En mulen måndag

Fullt på tåget, det var till och med folk som stod. Fick be en dam flytta på sin ryggsäck för att jag skulle få plats. Motvillgt grymtade hon och flyttade sina saker. På spårvagnen pratade jag med en glad ung dam som jag kände. Först berättade hon att hon blev uppsagd från ett jobb. Sedan var hon mammaledig och nu hade hon fått ett drömjobb på Universeum.

Jag pratade knappast någonting på hela dagen bara drog kort. Jag kanske ser sur ut, men det är jag inte. Jag försöker bara göra det jag ska. På rasten pratade jag med min arbetsledare Ingemar om hur det är att resa i Norge. Han tyckte det var en bra idé att bila i Norge på semestern. Pratade med den rutinerade magasinsvägvisaren, Hans, om Eagles som kommer till Sverige och ska uppträda. Han funderar på att åka till Malmö och se på dem.

På hemresan hamnade jag bredvid en irriterad farbror som knödde med armbågarna. Han hade långa mustascher, knotiga händer och hade plånboken i bakfickan. 

  Nu ska jag koppla av med en bra deckare, Jo Nesbös "Frälsaren".  Tycker det är trevligt att luta sig tillbaks och lyssna på en Jo Nesbödexkare.

Pendling | |
Upp