Ökad stress

Ett bedrövligt väder, snön vräker ner. Inte roligt att lirka ut cykeln och ge sig av till stationen. Alla var väl trötta och tysta på det fulla tåget.

Jag tror det är en ny kille som delar ut Metro på Drottningtorget, och han är inte lika tillmötesgående som han som delade ut tidigare.

Var först på jobbet och satte mig nästan direkt att göra exemplarposter. Växlade några ord med Dick och Jelena. Idag pratade Dick mest om hissar och undrade om vår lägenhet var handikappanpassad? Snön yrde när jag traskade iväg till Meze och åt lunch.

På eftermiddagen åkte jag med Jelena till Centralbiblioteket där det var katalogiseringsmöte. Där diskuterades en eventuell övergång till Dewey-klassifikation för böcker i stället för vårt gamla SAB-system. Det pratades också om en ny klient för vår lokala databas. Jag fick ingen chans att prata om frakturstil.

Tränade bröst och ben efter jobbet. Det gick hyfsat, växlade några ord med Zacharias (vet inte vad han heter men kan kalla honom för det). Pratade mest om att det var jobbigt med att pensionsavgångar inte tillsätts av någon ny längre.
Allmänt | | Kommentera |

Den vita påsen

Det var en vagn extra idag så alla fick plats. I trängseln av pendlare på stationen i Göteborg gick en liten mager man i lila basker. Han stack ner handen i en papperskorg  men fick inget napp på något användbart och snöt sig efteråt i handen. Han hade en vit påse med tomflaskor i. Den färgade mannen som delar ut Metro hade flyttat till ingången till Nordstan, det såg inte ut som han delat ut lika många där.

På jobbet var jag lite vemodig, utan att riktigt kunna sätta fingret på varför? Benny var emellertid pigg och glad, han hade till och med med sig sin väska med matlådan i. Den har han inte haft med sig på två veckor eftersom han haft alltför ont i axeln. När jag gick ut för att köpa lite lunchmat satt Benny i lånedisken.
"Jag har fått kommittédirektivet nu. Dåligt att de inte har litteraturhänvisningar längre. De kan jobba i 10-15 år med dem."
"Och sedan är den orange, brukar de inte vara blå", för sent förstod jag att jag sagt något jag inte borde. Sannolikt tänkte Benny då ungefär: Glömde bort att jag måste lägga mig på en lägre nivå när jag talar med människor som inte begriper.
"De kan ha olika färg. Bara guld de inte har, det är väl för dyrt, de har inte bilder heller.

Synd att mitt måndagstungsinne smittar av sig på kollegorna. Med undantag av Benny möjligtvis.
Allmänt | | Kommentera |

Promenad på isen

Var ute och gick i snön på isen några minurer. Någon hade plogat ett spår med traktor på isen. Jag mötte en ung man som log och såg glad ut. Lite traumatiskt var det att ha en barnvagn hack i häl. Tyckte de att jag var en typ som inte borde vara där? Min fru tyckte jag skulle gå ut på isen i det fina vädret och få lite ljus.

Ser på Smikes blogg att man bör ha en åsikt också om saker och ting, till exempel mailinglistan Elite. Ser att DNs Webbupplaga toppar med att fågelviruset har nått Schweiz. Shit. Inte kul, men man måste ju leva, ta vara på varje ögonblick i livet. Kanske borde jag bli vegetarian som min fru?

Men nu hockeyn!
Allmänt | | En kommentar |
Upp