Fest på Clarion hotel

Under dagen arbetade jag som vanligt med bokinsättning och tidskriftsinsättning på jobbet/biblioteket. 
  
Efter pliktsysslorna tog jag spårvagnen till Handelshögskolan. Där träffade jag två kollegor och vi gick sedan till krogen Cheers. Vi satt mest och pladdrade lite om hur det är på olika bibliotek och skvaller vi hört. Bra för mig som aldrig hör någonting nere i magasinet...  Vi drack ett par öl och en lakritsshot.

Vid sextiden tog jag spårvagn nummer två till Drottningtorget och följde strömmen av besökare in på Clarion Hotel. Det känns som att promenera in i ett palats att gå in på det nya hotellet. Det är modernt och pampigt därinne. Lobbyn var rymlig och det blev en ganska behaglig atmosfär. Jag hängde av mig jackan och gick in i en lokal som hette Vinterträdgården. Där var en faslig trängsel av kollegor och människor som bara var där och ville tacka överbibliotekarien som går i pension. Undrer tiden som vi minglade spelade tre kollegor fiol, piano och cello.

Efter minglet gick vi in i den stora restaurangen. Den var stor som en aula, lite opersonlig kanske. Men jag hade trevliga bordskamrater så det gick bra. Förrätt med en liten svampkaka och en laxsmörgås. Till huvudrätt var det Torskrygg. Under tiden som vi åt sjöng två kvinnor ABBA-sånger.

Efter huvudrätten gick jag till tåget och åkte hem. Det skulle ju vara en arbetsdag i morgon också.
 

Bibliotek | | Kommentera |

Festen

Jag parkerade bilen i Carporten i söndags kväll men jag glömde dra åt handbromsen. Bilen rullade bakåt på natten och höll på att kollidera med en grannes bil. På morgonen när grannen skulle ut med sin bil kom hon inte ut utan fick ringa ordföranden som kom och puttade tillbaka den och lade en sten bakom däcket. Jag blev väl lite skärrad, men igår kom en gammal luttrad granne som sa:
-Tänk inte på det mer... tänk positivt. Det var fint sagt tycker jag.

Och ikväll är det fest. Börjar för sent med middagen tycker jag. Jag längtar redan hem till Kristina. Det är så stort med 180 personer. Sedan ska det väl hållas tal och sådant? Men solen skiner och jag ska inte tänka på möjliga scenarier som inte blir som jag tror. Jag får försöka hitta det trevliga. Och blir det lite sömn så må det var hänt?

Solen skiner och krokusen soch skillan blommar utanför. Under dagen har jag mest satt upp böcker.
Bibliotek | | Kommentera |

Vad ska jag ha på mig?

En lång dag på Universitetsbiblioteket. Ställde upp böcker på förmiddagen. Det regnade ett par droppar när jag gick och åt lunch på "Sushi Todat". Elva fiskbitar var det i Sushin. Jag ser att det kommer upp en och annan Krokus och en och annan snödroppe ur gräset. På något vis tror jag det är nyttigt för mina händer att äta med pinnar? Eller bra träning tror jag?
  På eftermiddagen ställde jag upp tidskrifter. Höll på nästan halva dagen med Jerusalem Record som först hade fel uppställningssignatur och sedan en kapsel/kartong som inte passade.

  I morgon ska jag på fest för högste chefen på universitetsbiblioteket. Hon går i pension när som helst. Det kommer 180 personer och jag vet inte vad jag ska ha på mig? Och middagen börjar när jag brukar gå och lägga mig. Jag missar träning på gymmet och Antikrundan. Men den här pensioneringen får jag ju bara vara med om en gång i livet. Någon skulle ha kostym, en annan kollega skulle ha tröja och jeans.
vad ska jag ha på mig?

Bibliotek | | Kommentera |
Upp