Funderingar kring valet

Lugn dag på jobbet. Rättshaveristen var där och hade bråttom att skriva brev till Högsta domstolen. Annars stod jag i lånedisken och utfärdade lånekort. Åt lunch med min syster. Efter jobbet gick jag och Gösta till PastaPanini och åt middag. Vi pratade förstås val och Gösta är så hemlighetsfull och ler lite grand. Har förstått att han drev med mig när vi talade i telefon sist. Skulle plocka alla valprogram i valstugorna vid Brunnsparken för att se om jag blev något klokare. Dock slog jag i huvudet i Folkpartiets valstuga så jag blev deprimerad och gick till tåget. Tittade in i Vänsterpartiets valstuga men där var så mörkt och jag hade ont i huvudet så jag gav upp. En av de viktigaste frågorna för mig är kampen mot kvinnovåld, jag tycker det är så fruktansvärt med kvinnor som blir slagna och till och med mördade. Arbete kommer som nummer två.
"Han brukade också förklara att allt ont här i världen härledde sig sig antingen från sysslolöshet eller vidskepelse och att det endast fanns två dygder: arbetsamhet och sunt förnuft", furst Nikolaj Andrejevitj Bolkonskij (Krig och fred s. 105, av Leo Tolstoj


Tjej med lingonrött hår

Lyssnade på Alice med Tom Waits innan jag cyklade till stationen. Det var lite tumult på tåget idag. Pendlare är vanligtvis ett lugnt och förstående släkte, men idag när de två första vagnarna som brukar vara bokade för Alingsåsare plötsligt var en obokad förstaklassvagn hängde klagomålen efter den nye konduktören som kardborrar. Vanligtvis är jag en konduktörsympasitör, för de har de nog inte så lätt alltid.

På jobbet hämtade jag en dator med projektor och installerade i en lärosal. Sedan hade Sonja (namnet är påhittat) lektion för journalisterna. Visade en massa böcker som de nog kan ha nytta av. Jag visade några databaser som de kanske har användning av.

Jeff satt i lånedisken. Eftersom vi inte fått någon ersättare för Benny fick jag stå i lånedisken på eftermiddagen. Studenterna börjar komma nu. En trevlig lärare var nere och undrade om jag inte kunde visa några databaser om handikapp. Jag hade rätt mycket att göra men jag gjorde så gott jag kunde.

På hemvägen var det fullt med folk på spårvagnen. En tjock man med lockigt hår pussade hela tiden en gossefilt under tiden som han läste Metro. Längst bak satt tre mörkhyade tjejer  med huvudduk. Det blev en kontrast till två tjejer som kom på och hade ringar i läpp och näsa. Den ena tjejen hade dessutom lingonfärgat rött hår. Hemma gick jag och handlade på Ica. Den gamle kranföraren kom med sin rullator. Han var nyklippt och såg rekordelig ut.

Valet blir som en spännande fotbollsmatch.


Morgon med Led Zeppelin

Innan jag gick till jobbet så lyssnade jag på Willie Dixons låt "I can't quit you baby" med Led Zeppelin från  CODA. Det är ett underbart sug i den låten. Perfekt på morgonen innan jag går till jobbet. Willie Dixon var en fantastisk låtsnickrare tycker jag. Robert Plants röst är ljuvlig.

Sol idag, skönt att slippa paraplyt. Hann färdigt med uppsatserna i sociologi i går. Nu skall jag katalogisera gamla böcker från magasinet.

Molnig dag

Sitter och läser Krig och fred av Leo Tolstoj. Det är en mycket fängslande och vis roman som alla borde prova på. En roman om olika människor från tiden då Napoleon levde. Ändrar lite grand på min blogg också. Gjorde ett grafologtest en gång och där stod det att jag gillar omväxling.

Har druckit lite kaffe. Matat getingarna med saft. De kladdar ner mordet när de skuttar mot saftkoppen, men de dricker hellre saft än dricker av mitt kaffe. Nu tillbaka till Tolstoj.

