Måste hjälpas åt att städa

I morse när jag cyklade till stationen var det bara två plusgrader. Ganska behaglig tempratur omn jag har mössa och vantar. Hörde Bofinkssång och det var uppmuntrande. Hade sällskapå med min granne på tåget. Han sover inte alls på tåget utan tittar hit och dit.

På förmiddagen hämtade jag böcker i de gamla samlingarna i B-huset. Fortfarande måste jag läsa på kartan för att lokalisera var en del böcker står. Till exempel tog det lite tid att hitta var tyill exempel "Sions sånger" från 1700-talet skulle stå? Sedan var det en bok från Östgöta nation i Uppsala. Jag kunde inte låta bli att bläddra i en bok av Oscar Levertin. Ställde upp tio böcker om statistik och arbetslöshet i början på 1900-talet.


Åt lunch på Mandarin. Solen sken när jag gick ut och åt lunch. En äldre herre som gick och bar på en gul kärra doftade Lagerfeldt rakvatten. Han hälsade på en annan välklädd äldre herre.
  Trevlig relaxmusik på Mandarin. Kvinnan med det porslinsliknande ansiktet serverade. Det blev friterad kyckling i sötsur sås idag. I väggen har de faktiskt en mathiss som ser precis ut som en bokhiss. Jag känner igen sådana mathissar. Var det när jag arbetade på Beckomberga sjukhus som de hade sådana hissar tror jag? Nu hade de ställt en stor kinesisk kruka för hissen.

-Har du sett så mycket damm det är? sa en städerska på plan tre när hon samlat ihop en hög. Tror hon bröt på finska.
-Ja det var väldigt. Hemma är det mest Kristina som städar. Hon tycker jag städar dåligt, sa jag.
-Min man städar också dåligt, men han städar lite så får jag inte så mycket. Man ska hjälpas åt och städa.
-Ja jag ska tänka på det, sa jag.

På eftermiddagen hade jag ett till fem. Hade lite problem med att hitta en gammal ligg fol tidskrift. Åkte upp och pratade lite med E.H. som var rörpostmästare. De trillade poletten ner... Det var ju inte Stats och rättsvetenskap jag skulle leta efter utan tidskriften Medborgaren.

Bibliotek | |
Upp