Dadlar

Vaknar på morgonen rill tonerna av Beethovens sjunde symfoni som min käraste spelar varje morgon. Pulsade till stationen och tog ett mindre pendeltåg. Det var bara halvfullt, halvtimmen senare vet jag att tåget fullt som en fullstoppat korvskinn.

Morgonmöte med förstebibliotekarien för vårt ämne. Dick var i högform och kommenterade allt hon sade. Jag skrev minnesanteckningar, förstebibliotekarien berättade om några som skall vara friårslediga, om hur många som besöker biblioteket osv. Efter mötet katalogiserade jag några avhandlingar, därefter började med de äldre böckerna från magasinet. Ett antal tunna lagböcker från mitten av 1900-talet. På eftermiddagen stod jag i lånedisken. Min chefs lilla söta hund Sissi, en blandras mellan Griffon och Chivava, har försvinnit.

Tåget hem var en halvtimme sent. Läste tidningen, alla sådana här hatbrott är fruktansvärda och gör mig olycklig. Läste sedan Marjaneh Bakhtiaris bok Kalla det vad fan du vill, den är ganska rolig. Tänder på alla julljustakar och julstjärnor för att pigga upp min fru när hon kommer något senare, jag har köpt dadlar åt henne också. Nu skall jag lyssna på Nocturnes med John Field.

Snö klockan sex på morgonen

Cyklar i snön och mörkret till stationen. Det är fullt på pendeltåget, jag tränger mig in på den sista sittplatsen. På jobbet är Benny (namnet är påhittat) tillbaka, det är trevligt, till skillnad från mig är han lugn i alla lägen.
Jag har intre tjänst, just nu katalogiserar och gallrar jag mest böcker från magasinet. Om jag får en ny bok från någon lärare eller bokhandel tar jag den först. I magasinet doftar det av gammalt papper. Det mest spännande är när jag hittar gamla ovanliga böcker som jag primärkatalogiserar i LIBRIS. Jag äter lunch med min syster på en vietnamesisk restaurang.

Efter jobbet går jag till mitt gym. Jag tränar ben och bröst idag. Det är skönt även om min balans inte är så bra. Min MS gör sig påmind. Tycker om bänkpressen, trots att jag är ganska svag.

När jag cyklar hem från stationen snöar det något. Kvinnan i mitt liv kommer lite senare för hon går först till affären och köper vegetarisk mat. Klockan är kvart över åtta och jag hör när min käraste lyssnar och ser på Bokbussen på teve.

Nääs julmarknad

Skriver och läser tidningen på morgonen. Blir ledsen och upprörd över alla elaka människor jag läser om.  Kan inte öppna en tidning utan att det handlar om rån och mobbning någonstans.
  Sedan fick min fru idéen att åka till julmarknaden på Nääs herrgård. Precis när jag höll på att försjunka i musiken från Televisions vackra  Marquee Moon och boken Bitterhetens syllogismer av EM Cioran.
   Köra bil igen, och jag som blir så nervös i trafiken. På julmarknaden köpte min käresta en tomte, en fårskinnsmössamössa och hjortronsylt. Jag köpte två kokta korvar i en vagn som det stod Lions på. Farbrorn och tanten som sålde korv såg ganska vänliga ut så jag kände mig bättre  tillmods. Det är nyttigt att få en gnutta dagsljus i novembermörkret.
  Hemresan gick bra. Hemma fick jag kaffe och paj av Kristina. Nu skall jag ha lite tystnad och läsa om Heruler.

Museet

Snöblandat regn, när jag gick upp klockan åtta så var det vitt på gräsmattan utanför. Medan Kristina är i badrummet kokar jag ägg, kokar kaffe och häller upp fruktyoghurt, breder tre mackor, två med prickigkorv och en med ingerfäramarmelad.
    Ser på nyhetsmorgon TV4. Lasse Bengtsson är bra på att intervjuva. Alla personer blir intressanta när han intervjuvar. Sedan går jag och kvinnan i mitt liv till centrum. Vi slinker in på museet, det är nyttigt. Tänker på sådan kort period vi levt i historien. Vid sekelskiftet bodde det 3000 människor i Alingsås, nu på väg mot 40 000, intressant.
  Kvinnan i mitt liv är ute och promenerar, så jag skall fortsätta läsa E M Ciorans Bitterhetens Syllogismer och lyssnar på Rachmaninovs pianokonsert nummer 2 i c moll.

Äntligen fredag

Gick upp klockan fem och tog tåget till jobbet idag, trots hosta som inte vill ge med sig. Fick besök av Kristinas svägerska som just kom fråm Moskva. Vi åt lunch på en trevlig Thailändsk restaurang. Sedan fick jag hjälp med att ta reda på vad en bok med det kyrilliska alfabetet handlade om. 
   Jag gick lite tidigare en vanligt från jobbet på grund av hostan. Hemma gick jag till Ica för att köpa vegetariska biffar åt min fru. Nu skall jag lyssna lite på Bongos Drums along the Hudson. Lite lättsammare melodisk punkpop från 80-talet.

Voltaire och Mahler

Sitter i vårt bibliotek. Hemma och förkyld idag igen. Min fru övertalade mig att stanna hemma idag också. Skulle varit på ett katalogiseringsmöte och då hade risken varit stor att jag börjat hosta.
  I stället sitter jag här och äter figaro halstabletter ömsom skriver och ömsom läser. Lyssnar på Gustaf Mahlers ljuva symfoni nummer 5. Kontemplativa och läkande melodier. Efter kaffer blir det nog någon gammal LP-skiva. Eventuellt Familys gamla Fearless? Läser Voltaires bok om Karl XII, det går ganska fort, i kväll blir det nog Machiavellis Fursten, som jag hittat där jag jobbar

Orust september 2005

                                  Orust september 2005

Mulet mitt på dagen. Är hemma och förkyld. Blygrå himmel och kajor som plockar mask på gräsmattan utanför. Sjuk brukar jag inte vara, men min käresta påpekar att jag bör vara hemma så jag inte smittar andra.
   Jag är bibliotekarie. Efter att studerat i över sju år och provat på många yrken har jag tillslut funnit det rätta atbetet för mig. Spelar Pink Floyds Meddle från LPskivan Echoes. Drömsk musik ibland lite lite jazzigt, lugnt och harmoniskt. Behöver lite rogivande musik när jag sitter hemma och snörvlar.Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!