Ta vara på livet

Mörkt, regnigt och blåsigt när jag tar fram cykeln för att cykla till stationen. En granne kommer också och skall cykla till jobbet klockan sex på morgonen. På Drottningtorget hade de som delade ut punkt se guldhattar. IFK Göteborg vann ju SM-guld i går. Valentin, tror han hater det, hade ingen guldhatt. Han är blixtsnabb på att dela ut City Göteborg . Han är snabb som en trollkarl. Hans namn nämndes i GP för några veckor sedan.
 
En ny vecka och nya funderingar. En chef besökte oss på morgonen. En före detta kollega Scarlett Johanzon segundo (namnet är påhittat) ringde mig för att höra hur det var med Sonja (namnet är fingerat) och hennes man. Sonjas livskamrat dog i cancer för en vecka sedan. Scarlett jobbar i norrland nu och det är uppmuntrande när hon hör av sig. Ute stänker regnet. Inne gallrar jag. Ser att en student har hittat ett grupprum där han sitter för sig själv och spelar schack. Annars är det ganska tunnsått med studenter nu.


Livet är så kort och det gäller att ta vara på den korta stund vi vandrar på jorden. Se detaljerna, se det vackra och vara snälla mot varandra. Styra tankarna till något positivt och fint.

Bibliotek | |
Upp