Läser om Shantaram i Afghanistan

Jag håller fortfarande på och läser Shantaram av Gregory David Roberts. Nu har huvudpersonen blivit gerillasoldat i Afghanistan. Med tanke på att det finns svenska soldater där tänker jag här citera ett avsnitt vad en person säger i boken.
"'It is crazy war', Mahmoud Melbaaf added in a coarse, throaty whisper. 'Afghans fight each other for so long time, thousands years. The only thing better than fighting each other is fighting... how do you say it... invasion. They will beat Russains, sure, but they will keep fighting'. (Shantaram. Gregory David Roberts s. 671)

Men det måste ju finnas hopp. Men svenska soldater så långt borta?

Annars öser regnet ner idag. Var naturligtvis på gymmet på morgonen.
Semesterliv | | Kommentera |

Tränar på semestern

Spelade två gamla LP-skivor med the Stranglers igår. Det kanske inte var bra för jag sov oroligt. Lyssnade på "No more heroes". Lyssnade på dem på 70- och 80-talet, nu tycker jag nog det är bra men jag blir lite för rastlös av musiken. Det var när jag bläddrade bland vinylskiv Idag som jag hittade en gammal punkskiva med the Stranglers. Nej, istället satte jag på skivan Pastoralsvit av Lars Erik Larsson och kyrkomusik av Antonio Vivaldi . Vacker kontemplativ musik.
 
Tog en runda på gymmet också. Tränade bland annatr rygg och axlar. När jag gick var det inte en människa där.
-Hå-hå-hå... det var skrot över hela gården...
Däremot var det två gråhåriga herrar som samtalade i omklädningsrummet. De pratade om att det är så skräpigt på många ställen.
-Ska ut och kampa... Ödeshög har en bra kamping där det är gott om plats.
Gubbarna som jag inte kände igen hälsade när de gick.

Nu har jag ätit en blåbärspaj som min underbara fru har bakat.

Semesterliv | | Kommentera |

Såg filmen Brüno

I går var jag i Göteborg och såg filmen Brüno. Den var underhållande och anstötlig, men vad annat kan jag vänta mig när Sacha Baron Cohen gör en ny film. Om den inte skulle vara chockerande skulle det inte vara Sacha Baron Cohen och när du ser en film av honom så måste du veta vad du ger dig in på. Det var inte många minuter du hade tråkigt under filmen i alla fall. Det var bara sju personer i salongen, men den måste ju ha gått bra för det är flera föreställningar på två biografer.

  Sedan gick Gösta och jag till restaurang  Piccasso och åt middag. En trevlig restaurang men jag gjorde missen att ha skinka och soltorkade tomater till pastasåsen. Men det är alltid roligt att träffa en gammal kompis.

Idag hade jag ett härligt gympass på morgonen. Det var inte så mycket folk på Sportlife. Jag kände igen dem, de brukar träna, men det var inga jag kände.

Läser, lyssnar på Stranglers och Charles Mingus .
Film | | 2 kommentarer |
Upp