Läst boken Shantaram

I går  läste jag ut Shantaram av

Gregory David Roberts. . Det var längesedan jag läste en bok som grep tag i mig som den. Den handlar om kamratskap och att kunna påverka sitt liv. 
  Från början sitter han i fängelse i Australien men han lyckas fly från fängelset och tar sig till Bombay. I Bombays slum träffar han direkt intressanta människor och det är tydligt att en stark vänskap mellan mycket fattiga människor.
   Han bor i en liten hydda i slummen och han försörjer sig med att ge vård åt människor med en första hjälpenlåda han har med sig. Han sysslar även med skumma saker när han växlar pengar svart och tillverkar pass illegalt. Efter en tid är det emellerid någon som förråder honom om hans förflutna som fånge och han hamnar i fängelse i Bombay. I fängelset är det ett rent helvete. Han får så mycket stryk av övervakare att det är ett under att han lever.
   Med hjälp av några vänner från slummen lyckas han köpa sig ut. Av olika anledningar övertalas han att åka till Afghanistan som gerillasoldat. I Afghanistan är det ett rent helvete med alla klaner och ryssarna som på den här tiden ockuperade Afghanistan. Även en läsare drar en lättnadens suck då han kommer tillbaka till Pakistan från det här vansinniga kriget.
   Tillbaka i Bombay så umgås han med maffian och det blir mer gängbråk.
   I slummen träffar han många olika människor från olika länder som blir vänner.




ko i Bombay

Ko i Bombay när vi var där 1999.

tvätteri i Bombay

Foto på tvätteri i Bombay . när jag var där 1999.

Böcker | |
Upp