En ärrad kämpe

Stopp och belägg! Det skall inte bli någon digitalisering, det blir för dyrt. I ett halvår har vi sorterat ner över 3000 uppsatser i flyttlådor för att skicka till ett företag för inskanning. Nu blir det inte så när nn. såg prislappen backade nn. Över 3000 uppsatser har också slängts.


Rättshaveristen hängde på låset på morgonen för att skriva sina inlagor och det är ju trevligt att få besök av en ärrad kämpe.


 Det är studenterna som är de stora förlorarna när biblioteket avvecklas. De frågar hela tiden efter uppsatser och kursböcker. Som jag skrev i gårdagens blogg var det en flicka som stod som nummer 47 i en bok-kö. Det var en bok som hon skulle ha läst i veckan!


Plötsligt är Stieg Larssons och Mikael Ekmans bok Sverigedemokraterna mycket eftertraktad och folk ställer sig på kö. Personen som lånat den hade i sin tur lånat ut den så jag tror knappast vi får tillbaka den, speciellt efter sommarens braksuccé av Stieg Larssons romansvit.


Här fortsätter vi kasta uppsatser som det var sagt vi skulle göra.


Lärare Graham Rix, (namnet är fingerat) med det breda leendet, var här igen och tittade i Arbetsdomstolens domar.


Nu har jag kommit fram till Bennys (Namnet är påhittat) uppsatser. Benny, en annan ärrad kämpe, gick i pension för ett år sedan. Det tar lite längre tid att ta bort hans för han har särskild status Ej hemlån utöver vanliga Ej Hemlån på alla. Utöver detta har han klisterlappar på dem, stöldskyddade och fullt med stämplar på. Sannolikt har ingen ens någonsin tittat på dem.

Bibliotek | |
Upp