Om gamla biografier och om mobbning

En varm dag. Tåget var sent. Det var en konduktör jag inte kände igen. Vår arbetsledare Sonja (namnet är fingerat). Hade lite svårt att koncentrera mig på förmiddagen. Tänkte på gårdagens sammanträde och på alla böcker vi katalogiserat. Det är tydligt att studenterna tycker mer om biblioteket än de flesta lärarna. Vi finns liksom alltid till hands för besökarna. Den legendariske gamle journalisten Boris från handelstidningen (namnet är fingerat) besökte oss som vanligt.
  Jag lade in poster i lokala databasen. Under lunchpasset övade jag på undervisningen jag ska ha nästa vecka: Vetenskapliga srtiklar Verksamhetsutveckling i Socialt arbete, artiklar om arbetsrätt och ekonomi.


På eftermiddagen fortsatte jag katalogisera Lz, dvs biografier. Det är väl därför vi i det längsta vill läsa och spara gamla böcker här. Det är väldigt spännande att läsa om historiska personer. Men allt ska kanske slängas snart, ingen vet vad det blir av samlingen.


Läste GT på tåget hem. Jimmy Fredriksson skriver alltid tankeväckande ledare, idag handlade ledaren om mobbning. "Enligt skolverket utsätts varje dag 60 000 elever för våld och trakasserier trots att det sedan 1 april är förbjudet i lag. Lagen har inte stoppat mobbningen."

  Jag vet att den som blir mobbad som barn blir stukad för livet. Känslan av att vara mindre värd följer med den som blir utsatt för pennalism. Grundskolan i Falköping på 60-talet var åt helvete. Lärarna brydde sig inte ett dyft om vad som hände ute på skolan under rasterna. Verkade till och med tycka om när elever mobbade varandra.

Allmänt | |
Upp