Finns kvar och jobbar

Fullt med folk på tåget. Känner ofta igen pendlarna. Konduktören idag var en av mina tre fyra favoritkonduktörer. En rödlätt lite rund man i uniformshatt, tror det kallas kaptensmössa. Lade märke till han hade en rödrandig slips, det var uppmuntrande att se det på morgonen. Den trevlige färgade mannen delade som vanligt ut Metro.  Jag uppskattar mångkultur, samhället blir mer intressant då.

På jobbet var Benny sjuk idag igen. På morgonen hämtade jag upp beställningar från magasinet och ställde upp böcker i samlingarna. Därefter gick jag in på mitt rum och reklameradem en bok från Stadskansliet. Fram till tio katalogiserade jag Socionomuppsatser. Mellan tio och tolv satt jag i informationen. Det kom en journalist som ville ha en uppsats om fraksjöfart. Vi hittade den inte, tror nog den var skriven på Chalmers.

"Klockan är tre, och vi har fortfarande jobb", sa jag till Sonja.

Eftersom Kristina är på möte med konstföreningen ska jag sätta mig och läsa lite. Jag ska också spela Axe Victim med Be Bop Deluxe, det var längesedan. Köpte den i England någon gång på 70-talet. Jag ska läsa Theodor Kallifatides, jag gillar det han skriver och jag tycker om hans språk
Allmänt | | Kommentera |

Fattas folk på jobbet

Bara Sonja på jobbet när jag kom dit. Möte med kontaktbibliotekarier från Centralbiblioteket. Benny ringer tjugo i nio och säger att han måste åka till akuten för han svårt att andas. Vilken trist dag det blir utan Benny. Hoppas han kommer tillbaka snart.

Hade undervisning på förmiddagen om nya telefoner. Tog Bennys pass i informationen mitt på dagen. Kate kom och berättade att hon skulle börja på ett annat bibliotek. På eftermiddagen satt jag en timme med en lärare som ville ha all information om Motherhood och South Africa not health.

Allmänt | | Kommentera |

Tillbaka på biblioteket

Pendlingen gick bra och det var gott om plats på tåget. De flesta gick utan något på huvudet, jag som lätt fryser och är lite förkyld hade mössa.

Alla behandlar den gamle trotjänaren Benny väldigt försiktigt och ödmjukt. Han hade ont i bröstet idag. Det är inte samma ruter i Benny som förr.
"Det var väl bra att Jan Eliasson blev utrikesminister?" Undrade jag.
"Jasså blev det han. Det hade varit bättre med Maj Britt Theorin, Sverker Åström eller Sten Andersson?" Själv minns knappt de politikerna.
"Men du, ska du inte åka hem lite och ta en promenad så mår du nog bättre i bröstet?"
"Nej jag ska jobba."
"Hörru, jag hittade Heroes med John Pilger i en bokhylla".
Benny skiner plötsligt upp.
"Det är som en Bibel, den och Philiph Knightleys Krigets första offer är sanningen, är väldigt bra"
Benny hasar sig iväg med en korg med böcker.

Jag hittade skivan A walk across the rooftops med The Blue Nile igår.  Jag trodde jag hade sålt den, men tack och lov hade jag kvar den lugna fina LPn. Harmonisk, rogivande musik flyter fram som krusningar på havet. Förr tyckte jag den var lite mesig, nu tycker jag musiken är vacker och kontemplativ.

Allmänt | | Kommentera |
Upp