Vad är det för ett märke?

Det regnade när jag cyklade till stationen och det är höstlikt. Bara 6 grader varmt på morgonen.

Hela dagen håller jag på att ta ur uppsatser ur den lokala databasen och lägga dem i kartonger som skall skickas iväg till ett företag som skall skanna dem.

Det droppar in fler och fler studenter för varje dag.

Rättshaveristen hängde på låset på morgonen och stövlade in och började genast skriva sina inlagor och protestbrev. En bit av breven försvann igår så hon fick göra om lite.
   Ginger Baker (namnet är fingerat) kom en stund och uppdaterade några datorer. Han hade med sig en tös som skall hjälpa till med administratörssysslor i fortsättningen tror jag.

Derek Hales gled in på biblioteket som en skridskoåkare. Han har arbetat här tidigare så han hälsade på Rättshaveristen som varit här och skrivit varje dag under alla åren jag varit här.

-Vad är det för ett litet märke du har på din skjorta? frågar Rättshaveristen.
-Det är någon märkesvara, jag vet inte vad. Köpt i New York?
-Jag brukar handla på Myrorna. Jag handlar aldrig märkesvaror.
-Ska du se Postkodsmiljonären i kväll? frågar jag.
-Nej jag gillar inte spel, har aldrig gjort.
Bibliotek | | Kommentera |

Alla människors lika värde

Nu börjar kaoset. Även idag fick vi skicka över studenter som ville ha kursböcker. Synd för jag tycker studenterna är så trevliga.


En doktor ringde och ville ha en uppsats. Han ville ha den kopierad och fakturerad. Jag sade att han fick komma hit kopiera den själv. Om han ville ha uppsatsen kopierad skulle han få vända sig till institutionen och be dem kopiera arkivexemplaret. (Vi håller ju på och digitaliserar och nästan alla är nedpackade i kartonger). Han fick sålunda komma hit och kopiera , han tackade och tog i hand efteråt. Han var varm och svettig i handen. Kände hur det domnade i min vänsterarm av nervositet och spasticitet. "Born Rebel" eller Garth Hudson (namnet är fingerat) kom på eftermiddagen och jag kände mig genast bättre till mods. Hans skägg har börjat växa igen och han hade en fin svartgrön GAIS-tröja idag.


Åt lunch på kinesrestaurangen Lai Wa. Idag var det inte bra, alldaglig mat och sur personal och tråkiga gäster. Förr var det stans bästa kinarestaurang.

På eftermiddagen kom min vän och förre kollega Derek Hales (namnet är fingerat) på besök. Han kämpar med sin bok om Nietzsche. Jag berättade för honom om doktorn som nyss besökt oss.

-Han undrade om jag kunde kopiera allt och skicka faktura, sa jag.

-Kopiera allt ha-ha-ha-... och skicka faktura, sa Derek.

-Ja, det står ju i lagen om alla medborgares lika värde.

-Står i lagen, ha-ha-ha, den gode Derek har ett smittande skratt, det är som Kafka han slår i lagboken ha-ha-ha-.

-Är det i Processen eller, som han skriver om lagen? Undrar jag.

-Ja det är där han slår i lagen.

-Stämmer det att du tappade ditt kort i en silltunna full med coca-colaflaskor?

-Ja det var Visa-kortet.

-Och Visa-kortet också, ha-ha-ha, och det låg längst ner och den var fylle med coca-colaflaskor ha-ha-ha- det är ju rena komedin.

-Ja.
Jag gjorde lite kaffe. Tyvärr hade jag ingen mjölk som Derek Hales kunde ha i kaffet. Jag hittade en gammal burk med kaffe latte och tänkte att det kunde duga i stället för mjölk, men det rodde han inte. Han trodde det skulle skära sig.

Bibliotek | | Kommentera |

Inga mer tabeller eller kusböcker

Nu har jag i ett par veckor räknat ihop uppsatser i tabeller. Men nu rätt vad det är skall jag sluta med det och nöja mig med det medeltalet jag fått fram på de 650 jag gjort. Jag tycker det skulle sett snyggt ut om jag löpt linan ut och räknat ut medeltalet på alla.


Anteckningar om antalet sidor i uppsatser

Otaliga gånger har jag sagt till att vi inte har några kursböcker längre.


Rättshaveristen var tillbaka idag. I sommar har hon suttit och skrivit på pedagogen i stället. Jag lade märke till att elever och en forskare hälsade på henne nu. Själv märkte hon förstås ingenting. Hon var fullt upptagen med att rota igenom våra återvinningskartonger för att se om hon kunde hitta några intressanta uppsatser.

Bibliotek | | 2 kommentarer |
Upp