha en Statens offentliga utredningar... Maktutredningen undrar om det finns någon senare än 1990?

Shit också, hon kunde kommit alltid dessa SOU frågor. SOU och Maktutreningen i Libris webbformulär.


-Det är så jag har glömt mina pennor hemma, undrar om jag kunde få köpa en?
-Nej, men du kan få låna.
-Vill du ha något i pant eller?
-Nej då 
-Du vet jag kan ju inte skriva vad som helst alltså... Du vet de slänger ju mina brev alltså.
-Slänger, men det får man väl inte göra?
-Jo vet du nn. alltså han skulle ju få affekt alltså he-he-he-. Han känner ju mig. 

Hittade Jörn Svenssons Jordbruk och depression i magasinet.

Rusning till biblioteket

Gjorde färdigt kartan i Power Point och gjorde om till .gif och lade ut den på webbsidan.

Roligt att Jeff (namnet är påhittat) hittar en massa gamla böcker i lönnfack i magasinet. Hade min numer pensionerade kollega Benny (namnet är påhittat) sett dem hade han kommit med en dammvippa.

Lugnt i låneexpeditionen på eftermiddagen.

-Jag tror jag skrivit ut tre.

-Tre var det ja.

-Det är tre riksdaler för den då, sa låntagaren.

Det är viktigt att alltid försöka se trevlig ut. Killen är här varje dag, kan verka lite styv i korken, men det är han inte, men han går med rak rygg och han är hygglig. Får aldrig missta sig.

I förra veckan var det en låntagare som sade något väldigt snällt om mig via Sonja. Trodde hon var en tuff tjej som inte skulle sagt den här snälla saken. Man kan missta sig.


Mörkt och sömnigt väder.


Fullt upp i låneexpeditionen med studenter som ska ha c-uppsatser. Några skall skriva om USA i Afrika


Bekymmer med digitalboxen

Ägnade hela gårdagens eftermiddag att försöka installera en digitalbox. Det gick inte för att en antenn kontakt gick inte in i digitalboxen. Kristina var arg som ett bi, jag fick ansluta direkt till antennen utan att använda den här digitalboxen.

Läste Gunnar Falkemarks läsvärda och insiktsfulla debattartikel om växthuseffekten i Göteborgs Posten. Han skriver om hur svårt det blir att få folk att åka kollektivt och undvika bilen.
   Min åsikt som pendlar varje dag är att kollektivtrafiken måste förbättras, det duger inte med tåg som är fulla tillbristningsgränsen och ofta är sena.

Idag skall jag läsa om Kina lyssna på Arvo Pärt och Bruce Springsteen lite senare.

Klockor i stället för en karta

Letade reda på och skrev ut artiklar åt en trevlig lärare. Katalogiserade två rapporter. Gjorde i ordning en ny kapsel till några uppsatser. Gick till ICA och köpte två bananer och en snabbmatstallrik. Såg en mager tjej ur personalen lyfta tunga kartonger med potatis. Tänkte på städerskan som ensam städar biblioteket, för något år sedan var de fyra som städade. Det regnar inte.

Jeff hade roligt åt min karta som jag tänkte ha på bibliotekets webbsida. Men det är inte lätt att göra kartor. I en timme var den sjösatt på webbsidan men nu har jag tagit bort den. Spårvagnshållplatsen var lika stor som kyrkan, Näckrosdammen var en blå fläck lika stor som vasaparken, Kungsportsavenyn stod över Ekonomiska biblioteket. Tills vidare är det ett par klockor på kartans plats.

Elfenbenstornet

-Vi håller på med en resvaneundersjökning, jag undrar om jag skulle få kunna ställa några frågor? En ung kille går omkring med pärm och penna för att fråga var men går på eller av.

-Näää, lilla damen i rött som jag skrivit om tidigare verkar ha mer skinn på näsan än vad jag först trodde. Killen som gjorde undersökningen riktigt studsar tillbaka.

Jeff kom och visade mig en artikel från DN i förrgår om planer på att privatisera bibliotek. Jag riktigt ryser. Det har provats förut och det fungerar inte utan det slutar med nedläggning av bibliotek. Vilket i sin tur innebär att folkutbildningen blir sämre, läskunskapen blir sämre, kulturarvet förstörs och vi får ett dåligt rykte i Europa och världen. Att människan aldrig lär sig av erfarenheter eller historien.
De som befinner på elfenbenstornet tänker inte på sådant.

