Lugn dag i Haga

E.H. är tillbaka och det är alltid uppmuntrande med hans goda humör. 

På eftermiddagen var jag på Studietorget i Haga. Träffade en lärare och en student jag kände igen. När jag var nästan framme vid Studietorget träffade jag Martin från gymmet Pyramiden. Han hade börjat läsa till Socionom. Vi pratade så jag nästan missade min friterade fisk till lunch.

Hygglige vaktmästaren Carl Palmer(namnet ör fingerat) kom förbi och hälsade. Sedan fortsatte det med en ung dam som ville köpa kopieringskort. Jag sa att vi inte sålde det efter att ha irrat runt och letat i lådor en stund innan jag kom på att vi inte hade någon kassa. En annan ung kvinnlig student kom in och frågade om hur hon skrev ut i Samfaks lokaler utanför. Jag ringde Alan Mullery (namnet är fingerat) för att fråga om råd? Han visste inte heller utan hänvisade till Kåren. Jag visste inte hur hon skulle göra det, hur hon skulle få meddelandet sätt i kontrollkort att försvinna på skärmen. Sedan kom en ung manlig student och frågade samma sak jag hänvisade då till Kåren som sålt kortet. Långhåriga kvinnan kom tillbaka från Kåren och fått förklarat att hon skulle dra kopieringskortet snabbt så skulle det gå att kopiera. Nu uppstod problemet att det på displayen syntes att det hela tiden fylldes på fler dokument att skriva ut, dokument som hon inte ville ha. Efter en halvtimmes trixande och fixande fick hon emellertid utskrivet sina dokument. Hon lämnade lokalen glad och nöjd. -Det ordnade sig, tack ska du ha, sa hon. Ute regnade det och plaskade.

Hemma gick jag och handlade på Ica. Där träffade jag min kusin och hans fru.
-Går du hit eller? Frågade Ulf.
-Nä jag cyklar, sa jag.
-Cyklar... det är mycket nyttigare att gå.


Håller på att göra om scanningen av bilderna från Australien. Tyvärr var det många bilder som raderades. Varje bild har ett nummer och när en bild kommer som har samma nummer så radderas den första som scannats.

Koala i träd
För det mesta sitter Koalorna så här och tuggar löv och rör sig inte så mycket. Jag har för mig att den här Koalan var på Magnetic Island 1989.
Hagabiblioteket | | Kommentera |

Koster förr och nu

En trevlig uppmärksam medarbetare kom och påpekade att bilden på Idefjord var spegelvänd. Jag hade sett det men tänkte att det var väl ingen som tänkt på hur gamla Idefjord låg i Strömstad.

Idefjord i Strömstad

Visst spelar det roll om en bild är spegelvänd eller ej. Jag sitter på bänken. Jag tor du ser aktern på gamla Stjärn II som gick till Koster i vänstra hörnet. Jag orkade mer på den tiden. Har för mig vi gick upp sex och vi slutade tolv på natten och vi gick och lade oss två.
fiskade
Jag har skrivit på diabildsmagasinet att det var 1975 på Koster. Om bilden är från 1975 så är jag 16 år. Med den här ekan, som var byggd i Henån på Orust, åkte jag runt i Kosterskärgården. Seagullmotorn var driftsäker. Jag vet inte hur många fånger jag lappade ihop den. På slutet fick jag ha hammare för att dirigera förgasaren. 

torsk
På den tiden fanns det gott om fisk. Här tror jag vi fått två, torskar en Bergylta och en vittling. Jag tror det var den gången jag väckte pappa klockan fyra och vi begav oss ut till Kostersten långt ute på Skagerak. Jag tror det eftersom jag ser att det ligger en Bergylta på tidningen.

kosterskärgården
"Men det här är ju inget att fotografera, det ser ju ut som vilken skärgård som helst", säger Kristina 2009. Bilden är tagen från Kyrkosund på Sydkoster. Rakt fram är det nog Holmarna Grå, till vänster Tjälleskären och till höger Otterstenarna. Jag minns att alla öar här hade sin egen personliga prägel speciellt om du närmade dig dem. Nu ska Koster bli Nationalpark om det inte redan blivit det.

 

 

 

Minnen | | Kommentera |

Full fart till Orust

Kristina och jag startde vid lunchtid med destination Orust. Vi trocklade oss igenom nystanet av vägar vid Tingstadstunneln. Vi gjorde en avstickare till Wieselgrensplatsen och plockade upp min kamrat Gösta. Det var ju längesedan vi var där. När vi åkt halva vägen stannade vi till Vid Stenungsund och åt lunch en restaurang med utsikt över havet. Inget speciellt ställe egentligen. Gösta och jag åt pyttipanna med ägg som kostade 75 kronor. Det kostade fem kronor att gå in på toa, snålt tycker jag.

på färjan till Orust
Gösta sträcker på benen på vägen över till Orust.

välkommen till orust
Så var vi nästan framme. Gösta och Kristina vid färjeläget på Orustsidan.

på orust

Gösta och Kristina på nära min gamle komps Ingemars bostad. Orust är fantstiskt vackert med havet och all grönska. Äntligen fick jag träffa min gamle kompis Ingemar och hans familj igen.

kaffe på Burger King
På hemvägen stannade vi till och tog en kaffe vid Burger King. Kaffet var blaskigt men mjukglassen var god. Här står Kristina och Gösta utanför. Sedan var det raka spåret till Alingsås och vi släppte av Gösta vid Wieselgrensplatsen.

Fritid | | En kommentar |
Upp