Ökad stress

Ett bedrövligt väder, snön vräker ner. Inte roligt att lirka ut cykeln och ge sig av till stationen. Alla var väl trötta och tysta på det fulla tåget.

Jag tror det är en ny kille som delar ut Metro på Drottningtorget, och han är inte lika tillmötesgående som han som delade ut tidigare.

Var först på jobbet och satte mig nästan direkt att göra exemplarposter. Växlade några ord med Dick och Jelena. Idag pratade Dick mest om hissar och undrade om vår lägenhet var handikappanpassad? Snön yrde när jag traskade iväg till Meze och åt lunch.

På eftermiddagen åkte jag med Jelena till Centralbiblioteket där det var katalogiseringsmöte. Där diskuterades en eventuell övergång till
Dewey-klassifikation för böcker i stället för vårt gamla SAB-system. Det pratades också om en ny klient för vår lokala databas. Jag fick ingen chans att prata om frakturstil.

Tränade bröst och ben efter jobbet. Det gick hyfsat, växlade några ord med Zacharias (vet inte vad han heter men kan kalla honom för det). Pratade mest om att det var jobbigt med att pensionsavgångar inte tillsätts av någon ny längre.

Den vita påsen

Det var en vagn extra idag så alla fick plats. I trängseln av pendlare på stationen i Göteborg gick en liten mager man i lila basker. Han stack ner handen i en papperskorg  men fick inget napp på något användbart och snöt sig efteråt i handen. Han hade en vit påse med tomflaskor i. Den färgade mannen som delar ut Metro hade flyttat till ingången till Nordstan, det såg inte ut som han delat ut lika många där.

På jobbet var jag lite vemodig, utan att riktigt kunna sätta fingret på varför? Benny var emellertid pigg och glad, han hade till och med med sig sin väska med matlådan i. Den har han inte haft med sig på två veckor eftersom han haft alltför ont i axeln. När jag gick ut för att köpa lite lunchmat satt Benny i lånedisken.
"Jag har fått kommittédirektivet nu. Dåligt att de inte har litteraturhänvisningar längre. De kan jobba i 10-15 år med dem."
"Och sedan är den orange, brukar de inte vara blå", för sent förstod jag att jag sagt något jag inte borde. Sannolikt tänkte Benny då ungefär: Glömde bort att jag måste lägga mig på en lägre nivå när jag talar med människor som inte begriper.
"De kan ha olika färg. Bara guld de inte har, det är väl för dyrt, de har inte bilder heller.

Synd att mitt måndagstungsinne smittar av sig på kollegorna. Med undantag av Benny möjligtvis.

Promenad på isen

Var ute och gick i snön på isen några minurer. Någon hade plogat ett spår med traktor på isen. Jag mötte en ung man som log och såg glad ut. Lite traumatiskt var det att ha en barnvagn hack i häl. Tyckte de att jag var en typ som inte borde vara där? Min fru tyckte jag skulle gå ut på isen i det fina vädret och få lite ljus.

Ser på Smikes blogg att man bör ha en
åsikt också om saker och ting, till exempel mailinglistan Elite. Ser att DNs Webbupplaga toppar med att fågelviruset har nått Schweiz. Shit. Inte kul, men man måste ju leva, ta vara på varje ögonblick i livet. Kanske borde jag bli vegetarian som min fru?

Men nu hockeyn!

Trängsel i fiskkön

Sov länge, nästan till åtta. Såg på intervjun med fotografen Lennart Nilsson på TV fyras Nyhetsmorgon. Tänk att mina tårar rinner för ett fotografi? Bilden han tog på den dödade isbjörnsmamman på däck, och ungen som kramade om mammans huvud. Ungen sparades för att säljas till zoo tror jag det var. När mamman var skjuten och dödad försökte ungen hålla mammans huvud ovanför vattnet.

Efter nyhetsmorgon på fyran gick jag och min käresta ut på stan. Får social fobi och cellskräck om vart annat bland trängseln. Köpte ett par nya skor i en affär på en bakgata för att slippa den värsta trängseln. Min käresta har emellertid inget emot att trängas. På vägen hem gick jag och köpte min sedvanliga lördagslax. Det är en himla trängsel vid fiskbilen. Kvinnor tränger sig före, trängs och armbågar sig fram. När det kommer män dit ställer de sig ordentligt i en spikrak kö. Konstigt, ändå är det män som står för nästan alla våldsbrott. Jag förstår ingenting vad saker och ting beror på?