 

Åt lunch på Tai Shanghai. Några forskare jag kände igen var där. Två hälsade, blev glad över att de hälsar på en osynlig individ som jag.

-Hej och tack så mycket för hjälpen.

Att han tackar mig en sådan obetydlig människa? Jag är så glad att få en uppgift och jag är tacksam över att han hälsar. Att han säger tack är bara ett bonus.

Sedan kommer Jeff med en kompis.

-Så du är här? Säger Jeff

-Ja jag gillar det här stället… Det är lugnt… Det känns liksom som man befann sig i gamla Haga… Och den rogivande musiken. Och jag tycker det är bra personal.

-Det är samma musik de spelat de senaste 30 åren.

Både Born rebel, han med skägget, och Rättshaveristen var här.

Sedan blev det mycket skratt i biblioteket framåt eftermiddagen. Jag har försökt göra en karta i Powerpoint om hur folk hittar till biblioteket. Proportionerna blev emellertid inte så bra. Det har varit så mycket katalogisering att Sonja tyckte jag kunde pyssla lite med hemsidan.


Efter jobbet träffade jag Ingemar. Vi såg en film om POP-konst och åt var sin pizza.

 

 


Du saknar inte kossan för än båset är tomt

-Allt ska slängas

-Kan jag gå och plocka böcker då? Frågar en vaktmästare på morgonen.

Vad är det för förbannad solidaritet! Fackligt aktiv, tänker på sig själv, skiter i vad det blir av oss.

 

Jeff muntrar upp

-Har du tänkt ut någon flyktväg?

-Jag jag tror att längst in i magasinet finns en dörr in i en kulvert. En gång dit städerskorna går.

-Vart kommer man upp då?

-Vet inte riktigt… något kvarter bort.

-Ska du med och demonstrera på onsdag angående a-kassan.

-Nej… jag måste hämta min medicin. Nödlögn, måste hålla en dag öppen för om Ingemar vill åka till Orust.
 

Brev från lärare nn.:

”x kommer att göra allt han kan men kan nog bli svårt. Kostnadsskäl etc och har varit på tal länge. Men du ska veta att vi uppskattar er som arbetar er på biblioteket mycket. Kanske har dock många inte förstått all hjälp de kan få.”


Står i lånedisken över lunch. Katalogiserar lite. Gör snabbt lånekort åt journaliststudenter. En tjej kopierar för nästan 100 kronor men klagar inte. Tänker att när skall du börja att klaga. Du får klaga, jag håller med om att det är dyrt, men hon klagar inte. Söt med långt ljust hår. Det regnar. Rättshaveristen klampar förbi. Hon ser arg ut idag, men hon hälsar."Hallåj".

En lärare jag tycker är trevlig kommer in på rummet.

-Hej, det var längesedan… Hur är det?

-Bra.

-Du ser glad ut i alla fall.

Kan man göra annat en sådan sympatisk lärare kommer in.

-Här får du en avhandling som inte ligger inne i Libris.

-Då skall jag genast ta i tu med den.

Revansch även om jag gjort hanteringen 1000 gånger.

-Var har ni den här utställningen ni talat om.

-Den står mitt emot låneexpeditionen.

Jag reser mig för att följa med honom.

-Är den inlåst eller?

-Nej. Centralbiblioteket säger att de har böckerna, kanske de svenska, men de har inte lagt in dem i Libris så det syns inte att de finns. Vi Hade Mästaren 1 här och han trodde inte de hade de utländska rariteterna som vi hade.
 

Det är som att klättra uppför en stege och för varje steg du tar så brister en pinne.


Förkommen

-Samhällsvetenskapliga biblioteke Herr K.

-Jag hej jag undrar om ni har boken mytologi som referensexemplar?

-Ska se.

-Ja, jag ser att vi har den och den får du låna den.

-Men vad bra kan du gå och hämta den då?

-Nej vi hämtar inte böckerna här, det får låntagarna göra själva. Om du läser på institutionen får du låna boken.

