Det lilla trädet

Händer inte så mycket på jobbet. Rättshaveristen skriver sina inlagor till tvistemål och dylikt. Studenterna skriver ut sina uppsatser. En och annan har några frågor om Riksdagstrycket. Solstrålen och Born Rebel var där också. Visade Hugh Hopper (namnet är fingerat) länken till en av mina favoritkonstnärer Sami Muhammed. Hugh sa inte mycket bara nickade och hummade när han bläddrade.
-Jag upptäckte honom när jag katalogiserade konst, sa jag.
-Ja, sa Hugh.
-Jag tycker han är väldigt fascinerande.
-Ja.
-Ganska groteska målningar.
-Ja.

På mogonen hade någon planterat ett litet träd på morgonen. När jag gick hem hade någon dragit upp det.


Gallrar
Konst | | Kommentera |

Väggarna har öron

Fick en plats på tåget på en fyrasätesplats. Tåget stod still en kvart på Alingsås station, det är bara enkelspårigt till Floda. En kille som liknade Duane Allman kom och satte sig mitt emot. Han slängde nonchalant sin skolväska på sätet intill. Så det är så man lyckas, att våga sticka ut. Mitt emot honom satte sig en flicka som läste media i Falun. De pratade hela tiden.

-Men hej, sa han.

En stunds tystnad.

-Hej, läser du fortfarande på JMG? frågade kvinnan.

-Ja men jag läser kurser bredvid, jag läser förvaltningsekonomi också, sa han.

-Det är bra, när man söker jobb är det bra med ekonomi också, sa hon, är det svårt?

-Förvaltningsekonomi är svårare än JMG. Vi började med att gå igenom gymnasiematten, ettan, tvåan, trean. Jag har ju lätt för matte så det gick ju lätt för mig, sa han.

Vilken lyckost, det är skillnad på folk och folk.

-Du sommarjobbade på AT också. Vad gjorde du där?

-Jag fick fotografera? Jag tycker de tänker mer på sina annonsörer än att skriva bra artiklar.

Han ville väl göra intryck på den söta tjejen och tänkte inte på att väggarna har öron... Jag gjorde en praktik på Alingsås tidning för längesedan, inte lärde jag mig så mycket på det.

-Alingsås är på väg att bli en snobbstad, med dyra lägenheter och en Galleria vid Kungsgatan. De vill ha rika människor hit, det är tråkigt.

Jag är ingen snobb och jag är inte rik. Jag är ganska ensam här. Tar mina små promenader, läser mina böcker och spisar mina plattor.

Bara jag och sympatiske, rutinerade Hugh Hopper på jobbet (namnet är fingerat). En lugn dag som jag mest ägnar åt gallring.

Pendling | | En kommentar |

Brittisk akvarellkonst

Besökte Nordiska akvarellmuseet med kollegor. På bussen fick jag plats bredvid en dam som har hand om inköp. En trevlig kvinna som jag känner sedan tiden jag arbetade på huvudbiblioteket. I och med att jag arbetar på ett litet institutionsbibliotek nu för tiden så har jag kommit lite utanför. Det är mest de lite äldre jag växlar några ord med.
Bussen rullade genom ett prunkande pastellgrönt landskap med gräs och buskar över Tjörn.

 

Utställningen var av brittiska konstnärer 1640 - 1860. Utställningen hette Från Lily till Turner  och det var mycket landskapsmåleri. Visat på utvecklingen inom den brittiska akvarellkonsten. Utställningen var inte stor, men utställningen är väl värt ett busök om du vill se brittisk akvarellkonst och landskapsmåleri. Tavlor av Thomas Gainsborough fanns där också.

 

När vi sett utställningen fick vi mat på restaurang ?Vattnet?. Vi bjöds på grillad Havskatt. Kvart i åtta gick bussen tillbaka hem. Jag var hemma vid elva eftersom tåget var en halvtimme sent.

Resor | | Kommentera |
Upp