Nyårssnapsen

Gick till stan i blåst och regn med ett tasigt paraply som flög åt alla håll. Det var inte så mycket folk ute, alla styrde kosan mot Systembolaget. Inne på Stystembolaget var det smockfullt som myror i en myrstack. Folk köpte korgar fulla med öl. De flesta kom i sina bilar. Såg två killar i övre tonåren som kom med sina korgar fulla med Lapinkulta öl. Köerna slingrade sig fram, längs väggarna. Såg en gosse i treårsåldern som höll i en korg med en flaska Gordons gin i. Jag kjöpte två burkar Mariestadspilsner och en flaska René Barbier. Har ingen aning om vad det är för vin, men Kristina sa hon ville ha vin i maten. När jag gick ut i regnet stod tre killar i 25-årsåldern utanför.
-Har du varit där inne?, frågade en.
-Nej jag går inte in i den trängseln, sa hans kompis.
Jag fortsätter in på en tvärgata till Kungsgatan och släpper förbi ett par bilar som ska in på en full parkeringsplats. När jag står och väntar på lite bilar kommer en man förbi med en hel back med Heineckenöl. Bredvid sig har han en kvinna som bär på en systembolagspåse. Jag tycker inte om alkohol, vet inte om jag bara dricker Loka, men vi får gäster. Undrar varför det sups så mycket i Sverige?

Nu skall jag gå och läsa om Kina. Det är ett vackert land med en lång historia. Jag skall också lyssna lite på Pink Floyds "Atom mother heart" i bakgrunden.
Allmänt | | Kommentera |

Sadam Hussein hängd

I natt hängdes Saddam Hussein. Själv tror jag inte att dödsstraff är en bra lösning vad personen än har gjort. Det är risk för att våldet bara eskalerar och att Irak splittras i tre delar. Vad jag funderar över de här dagarna hur lätt det kan vara att en tyrann kommer till makten.    Något vi kan lära oss är att vi måste vara väldigt rädda om demokratin och vara försiktiga med att rösta fram nya partier med enkla lösningar på hur ett land skall styras. Jag tänker också på att människan aldrig tycks lära sig att våld föder våld och att makt berusar.
Allmänt | | Kommentera |

Desinformation

Klart och soligt väder, det gillar jag. Sov till halv åtta, när jag ätit frukost cyklade jag till gymmet. Mannen i receptionen kände inte igen mig, men jag minns honom från i somras och han är trevlig. Tränade rygg, axlar och undersidan på benen. När jag cyklade till gymmet gick det förbaskat trögt. Till lunch åt jag julökorv med King Edward potatis. Han framför mig på Ica köade för att köpa Faxe, men jag bryr mig inte om om de är bättre. Hemma upptäckte jag lite klotter på grannhuset. Fan också.

Jag minns så väldigt många som hyllade Mao, och hyllar. NN är så nedslagen efter att ha desinformerats av Edward Straws bok "Röd stjärna över Kina". På jobbet hörde jag någon säga "Rör inte vår Pol Pot". "Mullvaden Shao Li-Tzu, nationalisternas propagandaminister under den avgörande perioden 1937-1938, bidrog i hög grad till att utplåna bilden av partiets blodiga förflutna och teckna en gynnsam bild av kommunisterna."(Mao. Den sanna bilden s. 272)
"Den kommunistiska propagandamaskinen var effektiv. Desinformationskampanjen styrdes av Chou En Lai från Chongqing." (Mao. Den sanna bilden s. 272)
Själv reste jag i Kina 1989 och befann mig på Himmelska fridens torg under studentmassakern. Jag har även rest i Kambodja och sett Röda Khmerernas fängelse och tortyrkammare Tuol Sleng.
Allmänt | | Kommentera |
Upp