-Nä men tänk om boken är utlånad då? Jag vill att du hämtar boken.

-Läser du här på institutionen?

-Nej, du kan få mitt namn så lägger du undan den så finns den här när jag kommer.

-Nej den står här, våra studenter läser inte filosofi här.

-Läser de inte vaddå?

Fan, jag har vecklat in mig för mycket i något jag inte kan ta mig ur. Lika bra att sätta punkt.

-Hej då.

Allt detta tjat gör mig olycklig.


-Kolla upp var den står och säg att hon kan hämta den där, säger chefen.

Jag letar och letar, men den jäkla boken är förkommen. Tänk att jag skall ägna så mycket tid åt otrevliga.


-Vi skulle vilja ha lite om SAAB. Kunde vi få lite hjälp, Artikelsök sträcker sig bara till 1979.

-Kan titta lite på Qz så har de nog mer på ekonomiska. Sedan får du gå tillbaka och titta i gamla systematiska kataloger som vi har här borta.

Jag blir extra servil efter morgonens konflikt.

Jag följer med dem och visar katalogen.

Vänlige författaren Bile är här och skriver ut.

-Skulle vilja ha "Varför vetande" av Bjereld

-Har du lånekort?

-Ja, jag ska hämta det.

-Det behövs inte jag känner igen dig om du bara säger ditt personnummer så.

Tänk vad jag tycker bra om de hyggliga. Speciellt efter att ha blivit nedtryckt till världen botten.

På eftermiddagen satt jag på sammanträde om hur biblioteket effektivast skall läggas ned och hur man bäst skall göra sig av med alla böckerna. Jeff stod i låneexpeditionen och fick ta den arga låntagaren som ringde i morse. Hon bara smällde i dörren.

-Går det inte att överklaga... är det lagligt att lägga ned? Frågade rättshaveristen angående bibliotekets nedläggning.


Önskar Hillary Clinton som president

Lugn söndag. Var på födelsedagskalas hos min syster igår, det vill säga en av hennes söner fyllde år. Vi bjöds på Lasange och tårta. Jag drack fanta eftersom jag körde bil. Pratade med min 80-åriga gamla faster om Ingemar Bergmans filmer. Nattvardsgästerna och Tystnaden tycker jag bäst om.

Söndag och jag tänker på situationen världen i världen. Klimatförändringar med översvämningar och stormar som följd. Tack och lov verkar George w. Bush snart vara borta som president. Då kommer, om det blir Hillary Clinton i stället, USA också att skriva på
Kyotoavtalet om demokraterna vinner valet och USA drar sig tillbaka från Irak. Ett orättfärdigt krig som inte har lett till annat än elände.

USA emellertid helt klart ett intressant land och man måste skilja på politiken och landet. Såg en tavla av Jackson Pollock på TV och frågade genast Kristina om hon ville åka med till New York och se på konst. Eventuellt kanske gå på the Knitting factory och Blue Note också.

Allt är förgängligt

-Blir du aldrig klar med dina överklaganden? Frågar jag Rättshaveristen.
-Nej, jag blir aldrig klar. De har sagt att jag ska överklaga själv.

-Vad tycker du om vår bokutställning?
-Ja den är fin, Rättshaveristen tittar närmare på en bok, han liknar Bildt.
-Men den där boken är ju en tysk som är över hundra år gammal.
-Ni får vara rädda om de här böckerna.
Ja, ja, gamla men tämligen värdelösa. Jeff har kollat upp värdet, men det är ganska fint att ha.
Många studenter. Flera som skall titta på avhandlingar och uppsatser.
Känns tryggt med besökare som kommer igen. Katalogiserat psykologihyllan och magisteruppsatser i Socialt arbete.

Läste en artikel i Expressen igår om antisemitism. Det är hemskt, vidrigt, med antisemitism och rasism

Flickan i Pressbyrån

En guldstjärna åt flickan i Pressbyrån. Hon är cool, det är snyggt med personer som är skickliga på sitt yrke. Sist var det en massa problem med att förlänga. Den här mer rutinerade tjejen i pressbyrån är inget problem.
-Ska du åka nu direkt?
-Ja.
Allt går så smidigt, till skillnad från förra gången.
Sedan säger hon hejdå och fortsätter med sitt morgonkaffe.

