Marknad i Herrljunga

Soligt och molnfritt utflyktsväder till bonnlandet. Åkrar och havre och korn som kantade vägen. Kossor och hästar går och betar på ängar. Doft av gödsel  från stora bondgårdar. Möter traktorer och skördetröskor. Kör igenom Herrljunga och krånglar oss ut till Folkets Park där det är marknad idag och det är fullt med bilar som parkerat nästan ända ut till huvudleden.

På Herrljunga loppmarknad finns många lite udda saker. En man har ett bord som är fullt med transistorradioapparater. En mojäng i en låda var en projektor för super-åtta filmer. Vid ett annat stånd sålde de runda stenar och ortoceratiter som de hittat i på sina åkrar. Vid ett annat stånd sålde de filar, saxar, lampor, stämjärn, hammare, hyvlar och faktiskt en rubank. Kristina försökte prata med några med några människor, men sedan hörde vi att de bara talade italienska. Herrljunga loppmarknad är ett spektakel som bör upplevas.

Samtal om dagens fynd
Kristina samtalar med vänner om marknaden

Vidkorvbutiken var det fullt med envisa getingar. I marknadsstånden säljs fula tavlor, fina tallrikar, vaser, ljusstakar och allt möjligt porslin.
dagens klipp
Dagens klipp

Åtskilliga marknadsstånd säljer gamla LP-skivor och singlar. Ibland går det att fynda vid de vid sidan av. Det går sällan att fynda hos proffs-venylskiveförsäljarna. Såg Rock 'n roll med John Lennon för 50 kronor, Beatles for sale för 200 kronor sedan hade de en massa Elvis Presley alla för över 100 kronor, en Peps Persson för 70 kronor, Pinups av David Bowie för 80 kronor, en skiva med Wild Angels för 50 kronor. Intresset för CD-skivor är minimalt.
Dr hook and the medicine show
Fyndat en gammal skiva med Dr. Hook and the medicine show för 50 kronor

På vägen ut från marknaden finns det affischer om att Little Gerhard och Rock-Olga ska komma till Herrljunga folkets park.


 
Rock Olga med Danny Boy
Fritid | |
#1 - - Gösta Lindborg:

Akta dig för dom som säljer saxar.

Upp