Gick hem och lyssnade på Rolling Stones Beggars Banquet från 1968, en lysande skiva, men något år senare blev ju Rolling Stones musik lite annorlunda. Efter Brian Jones död tog Mick Taylor över och fortsatte med Stones till 1974. Taylor var ju en enastående gitarrist, specellt på skivorna Sticky Fingers och Exile on main street. Hans av och till nästan svävande gitarrspel är njutbart. Jag tog fram en gammal Paul Butterfield Blues band, East West, för jag tycker framför allt Mike Bloomfields ljuvliga gitarrspel har lite släktskap med Mick Taylors. Mick Taylor besöker ju Sverige då och då nuför tiden.

Tyska böcker med frakturstil.

Halt och isigt att  cykla idag också. På tåget pratade några tjejer om spinning på Pyramiden, dvs gymet där jag tränar.

Stod i lånedisken på jobbet efter Benny. Vi stod och bläddrade i några exemplar av Deutsche Staatsgrunde från 1902 och 1906, skrivna på
frakturstil.
"Sonja säger att det mesta av statskunskapslitteraturen i magasinet har du fått som gåva?"
"Det stämmer nog."
"Hörru ska du inte ta och läsa de här gamla fina böckerna på frakturstil innan du går i pension?"
"Hmmm... De är bra bundna, bättre bindning än på de som binds idag"

Fikade och gick på bokrea

Det är en lång och kall vinter. Vid Brunnsparken kom en ambulans susande förbi och bromsade in vid en toalett, det var tydligen någon som var illa däran inne på utedasset.

På jobbet började jag med de sedvanliga morgonrutinerna med datorer och bokuppsättning. Innan kaffet hann jag korrigera felaktigheterna i minnesanteckningarna från mötet igår. Sedan försökte jag primärkatalogisera några tyska skrifter från början av 1900-talet, det var lurigt så jag fick faktiskt ge upp dem för stunden. Det var faktiskt enklare att katalogisera en bok från gamla Sovjetunionen med kyrilliska bokstäver. 

   Efter jobbet kom Gösta och mötte mig. Vi gick och åt middag på trevliga kaféet Pasta & Panini. Ett riktigt mysigt ställe med god mat och utsikt över en gågata. Sedan gick jag och Gösta till bokrean. Gösta köpte Processen av Kafka och jag köpte Herman Lindqvists bok Axel von Fersen. Kvinnotjusare och herreman och Tom Hollands bok Rubicon. Den romerska republikens uppgång och fall.

Nu skall jag gå och läsa lite och lyssna på Exile on main street med Rolling Stones.

Ljuva melodier med Archie Shepp

Cyklade med pannlampan på isiga vägar till stationen. Tåget både sent och fullt på morgonen.

På morgonen hade vi möte med en förstebibliotekarie från universitetsbiblioteket. Jag skrev minnesanteckningar, skickade det sedan som bifogad fil till  min fru. För detaljerat tyckte hon, inte skriva varje ord som sägs i minnesanteckningar. Lite nedslående kanske eftersom jag kämpade med att få med allt. Men hon har ju rätt.

Jag kan sällan gå förbi låneexpeditionen innan någon fångar upp mig. Nu var det en forskare som ville ha en Lokaliseringsutredning från jag tror det var rättsmedicinalverket. Jag ringde och ringde och sökte efter bilagan till rapporten. Jag tror läraren fick vad han ville ha tillslut.

Skönt med vänner och roligt att Megafånen är tillbaka. Trevligt med OS också. Bra med en fru som håller mig informerad om allt det senaste om MS-forskningen. Min medicin Copaxone är bäst för mig tror jag. Nu ska jag gå och lyssna på Archie Shepp & Horace Parlan och skivan Goin' Home.

Psykisk stress

Min fru kom halv åtta började genast dammsuga. Ser att E M Cioran har skrivit flera intressanta böcker som givits ut i Sverige.

Nu ska jag ta det lite lugnt. Jag måste lära mig att koppla av i och med att jag har MS. Jag läste för några månader sedan att psykisk stress kan vara en faktor till att MS bryter ut. Men forskarna vet ju inte riktigt varför somliga får MS.