Jag vill också nämna att City Göteborg nog inte är den bästa gratistidningen, men de har skickligast utdelare! Det är som ett välorganiserat fotbollslag. Längst fram vid stationen står en utdelare, sedan en på Drottningtorget, sist står en vid spårvagnshållplatsen så ingen blir utan.

Annars har jag lagt ut bilder från vår utställning på webbsidan, stått i lånexpeditionen. Rättshaveristen var upprörd för hon inte hittade en gammal proposition.

Hu, en hylla med Statens Offentliga Utredningar rasade på nedreplan. Tjejen som upptäckte det var lite nervig redan innan och inte blev det bättre av att vi kom.
-Du behöver inte göra något, vi fixar allt nu, sätt dig och läs.
Vad skulle jag gjort i denn situationen. Tagit det lugnt och sagt att hon inte behövde bry sig mer.

Inga fattiglappar utanför systembolaget

I söndags var Kristina och jag på Cats på Operan. Utanför Systembolaget satt tre välklädda män i solstolar. Vi kunde inte förstå vad de gjorde där. I Gp i morse läste jag att de sålde ut fina viner och att de hade köat sedan i fredags. En vinflaska för över 16 000 kronor!

Cats var förresten inget vidare. Jag slöt ögonen och drömde om Nina Simones "I got life"

(tjuvlyssnat)
-How do you like Sweden?
-I like black Sweden.

Fick mail från tjejerna jag hjälpte härom dagen, de hade tappat bort artiklarna.

-Sonja ringde och sa att en bok kommit.
-Ja hon sitter här.
-Nej, jag vill inte prata med henne, bara ha boken. Den finns här bakom någonstans.
Vad sjutton säger han inte att han vill ha boken i stället för att blanda in chefen när han vill något helt annat?

Fattig akademiker

Ser på bilder från Stockholm och drömmer mig tillbaka lite. Stockholm är en mycket vacker stad. I GP idag stod det om en flicka som hade sju års universitets studier men ändå är arbetslös och över 300 000 i studieskulder och bodde i en etta. Det stod också om en snickare som direkt fick jobb efter gymnasiet och han hade inga studieskulder och en lön på mellan 25000-27000 och bodde i en villa. Akademiker lär sig i spara i och med att de bor billigt och äter billigast. Lär sig vända på slantarna. Jag har en kompis som är bussförare som har högre lön än jag och inga studieskulder, men han sätter sprätt på pengarna han får i lön direkt.

Den alldaglige tycker till: Jag har tänkt på det här ett tag. De här tråkiga Sverigedemokraterna har missat mycket i livet. De har inte förstått att det är en rolig och trevlig del av livet med kulturblandning och olika människor. Människan har väldigt mycket igen av att vara nyfiken på folk från andra länder. Jag minns att under World Trade center 1989 hade någon skrivt. "All the people are one people". Tycker det var ganska bra klotter så jag lade det på minnet. I och för sig är det trevliga att människor är olika, men vi är världsmedborgare kanske var klottrets mening.

Mozarts clarinettkonsert är väldigt rogivande om du plötsligt grips av något oförklarligt tungsinne.
  

Tappa inte nya vantarna

Tråkigt och händelsefattigt när humörhöjaren och idésprutan Jeff Astle inte är här. Tror inte alla har förstår hur bra det är med en sådan person på en arbetsplats.

 Gjorde lite monotont arbete på förmiddagen. Stämplade och uppsatser i Socialt arbetet. En heter Hur står det till. En kvantitativ studie av socionomstudenters alkoholkonsumtion. 
   Arbetade lite med bokutställningen.


Tänker på Anti fascistisk aktion. Ser du i nationalencyklopedin står det så här om fascismens idéer: ”Dess inställning var utpräglat antiintellektualistisk, den hyllade instinkten och handlingen på bekostnad av det småborgerligt kalkylerande förnuftet.” Det är ruskigt likt Anti fascistisk aktion självt som gruppering.  De båda ytterligheterna, höger och vänster är lika förkastliga. Dessutom är fascismen odemokratisk, precis som AFA. Men i alla tider har det funnits brutala grupperingar och det kommer väl att fortsätta finnas antar jag? Än så länge är demokrati det bästa vi känner till.

