Tandställning

-Jag skall ha tandställning, jag har överbett, sa en tjej med hes röst.
-Du får lova hundra procent att du är uppriktig sa han till mig.
På tåget slumrade jag in till två tjejers ljudliga samtal.

På jobbet höll jag på med rapporter. Humöret hålls uppe genom humor och skratt. Annars hänger hela det här med nedläggning över oss och vi tänker hela tiden på det. På eftermiddagen var jag på en kurs om hur vi själva skall registrera sjukdom och semester. Träffade en massa bekanta. En söt och mycket trevlig tjej jag känt i många år. Hon var gravid i sjätte månaden. Jag gratulerade henne och klappade henne på axeln. Hon log sitt underbara leende.

Samtal med en kollega jag inte träffat så mycket:
-Ska inte ert bibliotek läggas ned snart?
-Jo, men jag vet inte så mycket.
-Vad ska ni göra då?
-Jag vet faktiskt inte.
-Ni hamnar väl i någon pool någonstans?
-Ah, jag vet inte. Hur länge har du jobbat här, är det sex år?
-Öh tre år tror jag.

Nu skall jag gå och läsa om Mao och lyssna på Chopines Nocturne.
Allmänt | | Kommentera |

Flitigt skrivande

Lydigt cyklade jag iväg till stationen och satte mig på mitt vanliga tåg. En flicka satte sig bredvid mig, men när hon tittat på mig flyttade hon på sig. Det var kanske för min långa näsa? Eller för att jag är så allvarlig? Det spelar i och för sig ingen roll.

Jag fortsatte att katalogisera särtryck från rapporter. För den som inte är van att katalogisera i Marc 21 systemet kan det verka lite knepigt och kanske konstiga regler. Till exempel i 260-fältet om det är flera utgivningsorter. Journalisten Boris (namnet är påhittat) var där. Rättshaveristen satt som en Valkyria och skrev och läste tidningarna. Studenter skriver sina uppsatser nu.

"Hör på!/ Mina herrar!/ Ni som älskar/ helgerån/ massakrer/ och skumraskaffärer./ Har ni någonsin sett/ något lika förfärligt/ som mitt ansikte/ när/ det/ är alldeles orörligt?" (Majakovskij ur Ett moln i byxor)
Allmänt | | Kommentera |

Bättre framåt dagen

Såg filmen Shooting dogs i helgen. En fantastiskt bra och tänkvärd film om folkmordet i Rwanda på 1990-talet. Grupper hugger ner med knivar och machetes på människogrupper de inte tycker har rätt att finnas till. Den handlade om folkmordet på Tutsier.


Säger vaktmästaren att det inte är någon idé att sätta upp någon namnskylt på min dörr, för biblioteket skall ju ändå avvecklas?

Ja vaktmästaren säger att det inte är någon idé att sätta upp någon namnskylt på min dörr, för biblioteket skall ju ändå avvecklas.

Sätter vaktmästaren ändå upp en skylt och säger att det ser ståndsmässigt ut?

Ja vaktmästaren sätter ändå upp en skylt och säger att det ser ståndsmässigt ut.

-Den kan ju sitta ett tag i alla fall, säger vaktmästaren sarkastiskt.

Ja, ja skall väl bli skönt för honom att han slipper se oss. Slipper reta sig på att vi finns. Det var väl en miss att ta över Bennys stora rum efter att han pensionerats. Så många retar sig på att jag får ett större rum.

 

-Jag skulle gärna vilja låna om böckerna

-Jodå… Det är förresten någon på kö… Men du kan ställa dig på kö igen.

-Ja det skulle vilja göra, när ska den vara tillbaka?

-Jag vet inte, den är inte utlånad ännu.


 

-Gp alltså… Så dom skriver om polisen, Rättshaveristen är upprörd, de får hjälp, men jag får minsanningen hjälp. Jag har ingen fin titel nog, jag är ju bara Jur Kand.

-Det är väl fint.

-Jaså tycker du det.

Ja det tycker jag verkligen. Hon har ett stort hjärta.

På spårvagnen hem satt jag bredvid en kille i blå gymnastikbyxor. Han hade långt brunrött hår. Han snöt sig i handen och torkade av snoret på håret. Han luktade otvättat.


På eftermiddagen var jag i informationen och träffade massor av trevliga studenter.
Allmänt | | En kommentar |
Upp