Doft av trä

Regnet hängde i luften när jag cyklade till stationen. Det doftade virke när jag cyklade förbi trävarufirman. Jag minns det som det var igår, det var min första praktikplats. Jag tror jag gick i nionde klass. Det var en trävarufirma i Falköping. Jag flyttade tydligen virke ganska bra för kvinnan som var chef erbjöd mig jobb.
-Nej jag ska fortsätta och gå gymnasiet, svarade jag.
Hon log och förstod det. Efteråt har jag många gånger funderat på om det var rätt att inte nappa på erbjudandet. Jag minns att jag tyckte det var rätt tungt.


På stationen i Alingsås såg jag Kristina. Hennes tåg var en halvtimme sent och det skulle bli över en timme sent.

På jobbet katalogiserade jag uppsatser i Socialt arbete. På eftermiddagen stod jag i låneexpeditionen. Det var lite folk så jag passade på att läsa uppsatser och anteckna vad de handlade om. Socialsekreterare, våld, sjukhuskuratorer, integration, alltså allt möjligt.

Hann med ett tidigt tåg. Gick med ett copaxone-recept till apoteket och cyklade och handladen på Ica. Nu skall jag sätta mig och lyssna på en tidig Rolling Stones "Out of our heads" och sedan "Decembers children". Konstaterade i går att de nya Stonesskivorna inte är lika friska eller njutbara som de gamla. Såg förresten Dirty Records grundare med sin boxerhund i Haga. Jag köpte Firemans Curse på Dirty records för länge sedan.

Den solbrände journalisten

En ganska solig dag, men dimmigt kring Floda och Norsesund.

På vägen till jobbet mötte jag en känd journalist som jag kände igen från mitt gamla gym. En trevlig man som jag beundrar mycket, han var brun som en pepparkaka. Han hälsade vänligt och jag hälsade tillbaka och log och bugade mig så jag skrapade i pannan i gatstenen.

På jobbet fortsatte jag med uppsatser.

Städade undan trasiga skrivmaskiner

Soligt idag, bara ett och annat moln på himlen.

Började dagen med att flytta in till Bennys rum efter lång tvekan efter som hans rum är så stort. Bestämde mig för att flytta till slut eftersom har så många ergonomiska prylar, bildskärmen, tangentbordet, stolen osv, dessutom är det mycket ljusare. Flyttade ner flera vagnar med grejer som Benny inte flyttat på när han gick i pension. Saker som trasiga skrivmaskiner, gamla telefoner, uttjänta Librishandledningar och så vidare. Nu hoppas jag snart kunna komma igång med numreringen av uppsatser igen.

Tiggarhanden

En ljummen sensommardag. Ta räffade min pendlarkompis Birgitta på tåget. Hon hade varit på Samos i Grekland på sommaren.

På jobbet började jag med att katalogisera ett par kursböcker i Libris och sedan några vars huvudpost redan tankats över i den lokala databasen. De poster kommit över under narren till lokala katalogen gjorde jag exemplarposter på. En bok hette "Handläggning inom socialtjänsten" en annan "Bortom bråk och hårt klimat. Om att utveckla social förmåga i skola och förskola" av Olle Åhs. Därefter har jag nästan hel dagen stöldmärkt och gett uppsatser nummer för att lokalisera dem. Massor, massor av uppsatser.

På hemvägen var det som vanligt människor i Brunnsparken. Såg en äldre herre som satt på sina ben och sträckte fram handen och tiggde. Hn var lealös som en seg råtta. Ska folk behöva tigga i Sverige 2006?


Namnen är påhittade

Den första dagen

Första dagen efter semestern. Beställde de sista kursböckerna från Dawson och Adlibris. Började göra i ordning en kartong kursböcker som jag beställt innan semestern. Därefter fortsatte jag att stämpla och märka uppsatser från Socialt arbete och Sociologi. Det är ett monotont hantverk som måste göras.

Bennys, som är pensionerad nu, gapar tomt och ödsligt. Satte på hans dator, fick illamåendekänsla av att se på hans ca 300 bokmärken som han hade lämnat kvar. Så ineffektivt att hålla på med det. Jeff sa att han sett Benny skymta till utanför fönstret på väg till institutionen. Oss undviker han naturligtvis.

Tränade efter jobbet. Gymmet är inte lika trevligt som Hälsocentret i Alingsås.