Firade midsommar på en altan

En kylig midsommar. På förmiddagen pratade jag länge med Gösta i telefon. Han var lite moloken eftersom hans kvinna, som han varit ihop med någon månad, gjort slut. Det var väl lite för mycket som en ungkarlslya hemma hos honom. Han ville kanske komma hit men vi skulle ju hälsa på en arbetskamrat till Kristina. Lite synd för gamla kompisar brukar ju stötta varandra. Jag kände mig kanske lite ur balans så här den första semesterdagen och min gamle kollega Benny gått i pension.
  
Gick och handlade på Ica, kranföraren satt inne på Ica och tittade på folk eftersom det regnade.

Det var trevligt på knytkalaset på en altan med Kristinas arbetskamrat. Det var helt alkoholfritt.

På kvällen såg jag Frankrike mot Togo i fotbolls-VM. 2-0 till Frankrike, även ifall Frankrike inte spelade så bra så tror jag de kan gå långt. Det hade varit roligt om Togo vunnit. De hade två starka mittbackar. Mitt tips var från början att Tyskland skulle vinna VM. Det kan jag ju inte tro längre eftersom de möter Sverige i kväll? Det blir väl 2-1 till Sverige då. Men det blir svårt att stoppa Miroslav Klose och Lukas Podolski, två anfallare jag tycker är mycket bra. Dessutom tror jag de har rötter från Polen och då tycker jag det är trevligt om det går bra för dem. Det finns många polacker i Sverige som jobbar som sjutton. Polen hade det väl inte så lätt heller på 30- och 40-talet med Hitler som ockuperade Polen.
Allmänt | | Kommentera |

Bland trashankar och tiggare

Benny krånglade till det i telefon när en låntagare sade att han lämnat tillbaka en bok. I stället för att se efter direkt i bokhyllan bad han låntagaren ringa tillbaka i morgon. Sedan ringer han runt till lärare som glömt lämna tillbaka dagslån. Kommer att sakna hans självsäkerhet när han går i pension. Jag är väl den ende som mopsat sig mot honom, och då fick jag ju krypa till korset och be om ursäkt.

Det är stekande sol idag. Tog sexans spårvagn och gick av vid Brunnsparken. Först satt en äldre herre med benen i kors och med en mugg i handen och tiggde. Ett par meter senare stod en mager kille och sjöng allt vad han orkade och spelade på en jättegitarr. Det stod USA på hans skjorta, han hade inte fått ett öre på gitarrväskan som han lagt ut. Det var som ett sillstim av människor vid ingången till Östra Nordstan. Ett par meter efter mot stationen satt en gammal man i rock tiggde i en hatt. Sverige 2006, det är ett hårt klimat. Funderade på var de bor? Bara något som en enkel bloggare snappat upp försommarvärmen.
Allmänt | | Kommentera |

Sorterade i bokhyllor

Fick en Metro av den glade lille färgade killen, sa hej och tack tack. Hörde att de som kom bakom mig också hejade på honom. Trevligt. På spårvagnen satte sig en tjej med vit huvudduk bredvid mig. Hon var på väg till skolan och pratade glatt med en klasskamrat.

På jobbet städade jag i bokhyllor. Friårsvikarien Jeff var där på förmiddagen men jag såg honom knappast han satt bara på sitt rum. Det är inte samma ruter i Benny som förr, han har ju bara två och en halv vecka till pensionen. Han klagade på riksdagstrycket som han fått, det var fel hålslagna så de gick inte in i pärmarna. Hade det varit för ett par månader sedan hade han sett mycket allvarligt på detta.

Åt lunch på Tai Shanghai, stekt fläsk och friterade räkor och en coca cola. Tränade rygg och axlar efter jobbet. Och det vill jag poängtera, man ska inte döma folk för att de ser annorlunda ut. En människa som är tatuerad och har ringar i läppar, näsa och öron kan vara riktigt hygglig och sympatisk.
Allmänt | | Kommentera |
Upp