Läsa och se på Bokbussen.

Nu skall jag sätta mig och koppla av med lite musik av Kevin Ayers och läsa Mandela en biografi av Anthony Sampson. Jag beundrar Nelson Mandela mycket. Så blev det efter att ha krånglat lite med bloggningen i kväll. Men trillat på cykeln har jag inte gjort ännu. Kanske i morgon?


Full rulle i biblioteket

Slirade med cykeln till stationen. Har köpt en pannlampa därför att vanliga cykel lampor på cyklar stjäls i parti och minut på stationen.

Benny var faktiskt först på jobbet, men när han fick syn på Sonja och mig fick han direkt ont i hela kroppen och linkade in på sitt rum. Jag startade datorerna, ställde upp böcker och hämtade böcker från magasinet.

Katalogiserade mest idag. Benny stod i lånedisken över lunch och nu skuttade han omkring som en gymnast.
"Jag kan ta det Klas, du är inte i låneexpeditionen nu"
"Jag hittar inte Rapp STO" säger en låntagare.
"Det är inte så lätt, det hittar inte vi heller alltid, men jag ska hjälpa dig".

Sista boken jag gjorde en beståndspost på var från 1634. Jag gick in till Benny och visade den.
"Pappret faller nästan sönder bara jag rör vid den. Men bindningen av pärmen är bättre gjord än riksdagstrycket jag får nuför tiden"
"Bindningen är nog gjord på 60-talet"

Gick och handlade efter jobbet.


Student och författare

Det var nätt och jämt att jag hann med tåget idag.

Det var många studenter på biblioteket så det blev inte många lediga stunder. Sonja hade också läst i GP om en av våra studenter som skrivit många böcker. "Favoriten" sade vi samtidigt när vi kommit innanför dörrarna till biblioteket.  En mycket artig, hänsynsfull och trevlig
student från Somalia.

Lugn söndag

På förmiddagen åkte Malte, hans fru och jag till Varberg. Vi har intre träffats sedan han var på bröllopsresa över jul. I bilen lyssnade vi på Arvo Pärte, lugn modern klassisk musik. Malte och jag pratade som vanligt lite politik.

Hemma kopplade jag av med Mozarts flöjtkonsert och sedan The Who's Who's next. En gammal svängig skiva från 1971. Sedan kände jag att jag behövde läsa ett tag i E.M Ciorans Bitterhetens syllogismer: "Jag driver redlöst i Tomheten och hakar mig fast vid minsta olycka som vid en räddningsplanka" (s. 115)

Hyllning till Kevin Ayers

Ensam hemma. Kvinnan i mitt liv är på loppmarknad i Herrljunga med en pendlarkompis.

Aviserade härom dagen att jag skulle skriva mer om mina åsikter och sådant. Börjar med en musiker vars musik jag ständigt återkommit till genom åren. Det är Kevin Ayers, på sätt och vis glömd i Sverige. Från lite jazziga Soft Machine, melodiös pop och av och till lite experimentell. Han har nästan inte gjort något dåligt. Precis som John Lennon och Ray Davies blir det fina melodier av allt han gör. Just nu lyssnar jag på The Joy of a toy och snart lyssnar jag på whatevershebringswesing från 1972. Perfekt rogivande musik efter en arbetsvecka.

Hemmakväll med min käraste

Snö och halka när jag cyklade till stationen. Lade en ficklampa i korgen eftersom min dynamo inte fungerar.

På biblioteket var allt lugnt. Katalogiserade Sociologiuppsatser och gjorde en exemplarpost på en bok. En trevlig lärare i Socialt arbete skickade en ett e-mail om önskemål på en bok. Eftersom en annan lärare hade boken gick bytet smidigt.

På eftermiddagen stod jag i låneexpeditionen. Bytte av Benny som var mycket upprörd för att JKs och Justitieombudsmannens nya webbsidor var dåliga.
  "JKs sida är helt värdelös. De har missat de mest elementära saker..."
Hur skall det gå när Benny går i pension, han är en färgstark människa på biblioteket?
Benny får syn på en lärare i juridik. I ett nu säger han att han har en massa
riksdagstryck han borde se.
"Jag har inte tid nu Benny, få ta det nästa vecka då jag har en korg med mig."
"Nä, men jag har bundit ihop det, jag ger det till Klas här så ger han det till dig när du kommer tillbaks från magasinet."
Benny rusar in på sitt rum och kommer tillbaka med en lunta riksdagstryck. "Socialförsäkringsutskottets register", står det på den översta. Jag ger paketet till den snälle läraren.

