Funderingar kring valet

Lugn dag på jobbet. Rättshaveristen var där och hade bråttom att skriva brev till Högsta domstolen. Annars stod jag i lånedisken och utfärdade lånekort. Åt lunch med min syster. Efter jobbet gick jag och Gösta till PastaPanini och åt middag. Vi pratade förstås val och Gösta är så hemlighetsfull och ler lite grand. Har förstått att han drev med mig när vi talade i telefon sist. Skulle plocka alla valprogram i valstugorna vid Brunnsparken för att se om jag blev något klokare. Dock slog jag i huvudet i Folkpartiets valstuga så jag blev deprimerad och gick till tåget. Tittade in i Vänsterpartiets valstuga men där var så mörkt och jag hade ont i huvudet så jag gav upp. En av de viktigaste frågorna för mig är kampen mot kvinnovåld, jag tycker det är så fruktansvärt med kvinnor som blir slagna och till och med mördade. Arbete kommer som nummer två.
"Han brukade också förklara att allt ont här i världen härledde sig sig antingen från sysslolöshet eller vidskepelse och att det endast fanns två dygder: arbetsamhet och sunt förnuft", furst Nikolaj Andrejevitj Bolkonskij (Krig och fred s. 105, av Leo Tolstoj

Allmänt | | Kommentera |

Tjej med lingonrött hår

Lyssnade på Alice med Tom Waits innan jag cyklade till stationen. Det var lite tumult på tåget idag. Pendlare är vanligtvis ett lugnt och förstående släkte, men idag när de två första vagnarna som brukar vara bokade för Alingsåsare plötsligt var en obokad förstaklassvagn hängde klagomålen efter den nye konduktören som kardborrar. Vanligtvis är jag en konduktörsympasitör, för de har de nog inte så lätt alltid.

På jobbet hämtade jag en dator med projektor och installerade i en lärosal. Sedan hade Sonja (namnet är påhittat) lektion för journalisterna. Visade en massa böcker som de nog kan ha nytta av. Jag visade några databaser som de kanske har användning av.

Jeff satt i lånedisken. Eftersom vi inte fått någon ersättare för Benny fick jag stå i lånedisken på eftermiddagen. Studenterna börjar komma nu. En trevlig lärare var nere och undrade om jag inte kunde visa några databaser om handikapp. Jag hade rätt mycket att göra men jag gjorde så gott jag kunde.

På hemvägen var det fullt med folk på spårvagnen. En tjock man med lockigt hår pussade hela tiden en gossefilt under tiden som han läste Metro. Längst bak satt tre mörkhyade tjejer  med huvudduk. Det blev en kontrast till två tjejer som kom på och hade ringar i läpp och näsa. Den ena tjejen hade dessutom lingonfärgat rött hår. Hemma gick jag och handlade på Ica. Den gamle kranföraren kom med sin rullator. Han var nyklippt och såg rekordelig ut.

Valet blir som en spännande fotbollsmatch.

Allmänt | | Kommentera |

Morgon med Led Zeppelin

Innan jag gick till jobbet så lyssnade jag på Willie Dixons låt "I can't quit you baby" med Led Zeppelin från  CODA. Det är ett underbart sug i den låten. Perfekt på morgonen innan jag går till jobbet. Willie Dixon var en fantastisk låtsnickrare tycker jag. Robert Plants röst är ljuvlig.

Sol idag, skönt att slippa paraplyt. Hann färdigt med uppsatserna i sociologi i går. Nu skall jag katalogisera gamla böcker från magasinet.
Allmänt | | Kommentera |
Upp