En dag i Haga

Minus tre grader och is på pölarna på vägen. Hamnade i vagnen bakom de glada damerna som står strax till vänster om mig. På sätet till vänster om mig, på andra sidan gången satt en udda människa. En bjässe med beige jacka, bruna byxor, röd tröja, jordiga leriga träskor, blå strumpor och en kamouflerad militärkeps. Hans kraftiga händer var svarta med motorolja. Han hade en liten bärbar dator av märket Acer Aspire. Han satt hela tiden och tog bort stycken från en lång text. Hans dataskärm var repig och nedsmord med olja. Han satt lugnt kvar och grejade med sin dator när tåget stannat vid stationen och alla pendlarna jäktade av.


Var gamla på Hagabiblioteket idag. Scannern är bortplockad så jag kan inte scanna de sista uppsatserna. Här är ganska dött, alla forskarna har tagit upp böckerna till sina tjänsterum eller bara packat ner dem i kartonger. Det är så retfullt att på det nya studietorget nästan bara finns diverse gammal skönlitteratur från latinamerika som inte en kotte är intresserad av. Kanske får ta ur poster från databaserna i och med att alla böckerna flyttas till låsta rum. Nu snart är alla uppsatserna scannade, nästa steg blir att föra över dem till en databas och kontakta alla studenterna och få sitt godkännande att de blir offentliga på nätet?

Nina (namnet är påhittat), dvs Rättshaveristen är här och skriver och det är ju trevligt.

Ska börja ta bort exemplarposter från först lokala databasen och sedan nationella. Poster från 55 000 böcker. Rena rama sisyfosarbetet.
Pendling | |
Upp