Läsvärda sociologiuppsatser

Förbaskade snö! Dynamon fastnade vid däcket så mitt ljus fungerade inte när jag cyklade till stationen.

Sedan blev det emellertid en bra fortsättning på dagen. Jag hade ett tjugotal spännande uppsatser i sociologi att ta hand om. Först stämplas, ges nummer, stöldmärkas, sättas etiketter på. Sist gör jag katalogiseringen och indexeringen. Sociologiuppsatserna behandlar ofta intressanta ämnen, som till exempel "Bara för jag är arbetslös är jag inte sysslolös" hette en. "Förändring eller reproduktion av ideal?: Om kvinnor och styrketräning", hette en annan. En annan handlade om att det nästan bara är män som begår våldsbrott, och att brottstatistiken skulle vara i det närmaste obefintlig om det bara var
kvinnor.

Benny satt idag och undersökte vilka webbutiker som hade billigast böcker? Han såg rätt oförstående ut när jag sa åt honom att vi måste köpa böcker från bohandlarna vi har ramavtal med. För honom spelar det ju egentligen ingen roll för han köper från Aniara som han gjort i 40 år.

Nu är snart Megafånen tillbaka från semester och börjar blogga igen. Det ser jag fram emot. Även Smikes blogg är mycket läsvärd. Jag borde kanske skriva mer om musik i min blogg?


Famnen full med motioner

Halt och slirigt när jag cyklade till stationen.

På biblioteket katalogiserade jag mest. Vid lunch, när jag gick till den närmaste affären, mötte jag Benny i korridoren. Han hade famnen full med gula
motioner. Han hade fått de dåliga utbytta och han log brett. När jag kom tillbaka från affären såg han inte lika glad ut, han hade hittat lite bubblor i ryggen på de nya han fått också. Nu skulle han emellertid inte retunera dem även om de var lite defekta.

Stod i lånedisken på eftermiddagen. Studenterna vet ofta vad de vill ha så det är ganska enkelt. En äldre man kom in och ville ha böcker om förankring av ett koncept i det egna företaget? Han hittade mest litteratur som fanns på ekonomiska.

Tränade bänkpress på gymet.

Databasbekymmer

Hamnade direkt lite snett på jobbet. Libris låg nere på förmiddagen och då kunde jag inte katalogisera där. Eftersom gårdagens katalogisering inte gått över i de lokala databaserna så blev jag lite ställd, visste inte vad jag skulle göra?
 
Det är mycket jag inte kan, jag kan inte laga en kraschad databas, jag kan inte heller bygga tågvagnar, det verkar fattas tågvagnar i Sverige. Det finns många arbeten som behövs. Vi behöver kunna
samarbeta, Gösta kör buss och Malte sysslar med bilar.
 
Tog och slängde lite kartonger, ryggmärkte böcker och beställde en bok. Sonja var lite ur gängorna och Belina jobbade på annat ställe.
 
Bara Benny verkade vara på bra humör. Visserligen var han också påverkad av Libris, men han kan ju alltid pyssla med Riksdagstrycket. Han fick två paket med Riksdagstryck från bokbindaren och jag såg hur hans ögon riktigt lyste när han fick syn på paketen.

Jag köpte ett ljus till min käraste på alla hjärtans dag.


Ett gammalt protokoll

Det vanliga direkt tåget var av någon anledning inställt. Pendeltåget var fullt redan i Alingsås och kom naturligtvis sent till Göteborg.

Benny var på plats men lite nervös för han hade glömt sin nyckel och städerskorna hade fått hjälpa honom att komma in på sitt rum. Under dagen kollapsade Libris och det gick varken att katalogisera eller söka. "Men jag går bakvägen och söker via Google" (?), sa Benny.

