Flög huvudstupa in i biblioteket

Igår höll jag på att bryta benet. Kristina, kvinnan i mitt liv, hade gymping på vardagsrumsgolvet och då skulle jag gå förbi henne och fortsätta in i biblioteket och skanna några bilder. I ett nu snubblade jag på en gungstol och flög huvudstupa in i biblioteket. Tack och lov var dörren inte stängd. Jag klarade mig men var lite mörbultad. Knät värkte och hade lite ont i handen. Men vad sjutton, det är bara att spotta i nävarna och gå vidare.

Det var betydligt mildare idag när jag cyklade till stationen. Tåget var i tid och jag fick någon minuts plus i flexen. Började med att vara ÖM-insättare. Det tog hela förmiddagen att ställa upp två vagnar böcker på 6b. Det var mycket språkvetenskap och litteratur idag, konst också.

   Jag är ganska nöjd när allt är prydligt uppställt. Det kommer i och för sig nytt men det är okej. När jag ställde upp på plan 5a fick jag syn på en gammal kollega, kan kalla honom för Trotjänare (1) som stod och tittade ut på Korsvägen. Hade sett honom stå och titta genom fönstret förut.
-Det är fint här, sa jag, du brukar stå här?
-Ja det är varmt här under fläkten, sa han.
-Du ser allt som händer nere vid Korsvägen, sa jag.
-Jag minns när det var EU-kravaller, då tältade demonstranterna här. Jag såg också när poliserna jagade dem.

Den här eftermiddagen faller snön över Göteborg. Jag tog fyrans spårvagn till Valand och gick till Avenyns galleria och där väntade Gösta. Idag drack jag en coca-cola och åt en lasagne och en cocosboll. Gösta och jag pratade mest om hans nya festmö. Jag tipsade om att han skulle börja träna på Friskis & Svettis på Eriksberg, men jag tror inte han var så intresserad. 
    När vi tog spårvagnen därifrån skulle jag resa mig för Gösta vid Brunnsparken, han skulle till apoteket vid Östra Nordstan. Spårvagnen startade med ett sådant häftigt ryck att jag föll handlöst i knät på en ung tjej som satt och lyssnade på en mp3-spelare. Jag blev förtvivlad men jag kunde ju inte hjälpa att jag inte kunde stå stadigt. Hon log och sa att allt var okej.
Arbete | |
Upp