Stuvade om i PPM-portföljen

Stuvade om lite i PPM-portföljen. Har rasat som bara sjutton de senaste veckorna. Som vanligt sitter jag bara och tittar på medan alla fonder rasar, först efteråt förstår jag att jag omedelbart skulle bytt till den billiga Folksam Penningmarknad, en räntefond, tills allt blåst över för den här gången. I längden tror jag räntefonder ger sämst avkastning. Jag bytte bara sverigefond från Gustavia till Enter ochn Indien till Odin Europa. Tycker i och för sig om Indien, trevligt land med trevliga människor, men när börserna skakar så brukar tillväxtmarknaderna sjunka snabbast. Behöll 10 % Baring Hong Kong Kina.
  Observara stt jag inte är någon expert, det var först i samband med att vi fick välja PPM som jag blev lite intresserad av olika länder och ekonomier.

Skulle till sist bara vilja kommentera det här mordet på en flicka och våldtäkten på två. Så fruktansvärt, bara tanken på morden är ju så vidriga. Han hade tydligen intagit anabola stereoider. Vilken idiot, jag har tränat i 16 år bara för att det är en trevlig hobby, det där med anabola är på alla sätt förkastligt och jag har aldrig sett det. Träna för hälsan är bäst och för att må bra. Speciellt för mig som har MS.
Allmänt | | Kommentera |

Jordbävning i Indonesien

Jordbävning i Indonesien har krävt tusentals liv. Det är alltid lika hemskt med naturkatastrofer. Jag var i Yogjakarta 1989. Jag tycker den staden var mycket trevligare än Jakarta. Jag minns att jag gick upp i bergen nära Yogjakarta och duschade i ett vattenfall. Jag besökte också det storslagna remplet Borobodur . Familjen jag bodde hos var mycket trevliga.  Förbaskat tråkigt med jordbävningen.


Här i Alingsås besökte jag gymmet Hälsocentret på förmiddagen. Det känns nästan som jag var en fågel som satt uppe i ett fågelbord i ett träd med gröna grenar runt omkring. Det är trevlig personal där.

Tänker på fotbolls VM och att Sverige inte har någon riktigt bra högerback. Jag tycker Niclas Alexandersson är bra, men klart bäst på mittfältet.  Det blir roligt i sommar. Tänker också på Engelska landslaget och så många valmöjligheter av spelare de har. De har så många unga som jag tror håller landslagsklass.

Allmänt | | Kommentera |

Sverige Finland i fotboll

Såg matchen Finland-Sverige i fotboll. Finland var bättre i första halvleken och Sverige i andra. Fortfarande är högerbacksplatsen ett problem. Niclas Alexandersson är bättre på mittfältet. Anfallet var inget vidare med Markus Rosenberg och Johan Elmander. Marcus Allbäck kom in för sent och hann inte göra speciellt mycket. Daniel Andersson tycker jag var bra på mittfältet när han kom in. 

Läste även Leonis  gripande blogg. Det är sällan jag läser en blogg från början till slutet.

Nu ska jag sätta mig och älsa Rubicon av Tom Holland. Eller skriva lite först kanske. På morgonen startade jag en ny blogg förresten, bara för att få lite omväxling. Jag tror även jag ska lyssna på Roger McGuinn.


Allmänt | | Kommentera |
Upp