På eftermiddagen var jag i lånedisken. Studenterna som strömmar förbi pratar mest om ungdomars problem:
"Han säger att han vill prata, usch vad jobbigt. Jag fattar inte vad vi skall prata om?"
"Gör slut då."
"Ja jag funderar på det."
När jag var ung var jag mest ensam.

Roligare med Benny då. Han fick sitt protokoll att prata om.
En lite snorkig kille från ekonomisk historia kom in och ville ha ett protokoll från 1930. "Ja det har vi, men är klurigare att hitta i registret där", sa Benny när den unge mannen inte kommit tillbaka efter en halv timme.


Sisters of Mercy kommer till Sverige, gammal favoritgrupp. Hörde deras låt Black Planet i Köpenhamn. Jolene hörde jag första gången i gamla stans skivhandel i Stockholm.


Tänka positivt

Bländvitt av snö ute. Den pensionerade kranföraren satt utanför ICA och blossade på en fimp samtidigt som han tittade på folk. Mötte en gammal pensionerad bussförare som gick mitt på gångbanan. Han minns ju inte mig. 1980 sa han åt mig att hålla ratten still och ta riktmärke någonstans efter kurvan.

Nej, det är viktigt att leva i nuet, eller försöka styra tankarna till något
positivt .

Kranföraren

Snö och tio grader kallt. Var ute och handlade på förmiddagen.  Utanför ICA satt som så ofta den pensionerade kranföraren i sin lila täckjacka och tog en cigarrett.  Han borde ha betalt för att han sitter där! Han har en lugnande, eller trivselskapande, effekt på menigheten. Gemene man känner igenkännande när de ser honom och känner sig trygga. Egentligen borde är just den här igenkännandets effekt lösningen på den här infekterade debatt om ett par teckningar i en tidning. Sålunda är sannolikt arbete och integration lösningen på utanförskap. Hur det nu skall gå till, fler pensionerade kranförare?

Förresten Smike, klart jag minns när jag fick den härliga Globe of Frogs av Robyn Hitchcock. Det tog emellertid lite tid innan jag upptäckte hur bra den var. Det var under en period som jag snöat in på Leo av John Coltrane och Ornette Colemans Free jazz.

Riksdagens årsbok

Snöade på morgonen. Min frus svägerska följde med till biblioteket hon skulle på kurs på Förvaltningshögskolan.
 
Satt i lånedisken på förmiddagen för Sonja var på möte. Det var inte så många besökare på morgonen så jag passade på att skriva ut lite exemplarlistor för uppsatserna och satte dem i en pärm. Det är bäst att ha uppsatserna förtecknade både i en databas och i en pärm.

När jag bytte av Benny i lånedisken hade han precis fått ett kuvert från Riksdagen. I kuvertet låg det diverse broschyrer samt en förkortad version av Riksdagens årsbok och en längre version av årsboken. Benny riktigt smeker årsboken och hans ögon lyser av lycka.
"Du kan beställa de här du också. Det kostar ingenting... I den större varianten har de med beslut också. Den tunna enkla är dålig."
Förresten sade jag till Benny att Sonja skulle stå nu i informationen eftersom jag stod för henne på förmiddagen
"Gå in på dit rum och jobba du. Jag står här tills du kommer. En timme hit och dit spelar ingen roll". Benny fortsatte att berätta om riksdagstrycket för en låntagare. När jag kom tillbaka en timme senare höll han fortfarande på att berätta om riksdagstrycket för låntagaren. Han bläddrar i ett register till Riksdagstrycket.
"Här hittar du regeringsdeklarationen, och här har du debatter. Tyvärr ligger registret 3 år efter..." Benny fortsätter prata under tiden som jag går till fikarummet för att ta en kopp kaffe.

Efter jobbet gick jag till gymet och tränade bänkpress. Det var ganska behagligt, ganska lugna människor, precis som jag.

Hjärtskärande skall

Blötsnö i Alingsås och halt i Göteborg. Hamnade i den sista tysta vagnen mot Göteborg. Politikern som doftar Lagerfeldt på andra sidan gången, mitt emot honom en en mörkhårig kvinna med dyra glasögon. Hon läste en bok på engelska och hon såg ut som hon hade ett viktigt arbete för politikern hälsade vänligt på henne. Kanske hon var journalist?

