Full storm och mina dåliga sidor

Lyssnade på Vivaldis våren på morgonen.


På tåget upptäckte jag att jag inte hade kortet för att komma in genom dörrarna på morgonen. Fick inte en blund i ögonen på vägen, bara letade i alla fickor. Vad händer nu? I vilken ficka kan jag glömt det? Får jag vara kvar nu? Stod och väntade utanför dörren i mörkret i en halvtimme innan någon vänlig dam kom och kunde släppa in mig.

När jag kom in träffade jag så småningom vaktmästaren. En hygglig man som ordnade både nytt kort och en korthållare. Sedan var det full rusch med att ta bort poster från Libris och lokala databasen. Min närmaste chef fyllde hela tiden på ett lager med böcker.

Vi gick och åt strömming i Saluhallen. Det är strömming som de gör bra. Skinkan igår var inte lika delikat.

När jag gick från jobbet både regnade det och vinden slet och drog i kläderna och regnet föll. På tåget hörde jag en skäggig man och hans kvinna prata om böcker, de kan ha varit lärare kanske. De hade etta4 papper där någon kvinna skrivit något: "I en bra bok ska man kunna känna igen sig själv", hade någon skrivit.

 När jag kom till Alingsås så föll snöblandat regn. En flicka framför mig hade ingen mössa. Det måste ha varit ruskigt kallt.

Arbete | | En kommentar |

Livboj på drift

Det gäller att inte vara nödig på morgonen när jag famlar mig fram i gångar på Kulturvårdens institution. Låsta dörrar och koder för flera dörrar för att komma in.


När jag gallrar dyker det hela tiden upp poster i lokala databasen med gamla böcker från Hagabiblioteket. De 55 000 får väl finnas kvar som någon sorts minneslund för ett nedlagt och rivet bibliotek. Får väl säga när vi stöter på böckerna att de finns på något tjänsterum, eller i någon kartong någonstans.


   Tullen i Landvetter avvecklas, 300 jobb ska bort. Undrar var regeringen hittar jobben? Hela Sveriges befolkning kan ju inte bli valasare.


En söt flicka kommer in och frågar hur man tänder i biblioteket.

-Nej jag vet inte, jag bara går in på morgonen och sätter mig här och startar datorn.

Går upp och hjälper henne leta.

-Förlåt, sa hon.

-Nej det gör ingenting.
Att jag aldrig kommer på något bättre att säga. Jag gör nästan allt som folk ber mig.


Ringde Sonja (namnet är påhittat). Hon berättade att alla böckerna fraktas upp till tjänsterum eller transporteras upp till lager på institutionerna.


Grått och dystert väder. En livboj låg och drev i det gråbruna kanalvattnet.

Till lunch åt jag skinka med dijonsås i Saluhallen. Redan halv tolv var det fullt med folk. Tror personalen kommer från Kroatien för en av männen har en mössa i de kroatiska färgerna. Ser ingen stol, påminner om ett varuhus i Thailand. En tjej arbetar där. Hon stod med ena handen mot höften och den högra höll hon i ett bord. Kom att tänka på Sjörövarjenny i Brechts pjäs "Tolvskillingsoperan".

Arbete | | Kommentera |

Mannen med leriga träskor igen

Mannen med den oljiga dataskärmen och med de smutsiga fingrarna satt framför mig idag. Såg ut som han höll på med html-taggar. Han kanske går någon kurs för sitt företag. Han kommer kanske från Skövde han har en kamouflagekeps. Lång och luktar svett, han hade träskor idag också. Satte mig bredvid en man som brukar vara lugn, idag var han emellertid lite orolig och satt och skruvade på sig.

Var på Kulturvård idag. Tar bort bok poster från Libris och lokala databasen Gunda. Nästan som en robot. Och iskallt är det på rummet. Ibland hämtar jag post i Libris med ISBN-numret, ibland från 001 fältet i webbversionen och ibland bara genom att skriva i titel. Allt beroende på vad som lämpar sig bäst för respektive text.

Pendling | | Kommentera |
Upp