Om skönhetsoperationer

Hörde på nyheterna på morgonen att fler och fler vill skönhetsoperera sig. Jag tycker folk ser bra ut som de gör. När jag gick i skolan blev jag bland annat retad för jag hade en lång näsa. På den tiden var det inte så roligt. Nu är jag glad att jag har en lång näsa. Det hör till mitt arv. Pappa, farfar och farfars far hade alla långa näsor. Förmodligen hade släktingarna på pappas sida långa näsor redan på 1000-talet.


Vad tråkigt att en del bibliotek är nedläggningshotade. Visst är det kultur men det kanske pratas för mycket om en kulturbärande institution. Det handlar om att det är ett ställe att träffas på, att lära sig språket bra. Att läsa så mycket som möjligt, både fakta och skönlitteratur.


I Falköping stannar inte bilisterna vid övergångsställen

I Falköping stannar inte bilisterna vid övergångsställe när det kommer en fotgängare. Min fru har lagt märke till det när hon går till sjukhusbiblioteket. I Göteborg stannar nästan alla bilister. Kanske kan bero på att fotgängarna blir arga och reagerar i Göteborg? Det verkar som om fotgängarna i Göteborg känner till lagen och knyter näven om bilisten inte stannar? Eller också känner göteborgsbilisterna till lagarna bättre?

Härligt regnig långfredag

Ösregn idag. Började med att göra frukost. Min fru är lite förkyld så jag försökte göra så mycket som möjligt av det. Lyssnade på ett debattprogram under tiden som vi åt frukost. Yoghurt, grapefruit, kaffe och ägg. Sedan har jag har jag försökt deklarera på förmiddagen. Lite trassligt eftersom jag betalt av studielånet och fått leta igenom alla besparingar jag hade.

Sedan gjorde jag lite roligare saker när jag lade till en ny header på en blogg.

Lyssnade lite på bandet Earth på All music. Ganska härlig musik, men i min ålder vill jag mer lyssna på musik som känns bra för själen. Lyssnade istället på an cellokonsert med Joseph Haydn.

Glad påsk alla

Ska snart hem och fira påsk. Börjar med att tillbringa en timme på gymmet. I kväll trot jag att jag deklarer eller ser på serien Mad Men. Eller kanske läser en deckare en stund. Tror jag måste snygga till min Header på den här bloggen.

På förmiddagen har jag bara hämtat böcker på biblioteket och sedan ställt upp återlämningar.

Men jag borde kanske stannat hemma för jag hostar något fruktansvärt.
båttur
På Kanarieöarna för
några år sedan.

Fånga dagen

Hade svårt att sova. Tänker på stackaren, 61-åringen med hunden, som blev misshandlad av tonåringar.

Nu skriver alla tidningar om misshandeln. Några har varit och bevakat rättegången och några skriver direkt från TT. Några skriver att mamman till en 15-årig buse fick bäras ut från rättegången när domen föll mot hennes son, i andra tidningar stod det att släktingar över huvud taget inte fick komma in till rättegången. Tidningar säljer lösnummer på detta. Sju tonåringar ger sig på en 61-årig hjärtsjuk förpensionär och misshandlar honom med sparkar och slag så han är nära att dö. Hörde att ungarna höll på med MMA, det vill säga den värsta kampsporten.

<hr>
själv är jag lite snuvig, men inte värre än att jag kan jobba. Hämtade beställningar från plan ett till fem. Det var ovanligt många beställningar. NN hade beställt säkert tjugo små broschyrer om folkdans.

På eftermiddagen flyttade jag lite böcker eftersom det var stiltje på tidskriftsavdelningen.

Nu ska jag försöka fånga dagen och se på blommorna, krokus och skilla som kommer. Dagen som är den första av resten av våra liv. Och i morgon har jag gymmnet