På mitt enkla arbete har jag beställt en bok, katalogiserat uppsatser i Socialt arbete. Därefter tog jag itu med ungefär tjugo magisteruppsatser i kriminologi och sociologi. Fick besök av min frus svägerska som läser en distanskurs på förvaltningshögskolan. Hade tyvärr inte så mycket tid med henne för jag var tvungen att få igång utskriften för besökarnas datorer. Växlade några ord med Benny om Karnov plus som inte fungerade för honom. Jag sa till honom att han måste söka via universitetet för att få fram den.

När jag kom hem gick jag till ICA för att handla. Det var slask och blötsnö. Utanför affären satt en stor svart hund fastbunden och skällde och ylade hjärtskärande.

Nu skall jag gå och lyssna på Out of our heads med Rolling Stones.

Föreläsning om språk och presentation

Snömodd och halt i både Alingsås och Göteborg. Det är inte bra med halka för min MS-sjukdom känns värre,  jag måste hela tiden koncentrera mig för att inte halka. När jag spänner mig släpar vänsterbenet efter mer och balansen blir sämre. 

Satt i lånedisken en timme på morgonen eftersom Sonja var på möte. Primärkatlogiserade först två rapporter i sociologi, sedan ägnade jag förmiddagen åt att katalogisera intressanta studentuppsatser i Socialt arbete i den lokala databasen.
Tipsade sedan Benny om Karnov plus. Sedan dröjde det inte länge innan Benny ringt runt till forskare, vaktmästare med flera och sagt "att han skulle visa dem något". Sedan kom personal som i ett lämmeltåg för att titta på Karnov plus.
 
På eftermiddagen var jag på en föreläsning med Barbro Fällman som handlade om att tala och engagera. Fredrik Lindström talade bland annat om förändring av språket och hur ord kommer till. Båda var mycket underhållande.

Nu skall jag ta det lite lugnt och vänta på min fru och lyssna på Rolling Stones gamla LP Sticky Fingers.

Dammade av en gammal Robyn Hitchcock

Fullt på tåget. Jag väckte en grabb som brett ut sina väskor på två säten. Tur att mannen i den kalottliknande mössan fick plats, i går är det osäkert om han fick plats för han kom gående tillbaka efter det att jag tagit plats i den minimala kupén.

På jobbet kom Benny när jag och Sonja var och ställde upp böcker.  Han hade bråttom in på sitt rum för att sortera sina bokmärken. Igår svärm av lärare och tekniker som han ringt efter att han skulle visa dem något. Men han är ganska kul, han går i pension snart. När jag gick in till honom för att säga "godmorgon", började han genast berätta om att skorna kunde göras bättre i halka genom att klistra fast sandpapper på sulan, sedan berättade han att sandpapper var bra för att göra ren mockajackor och så vidare. Nåja, jag kommer att sakna gubben när han går i pension.

I dessa trista oroliga dagar i världen hittade jag en skiva i min samling som jag letat efter länge. Det var Robyn Hitchcock and the Egyptians med Fegmania.

Help I'm a rock

Ringde min kompis Malte på morgonen. Jag störde honom lite för han höll på att lyssna på Velvet Undergrounds Waiting for my man på BBC. Jag minns för ungefär tio år sedan då han gjorde sig av med sin fina vinylskivsamling eftersom han börjat lyssna på knepig östasiatisk folkmusik. Jag minns för någon månad sedan när han lyssnade på Help I'm a rock med Frank Zappa, då hade han åter börjat lyssna på gammal rock eller pop. Där ser man, det kan vara riskabelt att göra sig av med saker och ting för snabbt.

Jag ringde för jag undrade om han ville följa med någon gång i vår och hälsa på Evert i Småland och se på hans unika samling miniatyrmodeller av traktorer. Malte blev eld och lågor och ville åka direkt, men vi beslutade oss ändå för att skjuta på utflykten till lite längre fram i vår.

Själv lyssnar jag på Cans gamla LP Landed.

