Gott nytt år till alla

På sätt och visn tråkigt att sitta hemma och ha semester. Men om jag vänder på det och tänker positivt så har jag fixat en del under semestern och gallstensoperationssjukskrivningen. Haft service på bilen, ordnat biljett till Robert Gustafsson. Läst tidningen mer än vanligt. Lyssnat på en bok av Peter James och längtar efter att ta tag i en ny bok.
   Det är i alla fall vackert ute. Rena rama ljusterapin med all snö. Ska bli roligt att komma tillbaka till jobbet och träffa kamraterna.
Fritid | | Kommentera |

Inbäddad i snö

Är hemma i mellandagarna och har semester. Lyssnar på Peter James thriller ”Långt ifrån död”. Han använder sig av många klassiska grepp för att hålla spänningen uppe. Använder sig av Cliffhangers, otäcka personer som inte beskrivs mer än vad de gör, korta stycken som hela tiden stegrar spänningen.
Jag har inget emot att sitta inne och se på snön samtidigt som jag lyssnar på en bok och äter hallonbåtar.

På förmiddagen var jag cyklade jag till sopcontainrarna och slängde papper och plast. Det är isgata, men bara du tar det försiktigt så. Träffade en granne som jag sällan ser. Hennes bilbatteri hade också laddat ur.

På Ica såg jag en ur personalen som jag kände igen ifrån gymmet. Det är så många som kör ut varor hela tiden. Det är en stor arbetsplats. Till kassan ställde jag mig i en kö där en lite äldre kassörska satt. Hon är pålitlig och snabb. Det kommer att dröja några veckor tills jag är tillbaka på gymmet. Tejpen efter ärret från gallstensoperationen trillar av efter hand.


Läser i tidningen att det är oroligheter i Elfenbenskusten. Undrar varför så ofta härskare i ett land har så svårt att acceptera att de har förlorat ett val? Det var kanske inte så längesedan Elfenbenskusten var ganska lugnt. Det är ett land som har många naturtillgångar men också många fattiga. Sven-Göran Eriksson var tränare för Elfenbenskustens fotbollslag i VM.

Lyssnar på en boki biblioteket
Fritid | | Kommentera |

Tre älgar kom travande över vägen

Igår kväll åkte vi som vi brukar till min syster. Började att åka och hämta min faster. Det var inte sandat eller saltat så jag fick ta sats för att komma upp för den smala vägen upp till faster Kerstins stuga. När hon väl var installerad i framsätet med käpp och väskor var det bara att fortsätta i mörkret förbi Bergsjödal och längs Tiggarstigen. Det var ödsligt, inga andra bilar, inga djur bara tyst och stilla. Bilens strålkastarljus lyste upp snön på trädens grenar. Vid Norsesund tog vi vänster under järnvägen. Nu hade vi faktiskt fått den första bilen bakom oss. Nu var det en backe upp och precis efter Hedéns ödsliga villa så kom en älg uttravande från stigen från trollskogen och Ulvatjärn. I samma ögonblick kom en älg till och sedan en till. De var så stora och stiliga. De bara travade på utan att se sig om. Jag har sett älg förut i på Mösseberg  i Falköping, men de här såg större ut när de kom skridande i mörkret.
   Efter att ha stannat visade det sig att det var isgata. Kristina fick gå ur och putta. Föraren i bilen bakom måste sett älgarna också för han gick ur sin bil och erbjöd sig att hjälpa till att hjälpa till att putta. Men då hade bilen fått fäste i snön på mitten av vägen.

När vi kom till min syster ville hon veta vart de hade sprungit för hon ville också se älgarna. Juldagen var som vanligt med kalkon, vegetarisk paj, sill och plumpudding (christmas pudding). Hem gick det lättare. Det rullade på utför då och det var så vackert med med de mörka, snöiga och taniga grenarna längs tiggarstigen.
älgar i trädgården
På morgonen på Juldagen när de rullade upp gardinen låg älgarna och åt rhododendron.

Fritid | | 2 kommentarer |
Upp