Vi stängde tidigare idag vilket gjorde en och annan ledsen. Rättshaveristen kommer vaggande.
-Hörru du måste trycka på knappen om du ska ut.
stöldlarmet tjuter.
-Åh herregud vad har jag nu med mig, jag har ingenting annat än mina papper.
-Äh det är jag som piper säger Sonja.
-Ja, jag vill bara berätta för dig om Carl Bildt, han klarade inte sina juridikstudier. Han hoppade av, för att klara av läsa juridik måste man va envis.


Från Köpenhamn i Musse Pigg mössa

Chefen var tillbaka. Det var lite kalabalik att åka bil till och från Köpenhamn. I Köpenhamn frågade Sonjas make, kan kalla honom för Don Masson, efter vägen, men sedan kunde han inte få upp bilrutan.  Det blåste storm och var 10-12 grader kallt och rutan var öppen. Föraren, Don Masson, hade ingen mössa men fick låna dotterns Musse Pigg mössa. Vilken syn i snökaoset: Man med öppen ruta i Musse Pigg mössa och en huttrande fru och dotter.

Hem gick inga spårvagnar för slagsmålsvänstern, (AFA) demonstrerade så alla fick gå dit de skulle.

Utställningen eller har du skadat dig i benet

 Snö och blask.

Tjejen framför mig på tåget hade gammaldags pjäxor. Såg sedan att hon haltade och gick med käpp. Jo konduktören ger ett lugnt intryck då han pulsade i snön på Alingsås perrong utanför fönstret.

 

 Bara unge Jeff och jag är på jobbet. Arbetar med utställningen.

-Vi får skriva lite om böckerna.

-Sedan får vi ta och bjuda hit alla på Centralbiblioteket och informatören och ha ett gult band som hon får klippa bandet he-he-he-. Det tyckte i alla fall en kollega på ett bibliotek jag arbetat förut.

-Jo det låter som en jättebra idé.

-Nä, men det är väl för litet, samlingen håller inte.

-Jo men det får vi göra och fota böckerna.

-Ja, på hemsidan kan du på toppsidan skriva om utställningen, säger Jeff.

-Ja med någon gräll röd färg skriver vi att vi har en utställning.

 

-Ska du jobba i mellandagarna, eller ta semester? Frågar jag.

-Vet inte, det verkar rätt tråkigt att sitta här ensam… Kanske ska jobba lite på min bok om Nietzsche.

-Katalogisera är inte tråkigt, man har ju ett mål, jag minns när jag katalogiserade ett helt institutionsbibliotek på Chalmers.

-Mål ja, vad har vi för mål? Undrar Jeff Astle.

-Du menar att allt skall slängas snart? Det blir som ett konstverk. Som Christos som lindade in Paris broar i plast. Desto större orsak att katalogisera allt så alla ser samlingen. En sommar satt jag här ensam och katalogiserade alla Departementsserien bakåt och alla nya uppsatser. Då tog med mig kaffe till rummet.

-Kom du hit punktligt då också?

-Jajamensan, jag hade ju en uppgift som måste göras.

 

(En timme senare)

-Har inte posten kommit?

-Nä ska inte vaktmästaren göra det, undrar Jeff?

-Nä, men hon kanske är sjuk?

Jag rusar runt och letar post, kommer tillbaka fem minuter senare med en kartong.

-Fan jag la in en låntagare i en annan lokal databas. Shit happens.

-Nä men bry dig inte om det nu. Se till att tjejen får sin bok, säger jag.

En söt liten låntagare kommer och vill låna en kursbok.
-Har du skadat dig i benet?
Vad ska jag säga. Bara att säga sanningen.
-Jo, det är så, jag vet inte om du känner till sjukdomen, jag har MS.
-Oj, då jag har en väninna som har det. Jag såg att du haltade.
Sjutton vad uppmärksamma en del är.
-Men, jag har en stark medicin som bromsar.


Herr K tycker till: Läskigt med klimatförändringen. Följden blir översvämningar, blåst osv. Det är naturens hämnd.