(Namnen är fingerade)

Minnen från Indonesien

Här följer bara ett inlägg för att få lite perspektiv  i den infekterade Muhammed-bild-debatten. För vid pass 17 år sedan reste jag runt i Indonesien och jag blev väldigt väl bemött. Den muslimska familjen jag bodde hos i Yogjakarta undrade till exempel om jag inte ville gifta mig med deras dotter. De här fattiga människorna gav mig kläder när jag sade att jag blivit rånad i Jakarta. Jag besökte många vackra moskéer också. Jag åkte cykeltaxi med tjejer i hucklen eller huvor. Jag hade jätteroligt där. Vi måste förstå varandra liksom.
  Jo i Jakarta blev jag rånad på mycket pengar. Samtidigt bodde jag hos en väldigt trevlig familj i Jakarta. Efter jag blivit rånad på en massa pengar pratade jag med mannen i familjen.
  "Tjuven sade han var muslim"
  "Han var inte muslim, de beter sig inte så!" Fräste mannen upprört.
Vad jag menar att alla gamla infödda svenskar inte är fundamentalister eller bandidos, alla muslimer är inte heller fundamentalister eller terrorister.  Jag tror att religionen inte alltid är så bra för människor, men den har ju alltid funnits så. Det kommer inte riktigt fram alltid i media att människor är olika.
  Jag hoppas sålunda till lugn ifall nu en liten bibliotekarie kan uttala sig.

Romarriket gick omkull bland annat för att de inte lyckades integrera främmande folkslag har jag för mig..


Bruckners åttonde

Dansade naken i badrummet till Anton Bruckners åttonde symfoni, samtidigt som jag rengjorde tänderna med tandtråd.

Hittade en härlig Hüsker Dü i en kartong

Begravning i dag, min svågers mamma.  Tog bilen eftersom det tydligen var stora förseningar i tågtrafiken. En solig dag och vägarna var fina trots vintervädret.

Nu kopplar jag av till Beethovens första pianokonsert. När jag varvat ner lite ska jag spela Warehouse songs and stories med Hüsker Dü. När bloggaren Smike skrev om singelskivor tänkte jag att varje låt på den skivan skulle passa som singel.

Sedan skulle jag vilja kommentera de här bilderna på Muhammed som alla skriver om nu. Jag känner mig mest en förvånad, för jag har levt hela mitt liv där yttrandefriheten varit något självklart. Men om några blir så upprörda kanske det inte var nödvändigt, trots att vi har den viktiga yttrandefriheten. Ganska ambivalent alltså.Konstiga undersökningar

Snömodd och halt. Var hos tandläkaren. Fick i uppgift att använda tandtråd, om en månad ska tanläkaren se så jag skött mig och använt tråden. 

  Funderar över vad de sade på nyheterna om en undersökning att långa människor uppfattas som mer skärpta, rena mobbningen.  Kan de inte hitta på något bättre att undersöka, jag känner många intelligenta korta.  Mark Seymour och Woody Allen är korta.
  På jobbet satt jag mest och katalogiserade uppsatser.

Nu vill min fru att jag skall se på Antikrundan.

Lyssnar på Walkabouts

Nu ska jag sätta mig i lugn och ro och lyssna på någon rogivande musik, kanske Walkabouts eller Ry Cooder, det var längesedan. Kristina är på dammiddag så nu skall jag läsa och skriva.

På tåget, som även idag var fullpackat, satt jag mitt emot två som pendlar varje dag. Hörde att en av dem sade att det måste vara två konduktörer om de sätter på en vagn till. Det borde betyda ett arbetstillfälle till?

På morgonen hade vi först morgonmöte. Pratade om nytt datorsystem och nya datorer och om att vi har ont om pengar. Allt vi gör är på något vis i motvind mellan dem som vill ha oss kvar och de som inte bryr sig om vad vi erbjuder. Biblioteket har blivit mer studentorienterat.  På mitt rum började jag med  att göra färdigt böckerna jag tagit upp från magasinet i går. Vid tio fick jag två kartonger fulla med uppsatser. 

 Dick verkade piggare nu, han pratade mycket om journalister han tappat respekt för och Åsa-Nisse politiker etc etc. Jag började stämpla och stöldskydda uppsatserna på eftermiddagen. Jelena var lite moloken på eftermiddagen, vi är liksom alltid hotade av nedläggning och åtstramning av resurser. Att hela tiden arbeta i motvind det är ingen bra arbetsmiljö. Jag blir emellertid på bra humör av Dick som inte verkar bekymra sig om något annat än för tillfället att han har ryggont. Det är bra att leva för stunden.